Borgarnes

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Omgeving Borgarnes

Borgarnes is de grootste kustgemeenschap op IJsland die niet van de visvangst afhankelijk is. Het is een handelsplaats. Het bezit weliswaar een haven, maar de visserij neemt er geen belangrijke plaats in. Het ligt dichtbij de plaats Borg, waar de viking en dichter Egill Skallagrímsson in de 10e eeuw geleefd heeft. Hij was de hoofdpersoon in IJslands bekendste Saga: Egils Saga. Lees verder...

De moeite waard is het bezoek aan het museum The Saga Settlement Centre in Borgarnes. Het toont de kolonisatie van IJsland, hoe IJsland ontdekt werd en hoe het parlement Alþing ontstond. Ongeveer 30 km ten noorden van Borgarnes kunt u een korte wandeling bij de lavavelden en kratertjes bij Bifröst maken en het nabij gelegen Grábrók. Dit is een 170 meter hoge krater gelegen ten noorden van Hreðavatn meer. De Grábrók is de grootste van drie kraters die 3000 jaar geleden het Grábrókarhraun lavaveld hebben neergelegd. U kunt een eenvoudige wandeling maken naar de top van deze krater waar u een prachtig en panoramisch uitzicht zult hebben.

Hier vlakbij is ook de Glanni waterval. Een kleine, onbekende waterval maar leuk voor een kort bezoek. De afslag van de weg is ongeveer 700 meter ten zuiden vanaf Hredavatnsskáli. Aan het einde van de weg is een parkeerplaats waarna het circa 250 meter lopen is.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Als je houdt van autorijden én wandelen in de ongerepte en ruige natuur dan is rijden met een 4x4 door het binnenlanden van IJsland een tocht om nooit te vergeten.

Meer bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "het was een reis die ik iedereen aan kan bevelen."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Aanraden is vooral op basis van geweldige landschap en aangezien het prima mogelijk is hier op eigen gelegenheid rond te reizen (met een huurauto)."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "prachtige reis tot in detail geregeld- prijs - kwaliteit zeer goed"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Meedenkend, hulpvaardig, klantvriendelijk en met veel kennis van zaken. Medewerkers zijn goed bereikbaar, ook in het weekend als dat nodig is!"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Askja reizen had alles goed geregeld, alle benodigde papieren van tevoren netjes opgestuurd inclusief een duidelijke, handige reisbeschrijving."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.