West-IJsland

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Papagaaiduikers op de Látrabjarg

West-IJsland is een gebied dat minder bezocht wordt, maar het is zeker niet minder mooi! De grote punt in het noordwesten heet de Westfjorden. Voor dit deel heb je minimaal vijf dagen nodig om het helemaal te bezoeken. De wegen zijn in sommige delen wat slechter en je moet vaak de fjorden rond rijden waardoor de afstanden groot zijn. Lees verder...

De grootste plaats in dit gebied is Isafjördur. Een gezellige plaats, gelegen aan een prachtig fjord en omringd door hoge bergen. Het is tevens een uitvalsbasis voor verschillende excursies. Je kan vogels gaan kijken op het eiland Vigur of naar het verlaten gebied Hornstrandir gaan, helemaal in het noorden. Dit gebied van onaangetaste schoonheid is alleen te bereiken per boot. Je ziet diepe fjorden, uitgestrekte afgelegen baaien, overweldigende kliffen en drijfhout uit Siberië. Er broeden vijftig soorten vogels, de poolvos zwerft er rond en in de zee spot je zeehonden, walvissen en bruinvissen.

Het gebied Strandir in het oostelijk deel van de Westfjorden is onze favoriet. Hier vind je een ruige kust met steile bergen en aangespoeld drijfhout. Er leven vele vogels en je kan zelfs zeehondjes tegenkomen langs het fjord.

In de Westfjorden zijn veel warme badjes die absoluut een bezoek waard zijn. Onderbreek de rit eens voor een duik in het warme water. Een aantal badjes hebben geweldig uitzicht over het fjord of de oceaan. De grootste waterval in de Westfjorden is de Dynjandi waterval. Dit is de bovenste van in totaal zeven watervallen. Je hebt hier ook geweldig uitzicht over het fjord waar het aan ligt.

In de zuidwestelijke punt van de Westfjorden vind je Látrabjarg. Dit is de grootste vogelrots op IJsland waar duizenden vogels broeden in juni en juli. Je vindt hier onder andere duizenden papegaaiduikers, Noorse sternen en zee-alken.

Vanuit de Westfjorden ga je per ferry naar het schiereiland Snaefellsnes. Dit schiereiland noemen wij ook wel IJsland in het klein, je vindt hier alles op een klein stukje. Vulkanen, gletsjer, prachtige stranden, ruige kust, vogelrotsen en warme badjes in de natuur. Vanaf de noordkant van het schiereiland worden er walvisexcursies en boottochten georganiseerd. Wij raden aan om voor dit schiereiland minimaal twee dagen uit te trekken. Je kan er vele prachtige wandelingen maken en om de paar kilometer zijn er mooie plaatsen om te bekijken. Even ten oosten van Reykholt liggen de sierlijke watervallen van Hraunfossar, die vanonder een lavaveld tevoorschijn komen. Ook heb je van hieruit een mooi uitzicht op een groot aantal gletsjers, met name de Eiriksjökull en de Langjökull.  Verder kent dit gebied veel heetwaterbronnen, waaronder de Deildartunguhver, IJslands grootste hete bron, waar 200 liter kokend water per seconde uit komt. Er is hier pas een bad geopend: Krauma. Het warme water van de bron wordt gemengd met water van de gletsjer. Wil je graag alleen naar het westen dan is de reis Het onontdekte westen zeker een aanrader!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Het was een schitterende reis!"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   " Mooi land, fijne mensen"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "ik kan deze trip, (door askja reizen georganiseerd)zeker aan iedereen aan bevelen. tip: doe het zoals wij met een goede 4x4 "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Afgelopen maart 5 dagen verbleven in Ytri-Vik cottages nabij Akureyri . Mooi en heerlijk rustig gelegen. Als basis voor uitstapjes naar Myvatn, Godafoss en Detifoss...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Alles was top geregeld en alles voldeed meer dan wat we gedacht en gewenst hadden."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 14 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.