Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Lapland

Lokale keuken

Terug

De maaltijden in Finland zijn vrij internationaal, met invloeden uit de Franse, Zweedse en vooral Russische keuken. Er is meer Finse traditie te vinden bij de soepen, visschotels en desserts dan bij de andere onderdelen van de maaltijd. De maaltijden bestaan meestal uit lokale ingrediënten zoals eland, rendier en vis, waarvan zalm het meest gebruikt wordt. Daarbij worden aardappels, groente, salades en in de herfst paddenstoelen gegeten.

Het dessert is vaak zoet en bevat een van de vele soorten wilde bessen. De soep is meestal stevig gevuld. Meestal zijn water, bessensap en huisgemaakt bier (bier zonder alcohol) bij de prijs inbegrepen. Vooral in Karelië en in Lapland kom je regionale specialiteiten tegen. Poronpaisti is de bekendste Lapse specialiteit: dit is gebraden rendiervlees, dat vaak wordt geserveerd met aardappelpuree, augurk en zure poolbessen. De bekendste Karelische lekkernij is Karjalan piirakka: een pastei van roggemeel, gevuld met rijst, kaas, aardappelpuree, soms ook met rund- of schapenvlees en bedekt met een eier- of botersaus.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.