Skaftafell Nationaal Park

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Skaftafell Nationaal Park

Het Skaftafell Nationaal Park ligt tussen de gletsjers Skeiðarárjökull en Öræfajökull en is sinds 1967 een Nationaal Park. De oppervlakte bedraagt nu ongeveer 1.700 km² en is het op één na grootste park van IJsland. Lees verder...

De natuur is er overweldigend en het klimaat verrassend mild. Op de parkeerplaats is een informatiecentrum over het park en diverse vulkaanuitbarstingen die er plaatsvonden. Het Nationaal Park kun je alleen te voet verkennen. Rechts van het informatiecentrum is een vlak wandelpad die tot aan de gletsjertong Skaftafellsjökull loopt, een wandeling van een uur (heen en terug). Vanaf de camping loopt er een wandelpad richting Svartifoss, een waterval omringd door basaltkolommen die je aan een orgel doen denken. Deze wandeling duurt twee uur (heen en terug) en gaat bergop. Liefhebbers kunnen de wandeling verlengen tot wel een hele dag. Boven op de Skaftafellsvlakte heb je een groots uitzicht op de omringende gletsjers.

Tussen Skaftafell en het ijsbergenmeer Jökulsárlón ligt de hoogste bergtop van IJsland: de Hvannadalshnjúkur, 2.119 meter hoog en bedekt met het ijs van de gletsjer Öræfajökull. Aan de voet van de Öræfajökull en met de voeten in het water ligt het eilandje Ingólfshöfði. Het eiland speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van IJsland. Ingólfur Arnarson, de ontdekker van IJsland, zou in 874 zijn eerste winter op IJsland hier doorgebracht hebben.

Ingólfshöfdi
Iets dat je wat ons betreft 's zomers echt niet mag overslaan is de excursie naar Ingólfshöfdi, een eilandje dat tot begin augustus het domein is van papegaaiduikers. In een tractor met aanhanger ga je twee kilometer over water en zand, daarna wandel je ongeveer drie kilometer rond het eiland. Het begin van de wandeling is nogal steil, maar dat is maar een klein stukje. Op de kaap zijn duizenden broedende zeevogels, waaronder dus die guitige papegaaiduikers en grote jagers. De gids vertelt je er alles over. Je kunt de excursie tussen 20 mei en 20 augustus maken, niet op zondag en je bent er ongeveer 2,5 uur mee kwijt. Verzamelen doe je op de parkeerplaats vlakbij de boerderij van Hofsnes, 2 km ten zuiden van de ringweg. Het is ongeveer een half uur rijden ten oosten van Skaftafell en een half uur ten westen van Jökulsárlón. De weg naar de parkeerplaats loopt tussen de boerderij Hofsnes en Fagurhólsmýri. 

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.0/10

  • IJsland (askja)
   Review van 4 oktober 2017
   SCORE: 5/5

   "IJsland is echt een prachtig mooi land! Hele mooie natuur, relaxt rondreizen. Niet goedkoop, maar het zeker wel waard. Ook lekker dichtbij. "

  • IJsland (askja)
   Review van 25 augustus 2015
   SCORE: 4/5

   "Leuke rondreis voor wie weinig tijd heeft en veel in korte tijd wil zien."

  • IJsland (askja)
   Review van 20 juli 2015
   SCORE: 3/5

   "IJsland is een prachtig land, het is leuk dat Asjka ons het land heeft ""rondgeleid"" zo krijg je een goed beeld van dit interessante, ongerepte land. En als we...

  • IJsland (askja)
   Review van 29 augustus 2016
   SCORE: 5/5

   "Fantastisch land! Bijzondere natuur, er is zoveel te zien. Voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. "

  • IJsland (askja)
   Review van 21 juni 2014
   SCORE: 4/5

   "Wij vonden alles prima"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 15 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 22 sep
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.