Húsavík

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Walvissafari Húsavík

Húsavík is gelegen aan een prachtig fjord omgeven door magnifieke bergen, waarvan de toppen bedekt zijn met sneeuw, zelfs in de zomer. Húsavík is een zeer belangrijk landbouwcentrum en heeft een drukke vissershaven. Lees verder...

De kerk, gelegen in het midden van Húsavík is bijzonder fraai en een bezienswaardigheid in deze plaats. De kerk is gebouwd in 1907 en wordt gezien als één van de meest indrukwekkende houten kerken in IJsland. In Húsavík is het walvismuseum gevestigd. Verder zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Er is bijvoorbeeld een 9 holes golfbaan (een unieke mogelijkheid om in de maand juni in de nacht te gaan golfen) en er zijn gemarkeerde routes, o.a. voor de fanatieke wandelaars, om de top te bereiken van de 417 meter hoge Húsavík berg.

Bovendien is Húsavík is de bekendste plaats in IJsland om walvissafari’s te maken. Je gaat aan boord van een authentieke vissersboot die je na een klein uurtje varen in het leefgebied van de walvis brengt. Een unieke ervaring! Dit is mogelijk van 1 maart tot 14 december met in het hoogseizoen meer afvaarten per dag dan in het voor- en naseizoen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 31 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Het is een prachtig land en daarom is het belangrijk dat de reis en het programma ook zo wordt ingevuld dat er ruimte is voor de ontmoeting met die overweldigend...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "In twee weken hebben wij een goed beeld gekregen van IJsland. De afstanden zijn niet te groot en in het reisschema is genoeg vrijheid om zelf nog uitstapjes te...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land en in 10 dagen goed te zien"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "prachtig en bijzonder land. in september gewoon prima weersomstandigheden gehad."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wil je avontuur, wil je IJsland echt beleven en ben je bereid met eenvoudig comfort genoegen te nemen dat biedt de reis door de binnenlanden van IJsland "

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.