Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Lapland
Taal

Terug
Kies een pagina:

Meer dan 90% van de bevolking spreekt Fins. Daarnaast heeft ook het Zweeds een officiële status. In Finland kun je meestal ook met Engels of Duits terecht.

Het Fins behoort (in tegenstelling tot veel talen in Europa) niet tot de Indo-Europese taalgroep, maar tot de Fins-Oegrische taalgroep. Het is nauw verwant aan het Estlands en het Karelisch. Karakteristiek voor het Fins is de rijkdom aan klinkers in verhouding tot het aantal medeklinkers. De b, c, f, g, q, w, x en komen in het Fins niet voor: die kom je alleen tegen in woorden die zijn ontleend aan het Zweeds of een andere taal. De uitspraak en schrijfwijze van het Fins zijn helemaal fonetisch. De hoofdklemtoon van een woord valt altijd op de eerste lettergreep. Aangezien woorden vaak veel lettergrepen hebben, geeft dat het Fins een typische melodie. De Samische taal in Lapland behoort ook tot de Fins-Hongaarse taalgroep en kent drie grote dialecten: Zuid-, Noord- en Oost-Samisch. Ook hier kunt je je prima redden met Engels.

Enkele woorden:
Hyvää huomenta = Goede morgen
Olkaa hyvä = Alstublieft
Ole hyvä = Alsjeblieft
Kiitos = Dank u wel
Hei! = Dag!
Tervetuloa = Welkom
Näkemiin = Tot ziens

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.