Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Oost-Canada

Geografie

Terug

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. Het grenst in het zuiden en in het noordwesten aan de Verenigde Staten.

Het land is ongeveer 5.500 kilometer breed en 4.600 lang, waarbij een deel tot ver boven de poolcirkel loopt. In Canada bevindt zich de noordelijkste bewoonde plaats ter wereld: Alert op Ellesmere Island.

De Atlantische provincies kennen ruige kustlijnen, diepe bossen en veel meren. De zee is altijd dichtbij. Ontario concentreert zich vooral rondom de Grote Meren aan de grens met de Verenigde Staten en de grootste provincie is Quebec.De afstand van noord naar zuid bedraagt bijna 2000 kilometer en van oost naar west bijna 1600 kilometer. Hier vind je bossen, meren, rivieren en toendra's.  In Midden-Canada vind je de uitgestrekte prairies en het westen wordt gekenmerkt door de indrukwekkende Rocky Mountains. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer