Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Nationale parken

Terug
Kies een pagina:

Nationale parken in Alaska zijn vaak oneindig groot. Meestal kun je ze niet met eigen vervoer bekijken (zoals in Canada), maar ben je aangewezen op speciale shuttlebussen, de boot of een vliegtuig.

Denali National Park

Denali National Park, in het binnenland, trekt bezoekers uit de hele wereld. Een speciale bus rijdt over de enige weg naar het hart van dit natuurgebied zo groot als Nederland. Het open toendralandschap maakt dat grizzlyberen en veel ander wild makkelijk te observeren zijn in hun natuurlijke omgeving. Indrukwekkend decor voor dit alles is Mount Denali, met 6.194 meter de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent. De officiële naam komt uit het Athabascan en is Denali (= The Great One). Denali wordt omringd door Mount Foraker en Mount Koven. Het weer in Denali is erg onvoorspelbaar: het kan op dezelfde dag regenen, hagelen, sneeuwen en zonnig zijn. De bergreus is hierdoor vaak onzichtbaar en gehuld in een kroon van wolken. Het park bestaat vooral uit taiga en toendra. De boomgrens in het park ligt al op 875 meter. Tot mile 15 mag je met de eigen auto het park in. Vanaf het Wilderness Access Centre vertrekken bussen naar de verschillende bestemmingen in het park. Wil je gaan wandelen, dan raden we aan een van de shuttlebussen te nemen, zodat je in en uit kunt stappen waar je wilt. Reserveren voor deze bussen wordt aanbevolen.  

Kenai Fjords National Park

Dit park ligt aan de Golf van Alaska en is het beste te verkennen vanaf het water. Vanuit Seward gaat er meerdere malen per dag een boot (Kenai Fjords Cruise) die u langs de mooiste plekken van het park vaart. Onderweg kunt u genieten van de ruige fjorden die in zee uitkomen, afkalvende getijdengletsjers en een rijk dierenleven. Vaak worden er in het water walvissen, zeeleeuwen en zeeotters gespot. Bald eagles (witkop zeearenden) zult u ook zeker zien. Een groot deel van het nationale park wordt bedekt door het immense Harding Icefield, één van de groostste ijsvelden in de VS.  Ten noorden van Seward kunt u met de auto het park in naar de Exit Glacier, waarlangs u diverse wandelingen kunt maken. Al deze gletsjers komen van het Harding Icefield en zijn stuk voor stuk zeer indrukwekkend. 

Wrangell St. Elias National Park

Aan de grens met Canada ligt Wrangell St. Elias National Park, het meest uitgestrekte park in Noord-Amerika. Dit is het gebied met de grootste gletsjers buiten de poolregio. De enorme ijsmassa's slijten hier diepe dalen uit in het landschap. De hobbelweg naar het kleurrijke McCarthy eindigt in een onvergetelijk schouwspel, want hier bevinden zich enkele van de hoogste pieken van Alaska. Je kunt het park in via de gravelweg die naar McCarthy leidt. Let op: je mag hier alleen met speciale 4WD auto's rijden. De beste manier om van dit nationale park te genieten, is met een (gletsjer-) wandeling of vanuit de lucht. Vanuit McCarthy worden diverse flightseeings aangeboden. 

Katmai National Park

Dit nationaal park kun je niet bereiken met de auto. Het park maakt onderdeel uit van het Alaska Peninsula en is alleen bereikbaar per vliegtuig. Het park wordt gedomineerd door de "Valley of the Ten Thousand Smokes", die sinds de uitbarsting van de Novarupta-vulkaan in 1912 gevuld is met as. De vallei heeft zijn naam te danken aan de tienduizenden rookkringels die na de uitbarsting uit de grond kwamen. In totaal zijn er 14 vulkanen in het park. De meeste mensen die dit park bezoeken, komen hier voor de bruine beren. Brooks Falls is de bekende waterval waar je de vissende beren van televisie kunt zien. Vanuit onder andere Homer worden verschillende dagexcursies naar Katmai aangeboden. Op dit moment leven er ongeveer 2.000 bruine beren in het park en dat is hiermee het dichtstbevolkte gebied met beschermde beren. 

Glacier Bay National Park

Dit park in het zuidoosten is dé plek in Alaska om gletsjers te bewonderen. Er lopen geen wegen het park in. De meeste bezoekers vliegen erheen of maken er een cruise met een van de enorme schepen van bijvoorbeeld Holland America Line. Momenteel zijn er 9 getijdengletsjers in het park, waarvan er 4 nog actief ijsbergen afkalven. De afgelopen decennia was de Muir-gletsjer de bekendste van het park. Deze was op zijn breedst ongeveer 3 kilometer breed. Jammer genoeg is deze gletsjer door de opwarming van de aarde tussen 1941 en 2004 met ongeveer 12 kilometer afgenomen. Je kunt Glacier Bay bezoeken met een dagtrip of meerdaagse excursies vanuit onder andere Juneau.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.