Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Nieuw-Zeeland
Land van Kiwi’s en Haka’s

Terug
Kies een pagina:

Rokende vulkanen, gletsjers, regenwouden en hooggebergtes, indrukwekkende fjorden en witte stranden. Tachtig miljoen schapen en vier miljoen mensen op een oppervlakte van zeven keer Nederland. Dat is een vakantie naar Nieuw-Zeeland in een notendop.

Land voor natuurliefhebbers

Nieuw-Zeeland is een land met een overweldigende schoonheid met maar liefst 14 nationale parken, waar je als natuurliefhebber goed aan je trekken komt. Het Noordereiland is heuvelachtig met glooiende landschappen en als uitschieter de hoge kraters van Tongariro National Park. Ook de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington, ligt op het Noordereiland. Op het Zuidereiland staan de ruige Zuidelijke Alpen centraal, die wandelaars allerlei routes en tracks bieden.

Bevolking Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelanders noemen zichzelf Kiwi’s en zijn een vriendelijk en ontspannen volk. De oorspronkelijke bewoners, de Maori, noemen dit paradijs in de Stille Oceaan Aotearoa, het land van de langgerekte witte wolk.

Klimaat en beste reistijd

Tijdens je rondreis Nieuw-Zeeland zul je merken dat het land een gematigd zeeklimaat heeft. Je kunt het dus het hele jaar door bezoeken. In oktober en november is het lente. Alles staat in bloei en het is nog heerlijk rustig. Het weer is dan wel wat wisselvalliger en gemiddeld koeler dan in de zomer. De beste reistijd is van december t/m februari (de zomer). De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen de 20 en 27 graden. Dit is ook het hoogseizoen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.