Snaefellsnes

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Kirkjufellsfoss (waterval) en Kirkjufell (berg)

Op het schiereiland Snæfellsnes, in het westen van IJsland zijn tal van leuke plekken te bezoeken, veel wandelmogelijkheden en diverse excursies te maken. Lees verder...

Zuidelijk deel van het schiereiland
Tussen Borgarnes en het schiereiland is het Mýrar district. Je rijdt hier door moerassen en lavavelden en langs IJslands beste zalmrivieren in de Hnappadalur. Hier zie je de krater van Eldborg. Vanaf de boerderij Snorrastaðir loopt er een gemarkeerde wandelweg naar de top van de krater.

In dit gebied zijn twee warme natuurlijke badjes: Landbrotalaug en Raudamelslaug. Deze liggen verscholen in het binnenland en zijn erg bijzonder door de ligging. Vooral Rauðamelslaug vinden wij een aanrader! Vanaf weg #54 vanaf de zuidkust rijd je weg #55 naar het noorden. Je slaat linksaf na de schapenkooi aan de linkerkant, naar Syðri-Rauðamelur. Je volgt dit weggetje door de lavavelden tot een kruising. Misschien moet je een hek open en dicht maken. Het pad naar links gaat naar een huisje. Volg dit pad nog 700 meter tot aan de voet van de rode berg en ga dan rechtsaf. Na ongeveer 150 meter kan je hier parkeren, daarna loop je naar rechts naar het badje. Je hebt hier geweldig uitzicht over de lavavelden en vaak is er (bijna) niemand. In het badje is een trappetje aangelegd. Er is geen kleedruimte dus je moet wel in de openlucht of in de auto omkleden. 

Verder langs de zuidkust ligt het pittoreske Búðir. Naast het prachtig witte strand staan een mooi kerkje en hotel. Ten westen ligt het Búðahraun lavaveld, afkomstig van de krater Búðaklettur, midden in het lavaveld. Bij mooi weer kun je genieten van het magnifieke uitzicht op de gletsjer Snæfellsjökull.

Snæfellsjökull is een oude vulkaan die bedekt is met een ijskap. De vulkaan is bekend door het boek van Jules Verne Naar het binnenste der aarde (1864). De berg is 1446 meter hoog en als je de lokale bewoners moet geloven heeft hij bovennatuurlijke krachten. Je kunt er onder andere sneeuwscooterexcursie maken.

Noordelijk deel van het schiereiland
De kleine dorpjes aan de noordkant van het schiereiland, Hellissandur en Rif, zijn drukke vissersdorpjes. Enkele kilometers verder ligt het dorpje Ólafsvík. In deze streek kun je de vissers zien binnenkomen met de vangst van de dag. 

Vanuit Grundarfjörður vertrekt tussen november en half april dagelijks een bijzondere bootexcursie. Sinds enkele jaren verzamelen zich hier groepen orka's. Ze worden juist in de winterperiode in grote getale gezien, als zij op jacht gaan op de haring die dan het fjord in komt. De excursie duurt 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoe snel de orka's gespot worden. Het is sowieso een heerlijke boottocht, waarbij je ook vogelsoorten als de jan-van-gent kunt zien, zeehonden en soms dolfijnen.

Als het weer goed is raden wij je aan om bij één van de winkels een lunch in te kopen en buiten te gaan lunchen. Als het weer meezit natuurlijk. Zo doen de IJslanders het zelf ook graag. Een goede plek is bij het visgebied Hraunsfjördur. Het ligt net ten oosten van het plaatsje Grundarfjördur waar je de oude weg # 57 op rijdt. Prachtig uitzicht over het meer!

Aansluitend kan je gravelweg #558 volgen, een kronkelend weggetje dwars door de lavavelden. Er liggen grote bergen lava langs de weg, met felgroen mos bedekt en je hebt uitzicht op bergen met besneeuwde toppen. Fantastisch!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Meer bezienswaardigheden in West-IJsland

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land, zeer indrukwekkend. De natuur in de overtreffende trap, overweldigend."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Prachtig land en in 10 dagen goed te zien"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Erg mooi, veel te zien, erg afwisselend en indrukwekkend. Ook zeker een aanrader met kinderen (7& 10 jaar oud)"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Onze reis naar de Faeröer eilanden was geweldig. We zijn een ervaring rijker."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wat een fantastich land. Nauwelijks voor te stellen dat 1 land met zoveel natuurschoon is bevoorrecht. "

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.