Noorwegen winterreizen

Noorderlicht in winterse sferen

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Huskysafari omgeving Tromsø, Noorwegen
 • Lofoten, Noorwegen
 • Noorderlicht, Noorwegen

De grote omvang van Noorwegen en de onderlinge verschillen tussen de regio’s maken Noorwegen tot een unieke winterbestemming. De kans om tijdens een wintervakantie in Noorwegen het noorderlicht te zien geeft nog een extra dimensie aan je reis! Lees verder...

Ontdek Noorwegen in de winter! In Noorwegen zijn de bergen machtig, de gletsjers koud en het Noorderlicht is er mooier dan je ooit hebt gezien. Hoewel Noorwegen op dezelfde breedtegraad ligt als AlaskaGroenland en Siberië, is het klimaat van Noorwegen milder en aangenamer. De kust van Noorwegen spreekt tot de verbeelding met zijn spectaculaire fjorden en ongeveer 15.000 eilanden. Een vakantie in de winter in Noorwegen is in alle opzichten uniek!

Askja Reizen
Als echte Noorwegen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan individuele winterrondreizen in het noorden van Noorwegen. Een van de mooiste treinreizen ter wereld, tussen Oslo en Bergen, gaat door prachtige winterse landschappen. Of maak een reis naar de Lofoten en Vesterålen in de winter. Je kunt in Noorwegen ook een huskysafari, huttentocht of sneeuwscootertocht maken. Deze activiteiten kun je perfect combineren met een winterweekend Tromsø.

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Noorwegen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Noorwegen. Ze hebben Noorwegen zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie naar Noorwegen!

Beste reistijd en klimaat
De winter in Noorwegen begint rond half november en duurt tot half mei. De westkust van Noorwegen heeft vanwege de warme golfstroom milde winters. Vanwege het toendraklimaat in het noorden van Noorwegen zakken de temperaturen daar nog regelmatig naar min twintig graden. In het noorden heb je tot half januari te maken met de poolnacht. Ook heb je kans om het noorderlicht te zien. De beste reistijd is afhankelijk van wat je wilt ervaren of zien.

Dankzij de Warme Golfstroom zijn de havens langs de kust van Finnmark in Noors Lapland het hele jaar ijsvrij en heeft het gebied langs de kust meestal milde winters. De hele kust en het zuiden hebben het mildste klimaat. Het binnenland ligt beschut tegen de warme wind die van over zee komt. Deze heuvelachtige gebieden, zowel in het zuiden als in het noorden tegen de Finse grens, kunnen ’s winters heel koud zijn. Reken op temperaturen van -10°C tot -30°C .

Aurora Borealis
Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een fenomeen dat in Noorwegen het meest voorkomt in februari-maart en september-oktober. Bij een heldere lucht is het gemiddeld twee keer per week te bewonderen.

Het noorderlicht is een adembenemende ervaring. Wat ervan op foto en film kan worden vastgelegd is fraai, maar niet meer dan een vlakke, tweedimensionale impressie. Je ziet nooit meer dan een deel van de hemel en zowel film als foto missen de enorme energie die het noorderlicht meevoert als het met grote vaart door de lucht kronkelt. Het beste wat je kunt doen, is je volledig overgeven aan dit schouwspel. De intense schoonheid van het noorderlicht laat zich nu eenmaal niet vastleggen.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Noorwegen Winter blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product manager Noorwegen winterreizen
Ilse van der Horst-Borghouts Product manager

Tromsø in de winter: de gezelligheid van een stad, het winterse landschap, een groep orka’s en, met een beetje geluk, Noorderlicht. Wat een combinatie!

Reviews - gemiddelde score voor Noorwegen winterreizen: 8.7/10 - Lees meer reviews »

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 11 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Een aanrader voor wie binnen twee weken een goede indruk wil krijgen van het veelzijdige Noorwegen."

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 9 september 2019
   SCORE: 2/5

   "De route zou ik zeker aanpassen als ik Askja was: Langer verblijf in Bodo en omgeving is een aanrader. Korter verblijf bij Sandnoesjoen en dan ook zeker verblijven...

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 9 september 2019
   SCORE: 5/5

   "zeer goed voldeed aan de vraag ook lswij wilden afwijken werden de mogelijkheden gecheckt en uitgevoerd"

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 9 september 2019
   SCORE: 4/5

   "Prachtig land. Je moet rekening houden met dat het weer niet altijd warm en zonnig is, maar dat hoort er ook bij"

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 2 september 2019
   SCORE: 4/5

   "De reis was goed verlopen. Fijne hotels. Leuke excursies en een mooie vakantie gehad in een super mooi land."

  • Noorwegen winterreizen (askja)
   Review van 1 september 2019
   SCORE: 5/5

   "Goed georganiseerd. Zeer tevreden. Alles klopte."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Noorderlicht zoeken
Impression
Employee
Sneeuwhotel Kirkenes
Impression
Employee
Vakantiehuisje aan zee
Impression
Employee
De Noordkaap
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.