Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Lapland

Beste reistijd

Terug

De beste reistijd voor Lapland is afhankelijk van wat je wilt ervaren of zien. De mysterieuze poolnacht met zijn kou en helemaal ondergesneeuwde bomen duurt tot half januari. 

Tot half februari zakken de temperaturen nog regelmatig naar min 20 graden, maar de dagen worden wel al langzamerhand wat langer. Vanaf half februari worden de dagen snel langer en begint de sneeuw uit de bomen te vallen. In maart zijn de dagen al langer dan bij ons en vanaf mei wordt het niet meer donker. Ben je nog nooit in Finland of Lapland geweest, dan is half februari tot half maart misschien de beste tijd. We adviseren je hier graag persoonlijk over.

Poolnacht
Ongeveer van december tot half januari komt de zon niet boven de horizon. Er heerst dan een schemer die paars, blauw of prachtig rood is. Deze schemer heet kaamos en duurt ongeveer 4 tot 6 uur per dag, afhankelijk van hoe ver je je boven de poolcirkel bevindt. Het is dan licht van 10.00 tot 15.00 uur. Vanaf half februari worden de dagen snel langer. In maart zijn de dagen al langer dan bij ons en vanaf mei wordt het niet meer donker.

Noorderlicht
Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een fenomeen dat het vaakst voorkomt in de periodes september-oktober en februari-maart. Bij een heldere lucht is het noorderlicht gemiddeld twee keer per week te bewonderen. De Finse naam revontulet komt uit een Sami-legende. Op deze website kun je de voorspelling voor het noorderlicht bekijken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.