Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Nieuw-Zeeland
Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Terug
Kies een pagina:

De meeste bezoekers komen in de Nieuw-Zeelandse zomer tussen november en maart. In die periode gaan de Kiwi’s zelf ook op vakantie. 

Je moet dan dus rekening houden met meer drukte op de populaire toeristische plekken. Voor wie rust en ruimte heel belangrijk vindt, zijn de maanden oktober, november, maart en april aan te raden. Ook in de Nieuw-Zeelandse winter kun je dankzij het gematigde klimaat heel goed rondreizen. Bovendien kun je dan in de berggebieden skiën.

In oktober en november is het lente. Alles staat in bloei en het is nog heerlijk rustig. Het weer is dan tijdens je reis wat wisselvalliger en gemiddeld koeler dan in de zomer. Het hoogseizoen valt in december en januari (de zomer). De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen de 20 en 27 graden. Februari, maart en april zijn ook prima reismaanden. Ook dan is het heerlijk rustig, met milde temperaturen, mooie herfstkleuren en veel zon. Van mei tot en met september is het winter in Nieuw-Zeeland. In deze tijd kun je prima reizen, maar moet je ook bedacht zijn op wisselend weer en sneeuwval in de berggebieden. Al met al zul je op je rondreis Nieuw-Zeeland dus een wisselend klimaat ervaren.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.