Reykjanes

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Het geothermisch gebied rondom Krysuvik op het schiereiland Reykjanes.

Op het schiereiland Reykjanes liggen de luchthaven en de Blue Lagoon maar ook schitterende en onbekende natuur. Je rijdt hier door lava velden en langs een ruige kust. Lees verder...

Veel reizigers laten dit prachtige schiereiland links liggen en rijden in één rechte lijn van Keflavík naar Reykjavík via de grote hoofdweg langs de aluminium fabriek of eventueel met een bezoek aan de Blue Lagoon, maar wij raden dit deel van IJsland zeker aan voor een langer bezoek. Je kunt hier zich van een uur tot een hele dag vermaken.

Keflavík is een grote vissersplaats en tevens de roepnaam van de internationale luchthaven. Buiten de luchthaven staan verschillende kunstwerken zoals de kleurrijke regenboog. In Keflavík is een kleine haven. In het dorpje zijn verschillende restaurants. De vissersplaats Njardvík is aan Keflavík vergroeid. Hier is een klein volksmuseum, Stekkjarkot met visserswoning uit ca. 1860. Maar ook het museum Víkingarheimar is hier gevestigd. In dit museum is het grote vikingschip Íslendingar te vinden. Dit schip is gebouwd in 2000 ter ere van het jubileum van de ontdekking van Amerika door Leif Eirikson. Je hebt hier ook een prachtig uitzicht op de oceaan.

De uiterste zuidwestelijke punt van het schiereiland is een bezoek waard. Er staat een zeer fotogenieke vuurtoren, Reykjanesviti. Je rijdt langs een geothermische krachtcentrale. Parkeer je auto daar en neem een kijkje bij de toren en langs de kust. Vlakbij deze vuurtoren ligt bovendien een hete bronnengebied. De modderpoelen en stoomgaten hebben de naam Gunnuhver gekregen, vernoemd naar een vrouw die daar 400 jaar geleden is vermoord en volgens de legende terug kwam om rond te spoken. Ze gaf veel overlast totdat een priester een val opzette en ze in een warme bron viel.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kim Haarbrink Reisexpert

Toen ik voor het eerst langs de Zuidkust reed was ik overdonderd door de kleuren. Lavavelden bedekt met felgroen mos, zwarte spoelvlaktes en grijs-witte gletsjertongen die je van heel dichtbij kan bekijken.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Het is puur genieten met Askja op reis."

  • IJsland (askja)
   Review van 31 juli 2019
   SCORE: 5/5

   "Er is maar één woord voor: FANTASTISCHE REIS."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Wij hadden alleen de auto (land Rover) via Askje geboekt. Helaas was Avis de verhuurder ter plaatse."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "geweldige land voor fotografie, overtrof mijn verwachtingen"

  • IJsland (askja)
   Review van 11 oktober 2018
   SCORE: 5/5

   "Wel veel afstand per dag. "

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 14 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.