Egilsstaðir (Egilsstadir)

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Egilsstaðir

Egilsstaðir is het kloppend hart van Oost-IJsland ook al wonen er maar 2.000 mensen. Alle wegen van de verschillende dorpjes in de oostfjorden komen hier uit. In de zomer kan het er zelfs bruisen! Lees verder...

Zo is er een markt, een jazz festival en zijn er avondprogramma’s met muziek en theater. Rondom Egilsstaðir zijn verschillende mooie plekken om te bezoeken. Dit zijn onze favorieten:

Hallormsstaður is een bos met meer dan 40 verschillende soorten bomen. Daar komt een doorsnee Hollander misschien zijn bed niet voor uit, voor IJsland is het een uniek gebied. Zo bijzonder dat er zelfs een bosmuseum is. Je kunt er natuurlijk ook wandelen.

De Hengifoss is één van de hoogste watervallen op IJsland, 128 meter hoog. Het ligt aan de zuidkant van het Lagarfljót meer. De wandeling naar de waterval gaat omhoog en duurt ongeveer 1,5 uur. Onderweg loop je langs de kleinere waterval Litlanesfoss.

Vanaf de Hengifoss kun je nog verder het binnenland inrijden via weg #910 tot aan de Kárahnjúkar dam. De weg is helemaal verhard. Vanaf de dam heb je een prachtig uitzicht over het binnenland en de Vatnajökull gletsjer. Als je een 4WD auto hebt kan je nog verder het binnenland in rijden naar de Hafrahvammagljúfur kloof. Er leidt een spoor tot vlakbij de kloof zelf, daarvandaan is het circa vijf minuten lopen. Met een 4WD auto bereik je ook de Laugarvellir, een warme beek waar je kunt baden.

Lekker lunchen doe je bij het cafe Skriduklaustur, aan weg #933. Het is het oude huis van de schrijver Gunnar Gunnarsson. Er staan veel IJslandse producten op de kaart en er is altijd een ruime selectie aan taart en cake.

Een andere bijzondere plek voor koffie of lunch is het Wilderness center, aan het einde van weg #934. Lekker ouderwets! Er worden trouwens verschillende excursies aangeboden in de omgeving zoals paardrijden en wandelingen.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Carolien Coenen Reisexpert

In IJsland valt zoveel te ontdekken. Van de vele, wonderschone, watervallen en ruige wandelpaden langs bizarre basaltformaties, tot het magische ijsbergenmeer. Het blijft mij steeds weer verbazen en verrassen!

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Goede informatie, prima hotels."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Askja is groot geworden met IJslandreizen en dat is nog steeds te merken aan de kennis over deze bestemming en de lokale contacten die Askja daar heeft."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "voldeed aan de gewekte verwachtingen"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "goed georganiseerd, juiste info vooraf en praktische tips in beschrijvingen"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Beste ***, We zijn gisteren terug gekomen van onze vakantie naar IJsland. We willen jullie laten weten dat we het hebben ervaren als een hele mooie en indrukwekkende...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 26 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.