Noorwegen winterreizen

Noorderlicht in winterse sferen

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Huskysafari omgeving Tromsø, Noorwegen
 • Lofoten, Noorwegen
 • Noorderlicht, Noorwegen

De grote omvang van Noorwegen en de onderlinge verschillen tussen de regio’s maken Noorwegen tot een unieke winterbestemming. De kans om tijdens een wintervakantie in Noorwegen het noorderlicht te zien geeft nog een extra dimensie aan je reis! Lees verder...

Ontdek Noorwegen in de winter! In Noorwegen zijn de bergen machtig, de gletsjers koud en het Noorderlicht is er mooier dan je ooit hebt gezien. Hoewel Noorwegen op dezelfde breedtegraad ligt als AlaskaGroenland en Siberië, is het klimaat van Noorwegen milder en aangenamer. De kust van Noorwegen spreekt tot de verbeelding met zijn spectaculaire fjorden en ongeveer 15.000 eilanden. Een vakantie in de winter in Noorwegen is in alle opzichten uniek!

Askja Reizen
Als echte Noorwegen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan individuele winterrondreizen in het noorden van Noorwegen. Een van de mooiste treinreizen ter wereld, tussen Oslo en Bergen, gaat door prachtige winterse landschappen. Of maak een reis naar de Lofoten en Vesterålen in de winter. Je kunt in Noorwegen ook een huskysafari, huttentocht of sneeuwscootertocht maken. Deze activiteiten kun je perfect combineren met een winterweekend Tromsø.

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Noorwegen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Noorwegen. Ze hebben Noorwegen zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie naar Noorwegen!

Beste reistijd en klimaat
De winter in Noorwegen begint rond half november en duurt tot half mei. De westkust van Noorwegen heeft vanwege de warme golfstroom milde winters. Vanwege het toendraklimaat in het noorden van Noorwegen zakken de temperaturen daar nog regelmatig naar min twintig graden. In het noorden heb je tot half januari te maken met de poolnacht. Ook heb je kans om het noorderlicht te zien. De beste reistijd is afhankelijk van wat je wilt ervaren of zien.

Dankzij de Warme Golfstroom zijn de havens langs de kust van Finnmark in Noors Lapland het hele jaar ijsvrij en heeft het gebied langs de kust meestal milde winters. De hele kust en het zuiden hebben het mildste klimaat. Het binnenland ligt beschut tegen de warme wind die van over zee komt. Deze heuvelachtige gebieden, zowel in het zuiden als in het noorden tegen de Finse grens, kunnen ’s winters heel koud zijn. Reken op temperaturen van -10°C tot -30°C .

Aurora Borealis
Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een fenomeen dat in Noorwegen het meest voorkomt in februari-maart en september-oktober. Bij een heldere lucht is het gemiddeld twee keer per week te bewonderen.

Het noorderlicht is een adembenemende ervaring. Wat ervan op foto en film kan worden vastgelegd is fraai, maar niet meer dan een vlakke, tweedimensionale impressie. Je ziet nooit meer dan een deel van de hemel en zowel film als foto missen de enorme energie die het noorderlicht meevoert als het met grote vaart door de lucht kronkelt. Het beste wat je kunt doen, is je volledig overgeven aan dit schouwspel. De intense schoonheid van het noorderlicht laat zich nu eenmaal niet vastleggen.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Noorwegen Winter blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product manager Noorwegen winterreizen
Ilse van der Horst-Borghouts Product manager

Tromsø in de winter: de gezelligheid van een stad, het winterse landschap, een groep orka’s en, met een beetje geluk, Noorderlicht. Wat een combinatie!

Reviews - gemiddelde score voor Noorwegen winterreizen: 8.7/10 - Lees meer reviews »

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 6 november 2018
   SCORE: 5/5

   "Lofoten is een geweldig gebied om te bezoeken."

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 11 oktober 2018
   SCORE: 4/5

   "Noorwegen is een prachtig land, mooie natuur en steden en erg aardige mensen. Spreken erg goed engels."

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 4 oktober 2018
   SCORE: 4/5

   "Het was een hele mooie reis, zeker de moeite waard. Alleen het laatste huisje zou ik niet meer doen."

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 20 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtige reis. Divers. Zouden het zo weer doen"

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 20 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Noorwegen is een prachtig land! Wel echt geschikt voor natuur liefhebbers en rustzoekers. "

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 10 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis is heel erg de moeite waard, maar er valt nog wel verbetering te behalen door te zorgen voor huisjes die goed zijn schoongemaakt en gecontroleerd op defecte...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Noorderlicht zoeken
Impression
Employee
Sneeuwhotel Kirkenes
Impression
Employee
De Noordkaap
Impression
Employee
Vakantiehuisje aan zee
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 9 mrt.
Locatie: Franeker
Informatiedag Noorwegen winterreizen

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.