Reykjanes

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Het geothermisch gebied rondom Krysuvik op het schiereiland Reykjanes.

Op het schiereiland Reykjanes liggen de luchthaven en de Blue Lagoon maar ook schitterende en onbekende natuur. Je rijdt hier door lava velden en langs een ruige kust. Lees verder...

Veel reizigers laten dit prachtige schiereiland links liggen en rijden in één rechte lijn van Keflavík naar Reykjavík via de grote hoofdweg langs de aluminium fabriek of eventueel met een bezoek aan de Blue Lagoon, maar wij raden dit deel van IJsland zeker aan voor een langer bezoek. Je kunt hier zich van een uur tot een hele dag vermaken.

Keflavík is een grote vissersplaats en tevens de roepnaam van de internationale luchthaven. Buiten de luchthaven staan verschillende kunstwerken zoals de kleurrijke regenboog. In Keflavík is een kleine haven. In het dorpje zijn verschillende restaurants. De vissersplaats Njardvík is aan Keflavík vergroeid. Hier is een klein volksmuseum, Stekkjarkot met visserswoning uit ca. 1860. Maar ook het museum Víkingarheimar is hier gevestigd. In dit museum is het grote vikingschip Íslendingar te vinden. Dit schip is gebouwd in 2000 ter ere van het jubileum van de ontdekking van Amerika door Leif Eirikson. Je hebt hier ook een prachtig uitzicht op de oceaan.

De uiterste zuidwestelijke punt van het schiereiland is een bezoek waard. Er staat een zeer fotogenieke vuurtoren, Reykjanesviti. Je rijdt langs een geothermische krachtcentrale. Parkeer je auto daar en neem een kijkje bij de toren en langs de kust. Vlakbij deze vuurtoren ligt bovendien een hete bronnengebied. De modderpoelen en stoomgaten hebben de naam Gunnuhver gekregen, vernoemd naar een vrouw die daar 400 jaar geleden is vermoord en volgens de legende terug kwam om rond te spoken. Ze gaf veel overlast totdat een priester een val opzette en ze in een warme bron viel.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "IJsland is spectaculair en de gids en chauffeur hebben ons veel mooie dingen laten zien. Lunches kunnen beter, of helemaal niet geregeld worden."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Een hele fijn reis gehad. Alles was goed geregeld. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Prima reis, waarin leuke en mooie dingen te zien zijn. Ik zou wel, zoals wij gedaan hebben, een extra nacht in Reykjavik boeken. Dat is namelijk een leuke stad....

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "IJsland is een bijzonder mooie bestemming. Askja geeft in het 'van dag tot dag' programma goed aan, wat er zoal te zien is onderweg. De Dominicus gids IJsland of...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Askja heeft uitgebreide informatie over IJsland en regelt een vakantie-op-maat. Je krijgt wat je vraagt en veracht."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.