Denali National Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Denali NP gezien vanaf Stony Hill

Denali National Park heeft eigenlijk geen introductie nodig. Alaska’s beroemdste nationale park ontvangt jaarlijks ruim een half miljoen bezoekers uit de hele wereld, die hier komen voor het wildleven en de uitbundige natuur. Lees verder...

De uitgestrekte taiga en toendra zit vol met dieren en de besneeuwde toppen van de Alaska Range zijn voor iedereen een must-see tijdens hun reis. Denali National Park is ruim 2,4 miljoen hectare groot en opent zijn poorten van eind mei tot medio september voor bezoekers. De rest van het jaar is het park beperkt toegankelijk, om de natuur en het wild zo veel mogelijk haar gang te kunnen laten gaan.

Er is slechts 1 weg het park in, deze is 90 mijl lang en slechts tot mijl 15 per eigen auto bereikbaar. Het letterlijke hoogtepunt van het park is Mount Denali, met 6.194 meter de hoogste berg van Noord Amerika. De berg wordt omgeven door enkele andere besneeuwde pieken van de Alaska Range en door uitgestrekte toendra en taiga. Het is een bijzondere plek en geliefd door reizigers uit de hele wereld.

In het park
U mag Denali tot mijl 15 met uw eigen auto in, hierna is de toegang beperkt tot speciale bussen die u naar verschillende plaatsen in het park vervoeren. Wij adviseren u om uw ticket al van tevoren te boeken zodat u er zeker van bent dat u mee kunt op een van de tochten.

Bij de ingang van het park zijn diverse korte wandeltrails. Een prachtige maar pittige wandeling is die naar de Mount Healy Overlook. De tocht is 4,5 mijl per enkele reis en vertrekt vanaf het Visitors Center (via de Taiga Trail). Trekt u voor deze tocht een halve dag uit. Indien u verder in het park wilt wandelen bent u aangewezen op uw eigen creativiteit. Indien een bepaald gebied niet toegankelijk is voor wandelaars zal dit duidelijk aangegeven zijn. Bij Eielson kunt u de Alpine Trail lopen, geschikt voor fitte wandelaars. Binnen 1 mijl klimt u 300 meter naar de top van Thorofare Ridge. Bij mooi weer heeft u fantastische uitzicht op Denali.

Mount Denali
Daar Mount Denali erg overheersend is in het gebied, creëert het zijn eigen weersomstandigheden. De berg verandert de vochtige lucht afkomstig uit de Golf van Alaska hier in regen of in de hoger gelegen gebieden in sneeuw. Het achtergelegen gebied is droger omdat de regen vaak aan de westkant valt. Het weer in het park is daarom volkomen onvoorspelbaar. U kunt op dezelfde dag regen, ijzel, hagel, sneeuw, mist, maar ook warm zonnig weer meemaken!

De kans dat u Denali ziet tijdens uw reis is klein; hij zit ten minste 5 van de 7 dagen per week in de wolken. In het park is de kans om Denali te zien ongeveer 30%, de kans om een beer te zien daarentegen is 95%. De meeste kans maakt u ’s morgens vroeg wanneer het helder is. Gelukkig is Mount Denali niet alleen te zien vanuit het park, dus u maakt meerdere dagen kans om deze bergreus in levende lijve te aanschouwen. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Alaska
Karin Wolf-Mackaaij Reisexpert

Alaska is voor mij, qua natuur, de overtreffende trap! De spreekwoordelijke buitencategorie. Geweldig om hier oog in oog te staan met een grizzly beer en de uitgestrektheid van het landschap te ervaren.

Reviews - gemiddelde score voor Alaska: 9.1/10

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De groepsreis Alaska Natuurlijk is in alle opzichten groots! Enorme bergen, grootse gletsjers, enorm veel wildlife! In 17 dagen doe je ontzettend veel indrukken...

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Een mooie, afwisselende reis door een in vele opzichten nog ongerepte natuur."

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De groepsreis Alaska Natuurlijk is in alle opzichten groots! Enorme bergen, grootse gletsjers, enorm veel wildlife! In 17 dagen doe je ontzettend veel indrukken...

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Alaska is prachtig om zelf te gaan verkennen. Mooie prachtige natuur en vriendelijke inwoners. Alaska kan je best op je eentje gaan verkennen in een 4x4 of toch...

  • Alaska (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Alaska is een fantastisch gave bestemming als je van de natuur houdt. Grizzly beren, zwarteberen, Walvissen, Golden Eagles, Moose, Red Fox, Sea Otters. Ook waren...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 okt.
Locatie: Antwerpen
Informatiedag Alaska

Aanmelden

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Alaska

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.