Egilsstaðir (Egilsstadir)

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Egilsstaðir

Egilsstaðir is het kloppend hart van Oost-IJsland ook al wonen er maar 2.000 mensen. Alle wegen van de verschillende dorpjes in de oostfjorden komen hier uit. In de zomer kan het er zelfs bruisen! Lees verder...

Zo is er een markt, een jazz festival en zijn er avondprogramma’s met muziek en theater. Rondom Egilsstaðir zijn verschillende mooie plekken om te bezoeken. Dit zijn onze favorieten:

Hallormsstaður is een bos met meer dan 40 verschillende soorten bomen. Daar komt een doorsnee Hollander misschien zijn bed niet voor uit, voor IJsland is het een uniek gebied. Zo bijzonder dat er zelfs een bosmuseum is. Je kunt er natuurlijk ook wandelen.

De Hengifoss is één van de hoogste watervallen op IJsland, 128 meter hoog. Het ligt aan de zuidkant van het Lagarfljót meer. De wandeling naar de waterval gaat omhoog en duurt ongeveer 1,5 uur. Onderweg loop je langs de kleinere waterval Litlanesfoss.

Vanaf de Hengifoss kun je nog verder het binnenland inrijden via weg #910 tot aan de Kárahnjúkar dam. De weg is helemaal verhard. Vanaf de dam heb je een prachtig uitzicht over het binnenland en de Vatnajökull gletsjer. Als je een 4WD auto hebt kan je nog verder het binnenland in rijden naar de Hafrahvammagljúfur kloof. Er leidt een spoor tot vlakbij de kloof zelf, daarvandaan is het circa vijf minuten lopen. Met een 4WD auto bereik je ook de Laugarvellir, een warme beek waar je kunt baden.

Lekker lunchen doe je bij het cafe Skriduklaustur, aan weg #933. Het is het oude huis van de schrijver Gunnar Gunnarsson. Er staan veel IJslandse producten op de kaart en er is altijd een ruime selectie aan taart en cake.

Een andere bijzondere plek voor koffie of lunch is het Wilderness center, aan het einde van weg #934. Lekker ouderwets! Er worden trouwens verschillende excursies aangeboden in de omgeving zoals paardrijden en wandelingen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Chantal Borgers Reisexpert

IJslands vulkanische activiteit met de vele warm waterbronnen trekt mijn aandacht. Vertoeven in de Blue Lagoon is heerlijk, maar zomaar ergens een warm bad in de vrije natuur is voor mij nog meer genieten.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 3/5

   "De presentatiebijeenkomst die we bij Askja bezochten, gaf ons een goede indruk van de organisatie. Wij kozen ervoor om Askja een individuele reis te laten voorbereiden,...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Goed verzorgde reis, correcte service en complete informatievoorzieng tijdens de trip."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Super mooie reis! Als je bepaalde excursies wilt, vroeg boeken."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Mooie reis met gewone auto, wij hebben tijdens deze rondreis 3000 km gereden en hebben op deze manier genoeg kunnen zien."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De Panoramareis brengt je op de mooiste plekjes van IJsland. Je hebt ruim de tijd om de speciale natuur te beleven. Je kunt prachtige wandelingen maken."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.