Húsavík

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Walvissafari Húsavík

Húsavík is gelegen aan een prachtig fjord omgeven door magnifieke bergen, waarvan de toppen bedekt zijn met sneeuw, zelfs in de zomer. Húsavík is een zeer belangrijk landbouwcentrum en heeft een drukke vissershaven. Lees verder...

De kerk, gelegen in het midden van Húsavík is bijzonder fraai en een bezienswaardigheid in deze plaats. De kerk is gebouwd in 1907 en wordt gezien als één van de meest indrukwekkende houten kerken in IJsland. In Húsavík is het walvismuseum gevestigd. Verder zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Er is bijvoorbeeld een 9 holes golfbaan (een unieke mogelijkheid om in de maand juni in de nacht te gaan golfen) en er zijn gemarkeerde routes, o.a. voor de fanatieke wandelaars, om de top te bereiken van de 417 meter hoge Húsavík berg.

Bovendien is Húsavík is de bekendste plaats in IJsland om walvissafari’s te maken. Je gaat aan boord van een authentieke vissersboot die je na een klein uurtje varen in het leefgebied van de walvis brengt. Een unieke ervaring! Dit is mogelijk van 1 maart tot 14 december met in het hoogseizoen meer afvaarten per dag dan in het voor- en naseizoen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kim Haarbrink Reisexpert

Toen ik voor het eerst langs de Zuidkust reed was ik overdonderd door de kleuren. Lavavelden bedekt met felgroen mos, zwarte spoelvlaktes en grijs-witte gletsjertongen die je van heel dichtbij kan bekijken.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "IJsland is bijzonder en ongekend Europese ervaring. Maar als je er heen gaat: minimaal 5 dagen en rondreizen om de leegte te ervaren."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Alles was naar wens"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Behalve de overnachting in Hotel Hedda een geweldige reis, zowel de afstand als inhoudelijk. Geen gevoel gehad dat we 2300 km gereden hebben. Met de excursies tussendoor...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "We hebben een fantastische reis gehad en zien met zeer veel plezier terug op onze vakantie in IJsland. De Westfjorden is zeker een aanrader. Neem de tijd om deze...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "We hebben een prachtige reis gehad."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.