Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Reisdocumenten

Terug
Kies een pagina:

Voor reizen naar de Verenigde Staten, en dus ook voor Alaska, moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Dit geldt ook voor mensen met de Belgische nationaliteit.

Paspoort nodig

Ook kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Kinderen mogen dus niet meer in het paspoort van de ouders staan. Bij aankomst op je eerste luchthaven in de Verenigde Staten wordt een vingerafdruk genomen en een foto (irisscan) gemaakt. Verder adviseren we dat je paspoort na het einde van je reis nog minstens 3 maanden geldig is. 

ESTA aanvragen

Bovendien zijn alle reizigers verplicht een elektronische reistoestemming te verkrijgen voordat ze aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of schip (cruise) naar de Verenigde Staten. Deze toestemming kun je zelf online aanvragen via de volgende website van ESTA: https://esta.cbp.dhs.gov/. Deze aanvraag kost USD 21, te betalen per creditcard. Ook als je per auto/camper de grens oversteekt vanuit Canada naar de Verenigde Staten (Alaska), heb je een ESTA nodig.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.