Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Alaska
Geografie

Terug
Kies een pagina:

De oppervlakte van Alaska is maar liefst 1,5 miljoen vierkante kilometer. Daarmee is Alaska net zo groot als heel West-Europa.

Inwoners Alaska

De 650.000 inwoners van Alaska wonen vooral in de gebieden aan de kust. Ruim de helft leeft in en rond de grootste stad, Anchorage. De tweede stad is Fairbanks, wat met zijn ruim 30.000 inwoners bij ons een flink dorp zou worden genoemd. De hoofdstad Juneau is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. 

Ligging Alaska

Alaska is de meest noordelijke, westelijke én oostelijke staat in de Verenigde Staten. Enkele van de Aleoeten liggen zelfs op het oostelijk halfrond. Alaska grenst in het oosten aan Canada en aan geen van de andere Amerikaanse staten. Het noorden van Alaska reikt tot boven de poolcirkel. 

Bergen en rivieren

De hoogste berg is de Mount Denali, die 6.194 meter hoog is en hiermee ook de hoogste berg van Noord-Amerika is. De belangrijkste rivier is de Yukon (ook een territorium van Canada), die begint in het Tagishmeer in British Columbia (Canada) en uiteindelijk uitmondt in de Beringzee.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.