Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Nieuw-Zeeland
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

Het verkeer in Nieuw-Zeeland rijdt links. Dat is even wennen: je stapt waarschijnlijk af en toe aan de verkeerde kant in de auto of draait in plaats van te schakelen het raampje open. Toch went het snel.

Behalve in een stad als Auckland zijn de wegen over het algemeen (zeker vergeleken met het verkeer in Nederland) erg rustig. Het wegennet is goed en veilig, ook al komen er vooral in landelijke gebieden nogal wat smalle weggetjes voor. Het dragen van autogordels is verplicht. De maximumsnelheid is meestal 100 km/uur buiten de bebouwde kom en op snelwegen. Binnen de bebouwde kom is dat 50 km/uur. Net als bij ons in Nederland wordt vaak door borden aangegeven wat de maximumsnelheid op een traject is.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.