Borgarnes

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Borgarnes

Borgarnes is de grootste kustgemeenschap op IJsland die niet van de visvangst afhankelijk is. Het is een handelsplaats. Het bezit weliswaar een haven, maar de visserij neemt er geen belangrijke plaats in. Het ligt dichtbij de plaats Borg, waar de viking en dichter Egill Skallagrímsson in de 10e eeuw geleefd heeft. Hij was de hoofdpersoon in IJslands bekendste Saga: Egils Saga. Lees verder...

De moeite waard is het bezoek aan het museum The Saga Settlement Centre in Borgarnes. Het toont de kolonisatie van IJsland, hoe IJsland ontdekt werd en hoe het parlement Alþing ontstond. Ongeveer 30 km ten noorden van Borgarnes kunt u een korte wandeling bij de lavavelden en kratertjes bij Bifröst maken en het nabij gelegen Grábrók. Dit is een 170 meter hoge krater gelegen ten noorden van Hreðavatn meer. De Grábrók is de grootste van drie kraters die 3000 jaar geleden het Grábrókarhraun lavaveld hebben neergelegd. U kunt een eenvoudige wandeling maken naar de top van deze krater waar u een prachtig en panoramisch uitzicht zult hebben.

Hier vlakbij is ook de Glanni waterval. Een kleine, onbekende waterval maar leuk voor een kort bezoek. De afslag van de weg is ongeveer 700 meter ten zuiden vanaf Hredavatnsskáli. Aan het einde van de weg is een parkeerplaats waarna het circa 250 meter lopen is.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Meer bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "we hebben erg genoten en hopen nog een keer terug te komen in IJsland en denken daarbij aan Askja."

  • IJsland (askja)
   Review van 25 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Zeer afwisselend land. Van het begin tot het eind een hoogtepunt."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Onze reis naar de Faeröer eilanden was geweldig. We zijn een ervaring rijker."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "De reis is goed georganiseerd, voldoet aan alle verwachtingen, ik heb meer gezien dan in de reisgids vermeld staat!"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtige reis, zeer divers, veel te zien onderweg. Goed afgewogen qua afstanden, aantal dagen ergens verblijven etc. Back-up achter de hand in geval van nood,...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.