Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Op en top IJsland

  • • Vaak twee nachten in één accommodatie
  • • Askja reis met eigen nederlandse reisleiding
  • • Maximaal 16 deelnemers
  • • Hoogtepunten en het binnenland
Duur 13 Dagen

Soort Groepsreizen

Prijs (vanaf) € 3.795

ASKJA GROEPSREIS Hotelreis rond IJsland met een kleine groep in rustig reistempo, verblijf in hotels

Wat deze compleet verzorgde groepsreis IJsland extra comfortabel maakt, is dat je vaak twee nachten op dezelfde plaats slaapt. Bovendien is het reisgezelschap klein met toch een eigen bus plus Nederlandse reisleiding. Zo reis je ontspannen en kun je volop genieten van al het moois dat tijdens deze rondreis door IJsland op het programma staat.   

Gegarandeerd vertrek op 23 juni 2021!

Via de lavavelden en warme bronnen van Reykjanes start de groepsreis IJsland bij het bekendste natuurverschijnsel van het vulkaaneiland: het geisergebied. Naast alle vuurelementen domineert ook ijs de zuidkust. Van alle grote ijskappen spreekt de Vatnajökull het meest tot de verbeelding. We zien hier ook gletsjerrivieren, watervallen, spoelzandvlaktes en het onvergetelijke ijsbergenmeer. De rondreis gaat verder naar Mývatn, waar we weer enkele nachten zullen verblijven. Mývatn is een eldorado voor liefhebbers van natuur en vulkanische verschijnselen. Bovendien kun je een walvisexcursie maken vanuit een van de kustplaatsen. Dan rijden we dwars door het binnenland over de Kjölur-route naar Reykjavík, waar je een dag vrij hebt en bijvoorbeeld een excursie naar de Blue Lagoon kunt maken.  

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn: Vanaf Schiphol vlieg je ’s middags met Icelandair naar Keflavík in het zuidwesten van IJsland. De bus met chauffeur wacht je hier op. De reisleiding reist met je mee naar IJsland of staat je eveneens op te wachten op het vliegveld van Keflavík. We gaan op pad via de lavavelden van het schiereiland Reykjanes. Het is een indrukwekkende kennismaking met de mooie vergezichten, weidsheid en het ruige landschap van IJsland. Vervolgens rijden we naar het eerste overnachtingsadres in de omgeving van Laugarvatn, dat ook ons uitgangspunt voor de dagtocht van morgen is.
Dag 2 - Dagtocht gouden cirkel: bezoek Gullfoss waterval, Geysir en Thingvellir: De hele dag hebben we tot onze beschikking om kennis te maken met de bekendste hoogtepunten van IJsland als we de gouden cirkel route volgen. We bezoeken de imposante waterval Gullfoss, waar een enorme hoeveelheid water in twee trappen naar beneden valt. Vlak daarbij is het Geysir gebied met de springbron Strokkur, die ongeveer elke acht minuten spuit. Vervolgens gaan we naar Thingvellir, een beschermd Nationaal Park. Het is een 6 kilometer brede en 40 kilometer lange verzakking, die wordt begrensd door diepe kloven en scheuren. Thingvellir ligt op de grens van de Europese en Amerikaanse tektonische platen en die is ontstaan als gevolg van het uiteendrijven van deze platen. Hier werd ooit ’s werelds eerste democratie geboren, toen de Vikingen op deze beschutte plek bijeen kwamen om hun jaarlijkse volksvergadering te houden.
Dag 3 - Zuidkust met watervallen naar de omgeving van Skaftafell nationaal park: Vandaag rijden we langs de zuidkust. Hier vinden we zwarte stranden, lavavelden en uitgestrekte kale spoelzandvlaktes. Bovendien valt hier de aanwezigheid van ijskappen op. Eerst komen we langs de Mýrdalsjökull en meer naar het oosten domineert de grootste ijskap van Europa, de Vatnajökull. Onderweg stoppen we regelmatig, bijvoorbeeld bij de Seljalandsfoss, een hoge waterval, en de 60 meter hoge Skógafoss bij Skógar. Over een prachtige route door met mos bedekt lavaveld rijden we via Kirkjubaejarklaustur naar het gebied bij de Vatnajökull gletsjer. Deze ijskap is zo omvangrijk dat alle gletsjers van Scandinavië en het Alpengebied er gemakkelijk in verdwijnen. Gevolg van de aanwezigheid van deze enorme ijsmassa is een landschap met gletsjerrivieren, schitterende watervallen en gletsjertongen, die zich tussen donkere bergen naar beneden persen. In een hotel gelegen in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur en het Skaftafell nationaal park logeren we twee nachten.
Dag 4 - Skaftafell Nationaal Park en optioneel vogelexcursie Ingólfshöfdi: Vandaag bezoeken we het Nationaal Park Skaftafell, dat fraai ligt tussen twee gletsjertongen. Er is een bezoekerscentrum, waar uitleg wordt gegeven over de natuur in het park en er kan gewandeld worden. Een korte maar steile wandeling gaat naar de Svartifoss waterval, die omgeven is door fraaie basaltstructuren. Een lichtere wandeling gaat naar het einde van een gletsjertong van de Skaftafelljökull, waar het ijs over de grond schraapt en de besmeurde sneeuwmassa als het ware onder handbereik is. De scheuren in het gletsjerijs zijn duidelijk te zien en de kou kun je voelen. Nog een gevolg van de ijskap Vatnajökull zijn de enorme kale spoelzandvlaktes waar rivieren doorheen meanderen. Een prachtig landschap. Wie dat wil kan vandaag optioneel de excursie maken naar het vogeleiland Ingólfshöfdi. Op dit eilandje, dat in een soort waddengebied ligt, broeden diverse zeevogels zoals de papegaaiduikers en grote jagers. Samen met een lokale gids rijden we naar het eiland, waar je eerst omhoog wandelt en dan over de kaap verder gaat. Je loopt tijdens deze wandeling langs indrukwekkende kliffen en een fotogenieke vuurtoren. Bij helder weer is bovendien het uitzicht over de omgeving en de zwarte stranden heel bijzonder om te zien. Met een beetje geluk kun je ook de vele vogels bij de kliffen van dichtbij bestuderen en fotograferen.
  • Dettifoss
  • Hveravellir op de Kjölur route
  • IJsbergenmeer Jökulsárlón
  • Het geothermisch gebied rondom Krysuvik op het schiereiland Reykjanes.
  • Eyjafjördur, Akureyri

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

De 1-persoonskamer is op aanvraag. Je kunt ook op indeling boeken, waarbij je in een 2-pers.kamer wordt ondergebracht met iemand van uw eigen sekse en je geen toeslag betaalt

Tip

N.B. Deze groepsreis is inclusief een vlucht met Icelandair in de, voor dit seizoen, voordeligste vluchtklasse. Boek tijdig dan is er in de meeste gevallen plaats beschikbaar in deze klasse, bij late boeking moeten wij soms een toeslag in rekening brengen. Vroeg boeken is dus aan te raden!

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair, inclusief € 125 luchthavenbelasting, bagage en stoelreservering
• alle vervoer ter plaatse volgens programma
• alle overnachtingen in hotels in tweepersoonskamers met faciliteiten op basis van halfpension m.u.v. diner dag 11 en 12
• Nederlands sprekende reisleiding
• informatiepakket 
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• alle lunches en 2 diners
• overige entreegelden en optionele excursies
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 18 mei 2021.

Reizen bekijken Lees meer