Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Nieuw-Zeeland
Nationale parken Nieuw-Zeeland

Terug
Kies een pagina:

Nieuw-Zeeland telt in totaal 14 nationale parken, die allemaal een stukje laten zien van de verschillende unieke en gevarieerde landschappen, dieren en planten die Nieuw-Zeeland rijk is, van hoge bergtoppen en gletsjers tot regenwouden en stranden.

De nationale parken zullen je inspireren, prikkelen en boeien. Of je nu wilt ontsnappen aan de beschaving en een vijfdaagse wandeltocht door de bergen wilt maken, wilt kajakken in beschutte baaien of een 'flightseeing'-helikoptervlucht wilt maken boven de gletsjers, de mogelijkheden in Nieuw-Zeeland zijn eindeloos.

Noordereiland versus Zuidereiland

Tijdens je vakantie in Nieuw-Zeeland zul je er achter komen dat het Noordereiland heuvelachtig is met glooiende landschappen, met als uitschieter de hoge kraters van het Tongariro National Park. Op het Zuidereiland staan de ruige Zuidelijke Alpen centraal, die wandelaars een grote diversiteit aan routes en tracks bieden. Ook als je met de auto door dit prachtige land rijdt, sta je steeds weer versteld van de mooie uitzichten en weet je waarom een reis naar Nieuw-Zeeland zo bijzonder is.

Zuidelijke Alpen

De Zuidelijke Alpen zijn kenmerkend voor Nieuw-Zeeland. Ze strekken zich uit over een lengte van 450 km van het noorden naar het zuiden van het Zuidereiland en scheiden de woeste westkust van het vlakkere centrale deel. Met 3754 meter is Mount Cook het hoogste punt in dit ruige landschap, dat daarnaast nog 16 andere bergtoppen telt die boven de 3000 meter uitstijgen.

Gletsjers in Nieuw-Zeeland

De bergen worden afgewisseld met ijzige valleien en gletsjermeren. De regio wordt overheerst door een indrukwekkend gebied met meer dan 3000 gletsjers. De Tasman Glacier is met 29 kilometer de langste en komt uit in Lake Pukaki. Maar het bekendst zijn toch wel de Franz Josef-gletsjer en de Fox-gletsjer. Je kunt een mooie wandeling maken tot aan de voet van de gletsjers. Wil je liever een idee krijgen van de totale omvang van dit gebied, dan kun je het ook vanuit de lucht ontdekken. Vanuit Franz Josef en Lake Tekapo neemt een vliegtuigje je mee op een bijzondere vlucht over de gletsjers, maar laat je ook de geïsoleerde Classen-gletsjer en Godley-gletsjer zien, en de 11 kilometer lange Hooker Glacier op de zuidwestflank van Aoraki Mount Cook.

Arthurs Pass: uitzichten en wandelingen

Rijdend over het Zuidereiland kronkelt de weg voor je uit en zul je meerdere keren willen stoppen om de pieken, die weerspiegelen in de meren, goed in je te kunnen opnemen. Onder andere bij de bekende Arthurs Pass halverwege het eiland kun je met de auto de Alpen doorsteken. In het gebied rondom de Arthurs Pass Wilderness Lodge zijn veel mogelijkheden voor zowel korte als lange wandelingen. Een overnachting in deze lodge is eigenlijk een ‘must’ in je reisprogramma.

Wandelen in Mount Aspiring National Park

Het gebied rondom de Zuidelijke Alpen is met zijn nationale parken een paradijs voor de wandelliefhebber. Je kunt een van de vele beroemde meerdaagse tracks lopen, of de soms nog relatief onbekende wildernisgebieden ontdekken. Mount Aspiring National Park is daar een goed voorbeeld van. Dit gebied is niet over de weg te bereiken, maar alleen te voet en per jetboat of helikopter. De mogelijkheden zijn ontelbaar en de herinneringen van je rondreis Nieuw-Zeeland onuitwisbaar! 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.