Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Klimaat

Terug
Kies een pagina:

Door de enorme omvang van Alaska zijn er verschillende klimaatzones. Je kunt het hele jaar door naar Alaska reizen, voor bepaalde activiteiten geldt telkens een andere beste reistijd.

Rondom de Golf van Alaska kun je koele zomers en relatief milde winters verwachten. De gemiddelde temperatuur ligt ‘s zomers rond de 18°C, met uitschieters naar beneden en naar boven. In het binnenland, rondom Fairbanks, is het ’s zomers warm en kan de temperatuur oplopen tot 25°C of hoger. Daartegenover staat dat de winters koud zijn: -40°C is niet uitzonderlijk! Langs de kust in het hoge noorden en het uiterste westen van Alaska komt de temperatuur zelfs ’s zomers nauwelijks boven het vriespunt.

Het weer in Alaska kan snel omslaan. Vooral in het binnenland kan het ’s morgens ronduit zomers zijn, terwijl diezelfde middag een hagel- of sneeuwbui kan vallen. In Alaska kun je echt 4 seizoenen op 1 dag beleven. Neem altijd een muts, sjaal en handschoenen mee. In Alaska kan zelfs midden in de zomer altijd een sneeuwbui vallen!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.