Húsavík

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Walvissafari Húsavík

Húsavík is gelegen aan een prachtig fjord omgeven door magnifieke bergen, waarvan de toppen bedekt zijn met sneeuw, zelfs in de zomer. Húsavík is een zeer belangrijk landbouwcentrum en heeft een drukke vissershaven. Lees verder...

De kerk, gelegen in het midden van Húsavík is bijzonder fraai en een bezienswaardigheid in deze plaats. De kerk is gebouwd in 1907 en wordt gezien als één van de meest indrukwekkende houten kerken in IJsland. In Húsavík is het walvismuseum gevestigd. Verder zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Er is bijvoorbeeld een 9 holes golfbaan (een unieke mogelijkheid om in de maand juni in de nacht te gaan golfen) en er zijn gemarkeerde routes, o.a. voor de fanatieke wandelaars, om de top te bereiken van de 417 meter hoge Húsavík berg.

Bovendien is Húsavík is de bekendste plaats in IJsland om walvissafari’s te maken. Je gaat aan boord van een authentieke vissersboot die je na een klein uurtje varen in het leefgebied van de walvis brengt. Een unieke ervaring! Dit is mogelijk van 1 maart tot 14 december met in het hoogseizoen meer afvaarten per dag dan in het voor- en naseizoen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "IJsland is een geweldig mooi land qua natuur. Graag wel rekening houden met de lange afstanden/wegen. Het is een mooie vakantie geweest om niet gauw te vergeten,"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "De reis ""Vier windstreken van IJsland"" is prima bevallen. De reissom was aan de hoge kant, door de autohuur van een 4wd. De bijkomende kosten voor het avondeten...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Mooie individuele rondreis in een prima reistempo. Wij hebben het gevoel alles wat IJsland te bieden heeft in deze reis gezien te hebben. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Beste ***, We zijn gisteren terug gekomen van onze vakantie naar IJsland. We willen jullie laten weten dat we het hebben ervaren als een hele mooie en indrukwekkende...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Een mooie reis, hou er in de winter rekening mee dat het weer ook tegen kan vallen, als het sneeuwt en stormt kun je niets doen"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.