Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Alaska

Hoofdstad Alaska

Terug

Ruim 42% van de Alaskaanse bevolking woont in Anchorage. Toch is dit niet de hoofdstad van de staat, want dat is Juneau.

Juneau is de hoofdstad van Alaska en heeft ongeveer 30.000 inwoners. De stad ligt aan het Gastineau Channel in Zuidoost-Alaska en is alleen bereikbaar per vliegtuig of boot. De stad is genoemd naar Joe Juneau, die er in 1880 goud heeft gevonden. Eerdere namen waren Rockwell en Harrisburg. Juneau ligt tussen de bergen. Net buiten de stad liggen 2 gletsjers, die afkomstig zijn van de Juneau Ice Cap, waar in totaal 30 gletsjers vanaf stromen. De Mendenhall Glacier en Lemon Glacier zijn vanuit de regio te bewonderen. In de zomer is Juneau een populaire cruisebestemming. Op een drukke dag heeft de stad dan duizenden bezoekers. Ook is Juneau een goede uitvalsbasis voor een (meerdaagse) excursie naar Glacier Bay

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer