Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Oost-Canada
Infrastructuur

Terug
Kies een pagina:

Je kunt op verschillende manieren door het uitgestrekte Canada reizen. Een combinatie van onderstaande mogelijkheden zorgt voor een geweldige vakantie.

Per auto

Canada beschikt over zo'n 1 miljoen kilometer aan wegen. Maar 40% hiervan is verhard en de staat van de onverharde wegen varieert van goed onderhouden tot bar slecht. De belangrijkste weg tussen oost en west is de 7821 kilometer lange Trans Canada Highway. Deze begint in St. John's en loopt door tot Victoria (South Route) of Prince Rupert (Yellowhead Route).  

Per vliegtuig

Vanuit Europa vliegen meerdere maatschappijen naar de grote internationale luchthavens in Canada. Daarna kun je doorvliegen naar de andere luchthavens met Air Canada of kleinere maatschappijen zoals Westjet of Pacific Coastal. Vanwege de uitgestrektheid van het land zijn de meeste grotere plaatsen per vliegtuig bereikbaar vanaf grotere luchthavens zoals Toronto, Vancouver en Montreal.  

Per trein

"Treinen" is de ideale manier om Canada te verkennen. De treinen van Via Rail zijn over het algemeen luxe en bieden de mogelijkheid stoelen om te boeken in economy en first class. Met The Canadian kun je Canada van oost naar west doorkruisen. In 4 dagen reis je dan van Toronto naar Vancouver. In het oosten van Canada kun je gebruikmaken van The Ocean (Montreal - Halifax), The Chaleur (Montreal - Gaspé) en The Windsor Corridor (Québec City - Windsor).

Per boot

Natuurlijk kun je in Canada ook per boot reizen. Marine Atlantic verzorgt de veerbootovertochten in Atlantisch Canada. De meest gebruikte route tussen Newfoundland en Nova Scotia is Port-aux-Basques / Argentia - North Sydney. Ook zijn er meerdere verbindingen van en naar Labrador. Sommige van deze overtochten worden 's nachts uitgevoerd en hebben daardoor een minder spectaculair karakter dan de tochten in het westen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.