Vestmannaeyjar (Westman eilanden)

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Heimaey

Heel bijzonder en heel IJslands is de eilandengroep Westman eilanden van vulkanische oorsprong. De eilanden hebben unieke kliffen en een vulkaan midden op het eiland. Lees verder...

Het grootste eiland is Heimaey. Het is ook meteen het enige bewoonde Westman eiland. De vulkaan, die midden op het eiland staat, heeft een verhaal. De doodgewaande Helgafjell barstte in 1973 totaal onverwacht uit en spuwde een groot deel van de stad onder. De bevolking werd geëvacueerd, gelukkig overleefde iedereen de natuurramp. De lava is vandaag nog altijd duidelijk zichtbaar, fascinerend om te zien hoe de bevolking hier leeft, in harmonie met de natuur.

Dingen om te doen
Je kunt een wandeling maken, bijvoorbeeld naar de vulkaan Eldfell. Die duurt ongeveer een uur en is goed te doen met een normale conditie. Je krijgt een mooi uitzicht over het dorp en op de vruchtbare bodem groeien veel bloemen en planten. Aan de voet van de Eldfell vind je het vulkaanmuseum Eldheimar. Een bijzonder museum over de laatste vulkaan uitbarsting op het eiland in 1973. Of bezoek het voetbalstadion Hásteinsvöllur met het prachtige uitzicht over de Vestmannaeyjavöllur vulkaan.

Een boottocht rondom het eiland is ook leuk om te doen. Zo kan je het rijke vogelleven en de steile rotsen en kliffen goed bekijken.

Het dorp Vestmannaeyjar is van alle gemakken voorzien en heeft de grootste vissersvloot van IJsland. Het is interessant om te zien hoe men hier leeft, geïsoleerd van het vasteland. Het is ook een bijzondere plek om te gaan golfen! De 18 holes golfbaan is voor iedereen toegankelijk. Moet je wel van golfen houden natuurlijk.

Achter de golfbaan kun je een intensieve wandeling maken. Loodrecht loop je omhoog naar de kliffen. De wandeling langs de rand van de kliffen is ongeveer twee kilometer. Een goede plek om papegaaiduikers te spotten. Ze zijn van mei tot begin augustus te zien.

Hoe kom je er?
Ferry Herjólfur is een veerdienst tussen Landeyjahöfn aan de zuidkust en Vestmannaeyjar. De overtocht duurt circa 35 minuten. Je kunt je auto meenemen aan boord van de ferry, of in de haven van Landeyjahöfn laten staan. Je kan Heimaey prima verkennen zonder auto, al heb je met een auto wat meer vrijheid. Landeyjahöfn ligt aan weg #254. Vanaf weg #1 sla je bij de Markarfljot brug (ca. 20 km ten oosten van Hvolsvöllur) weg #254 in.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Carolien Coenen Reisexpert

In IJsland valt zoveel te ontdekken. Van de vele, wonderschone, watervallen en ruige wandelpaden langs bizarre basaltformaties, tot het magische ijsbergenmeer. Het blijft mij steeds weer verbazen en verrassen!

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 31 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "schitterland land, prachtige natuur"

  • IJsland (askja)
   Review van 13 oktober 2016
   SCORE: 4/5

   "De reis was goed georganiseerd en de beschrijving uitstekend"

  • IJsland (askja)
   Review van 12 juli 2016
   SCORE: 5/5

   "gezien mijn gevorderde leeftijd is de combinatie van huurauto met zoon als bestuurder,de beste reisformule voor Ysland."

  • IJsland (askja)
   Review van 25 september 2015
   SCORE: 4/5

   "Goed georganiseerd samen met de EO. Veel gezien in een te korte tijd. Ik moet nu bijkomen van alle indrukken."

  • IJsland (askja)
   Review van 27 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Heeft onze toch al hoog staande verwachtingen overtroffen. Wat een land!"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 15 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 22 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.