Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Geldzaken

Terug
Kies een pagina:

Neem in ieder geval een creditcard mee tijdens je reis naar Alaska, aangezien deze praktisch onmisbaar is en zelfs verplicht voor het ophalen van je huurauto. 

Credit card

In hotels wordt vaak je creditcardnummer genoteerd voor het achteraf betalen van "incidentals" (bijkomende kosten zoals roomservice, gebruik van internet of andere betaalde diensten). De meeste plekken accepteren creditcardbetalingen. Wel heb je voor een betaling per creditcard vaak een pincode nodig.

Pinnen

Met een pinpas kun je alleen terecht bij de pinautomaten die op verschillende locaties aanwezig zijn. Probeer altijd bij een officiële bank te pinnen, want pinautomaten in winkels zijn vaak duurder doordat je transactiekosten betaalt. Met een pinpas betalen voor bijvoorbeeld een diner of in de supermarkt is niet gebruikelijk.

Contant

In Alaska is de Amerikaanse dollar het betaalmiddel. Je kunt Amerikaanse dollars bestellen bij je bank of eventueel op Schiphol al pinnen, maar op de luchthavens van Anchorage en Fairbanks zijn ook pinautomaten aanwezig.

Prijzen in Alaska

Als je op vakantie in Alaska bent, zul je merken dat het prijsniveau vergelijkbaar is met Nederland. Sommige dingen zijn goedkoper, andere weer duurder. Zo zul je er versteld van staan hoe goedkoop de benzine hier is (in vergelijking met Nederland). Maar alcoholische dranken zijn bijvoorbeeld weer een stuk duurder. Ook vers fruit en verse groente zijn duurder dan in Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.