Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alaska
Overige steden

Terug
Kies een pagina:

Wat wij in Nederland een dorp noemen, wordt in Alaska al snel een stad genoemd. Alleen Anchorage heeft meer dan 100.000 inwoners en er zijn maar 3 andere plaatsen die meer dan 10.000 inwoners hebben: Juneau, Fairbanks en Eagle River.

Anchorage

Ruim 42% van de Alaskaanse bevolking woont in deze stad, maar toch is dit niet de hoofdstad van de staat. Anchorage heeft zijn grote omvang te danken aan de olie, omdat meerdere grote oliemaatschappijen in deze stad hun kantoren lieten bouwen. Vanwege de rijkdom, luxe en moderne vormgeving is het ook de minst Alaskaanse stad. Ondanks dat is het toch zeker de moeite waard om hier een dagje te blijven. Het centrum is niet groot: je kunt het goed te voet verkennen. Wil je andere bezienswaardigheden zien, dan heb je toch echt een auto nodig. Een bezoekje aan het Alaska Native Heritage Museum mag je eigenlijk niet missen. Mocht je tijdens je reis Mount Denali niet hebben gezien, dan heb je een herkansing vanuit Earthquake Park vlak bij de luchthaven, waar je op een heldere dag de Alaska Range in de verte ziet liggen. 

Juneau

Juneau is de hoofdstad van Alaska en heeft ongeveer 30.000 inwoners. De stad ligt aan het Gastineau Channel in Zuidoost-Alaska en is alleen bereikbaar per vliegtuig of boot. De stad is genoemd naar Joe Juneau, die er in 1880 goud heeft gevonden. Eerdere namen waren Rockwell en Harrisburg. Juneau ligt tussen de bergen. Net buiten de stad liggen 2 gletsjers, die afkomstig zijn van de Juneau Ice Cap, waar in totaal 30 gletsjers vanaf stromen. De Mendenhall Glacier en Lemon Glacier zijn vanuit de regio te bewonderen. In de zomer is Juneau een populaire cruisebestemming. Op een drukke dag heeft de stad dan duizenden bezoekers. Ook is Juneau een goede uitvalsbasis voor een (meerdaagse) excursie naar Glacier Bay. 

Fairbanks

Met ruim 30.000 inwoners is Fairbanks de tweede stad van Alaska. De stad is gebouwd rondom de Chena River, waarop je verschillende boottochten kunt maken. Fairbanks is een echte universiteitsstad met de oudste universiteit van Alaska. Bezienswaardigheden zijn onder andere Georgson Botinical Garden, Pioneer Park en de nabijgelegen Chena Hot Springs. Daarnaast is Fairbanks dé plek om een tocht naar het verre noorden te maken, bijvoorbeeld naar Coldfoot of Barrow.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.