Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Oost-Canada
Cultuur

Terug
Kies een pagina:

De meeste van de ongeveer 33,2 miljoen inwoners van Canada wonen in een strook van 200 kilometer langs de grens met de Verenigde Staten.

Bevolkingsdichtheid

Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe dunbevolkter het land wordt. In Oost-Canada concentreert de bevolking zich vooral rondom de grote steden Toronto, Montreal, Ottawa en Québec City. In het westen leven de meeste Canadezen in Vancouver, Calgary en Edmonton. 

Oorspronkelijke inwoners en bevolkingssamenstelling

De oorspronkelijk inwoners van Canada zijn de Inuit en de Indianen. Dit kun je op sommige plaatsen nog duidelijk merken, zoals op de Queen Charlotte Islands, Vancouver Island, noordelijke British Columbia en meerdere plekken in Québec. De eerste immigranten uit Europa waren de Engelsen en de Fransen. In Québec (vooral in Québec City) en deels in New Brunswick zul je veel van de Franse cultuur herkennen. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn veel Nederlanders naar Canada geëmigreerd, vooral naar Ontario en Alberta. Als je aan de praat raakt met een Canadees en je vertelt dat je uit Nederland komt, is de kans groot dat hij of zij een Nederlandse buurman, collega, beste vriend of goede kennis blijkt te hebben.

Canada is een modern en westers land. Grote steden zoals Toronto en Vancouver kunnen zich meten met andere grote wereldsteden. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.