Vestmannaeyjar (Westman eilanden)

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Heimaey

Heel bijzonder en heel IJslands is de eilandengroep Westman eilanden van vulkanische oorsprong. De eilanden hebben unieke kliffen en een vulkaan midden op het eiland. Lees verder...

Het grootste eiland is Heimaey. Dit enige bewoonde Westmaneiland werd in 1973 getroffen door een plotselinge vulkaanuitbarsting. De dood gewaande Helgafjell spuwde een groot deel van de stad onder. De bevolking werd geëvacueerd en iedereen overleefde. Het lava ligt er nog duidelijk zichtbaar en het is fascinerend om te zien hoe de bevolking hier nu leeft, weer in harmonie met de natuur. Je kunt een wandeling maken, bijvoorbeeld naar de vulkaan Eldfell. Deze wandeling duurt circa een uur en is goed te doen met een normale conditie. Je hebt een mooi uitzicht over het dorp en er groeien mooie bloemen en planten. Aan de voet van de Eldfell staat het Vulkanologisch museum Eldheimar. Je kunt ook een boottocht maken rondom het eiland en het rijke vogelleven en de prachtige rotsen bekijken.

Het dorp Vestmannaeyjar is van alle gemakken voorzien en heeft de grootste vissersvloot van IJsland. Het is interessant om te zien hoe men hier leeft, geïsoleerd van het vasteland. Het is ook een bijzondere plek om te gaan golfen! De 18 holes golfbaan is ook toegankelijk voor niet leden.

Achter de golfbaan kun je een intensieve wandeling maken. Loodrecht loop je omhoog naar de kliffen. De wandeling over de rand van de kliffen is ongeveer twee kilometer. Hier kun je, in het seizoen, papegaaiduikers spotten.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Als je houdt van autorijden én wandelen in de ongerepte en ruige natuur dan is rijden met een 4x4 door het binnenlanden van IJsland een tocht om nooit te vergeten.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Een hele fijn reis gehad. Alles was goed geregeld. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "zie opmerkingen die eerder gemaakt zijn: upgraden bepaalde hotels/verblijven en verlengingsmogelijkheden aangeven."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Ik heb op diverse plekken al voldoende evaluatie gegeven."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land, volgende keer gaan we in de zomer!"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Het product was prima en voldeed geheel aan mijn verwachtingen. Het programma was lekker vol maar heel goed te doen. Ik was diep onder de indruk van het land en...

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.