Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

Samenstelling bevolking

De meerderheid van de bevolking van Alaska (75%) bestaat vooral uit Amerikanen die hebben gekozen voor de vrijheid die het leven aan 'The Last Frontier' met zich meebrengt. De overige 25% bestaat uit de zogenaamde Indigenous People, de native bevolking die weer uit verschillende culturen bestaat. De mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk, ontspannen en onafhankelijk.

Indigenous People

In het binnenland bevinden zich veel kleine nederzettingen waar de Indigenous People wonen. De meeste hiervan zijn alleen per vliegtuig bereikbaar en meestal zijn ze niet gesteld op bezoek van buiten. Als je dit soort dorpen wilt bezoeken kun je het beste van tevoren toestemming vragen aan de dorpsoudsten. Langs de westelijke en noordelijke kust leven verschillende indigenous culturen al duizenden jaren in harmonie met het land en de zee. Sommige plaatsen, zoals Barrow en Nome, hebben faciliteiten voor bezoekers.  

Taal Alaska

In Alaska spreekt iedereen Engels. Er zijn tientallen dialecten die de lokale bevolking in meerdere of mindere mate spreekt. Ook zij communiceren onderling meestal in het Engels.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.