Mývatn

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Mývatn

Mývatn is één van IJslands meest indrukwekkende plekken. De unieke omgeving en zijn ecologische kenmerken heeft van dit meer één van de meest populaire plaatsen in het noorden van IJsland gemaakt. Lees verder...

Rond Mývatn zijn zeer veel vulkanische verschijnselen te zien. Met je auto rij je naar verschillende interessante plekken om daar te voet verder te gaan. De echte wandelliefhebber kan hier halve of hele dagtochten maken, maar er zijn ook korte routes uitgezet van bijvoorbeeld een uur.

Wij hebben twee suggesties voor mooie wandelingen, waarbij je de meeste hoogtepunten van dit gebied zult zien. Een halve dagtocht is bijvoorbeeld de wandeling door het lava labyrint Dimmuborgir, naar de Hverfjall (een explosiekrater) en de Grotagjá (een grot met warm water). Een andere halve dagtocht is een bezoek aan het gebied rond de Krafla. Dit is een vulkanisch gebied, met lava en kraters, dat onder andere in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw nog actief was. Overal komt er stoom uit de grond en ruikt het naar zwavel.

In deze omgeving bevindt zich de Leirhnjúkur vulkaan. Deze vulkaan is twee keer tot uitbarsting gekomen in de laatste eeuwen. De eerste keer was in 1724 en 1729 en daarna nog een keer in 1975. De unieke kleuren in dit gebied zijn fantastisch en her en der komen pluimen stoom uit de grond. In het gebied ligt ook een krater met een meer erin, de Víti. Deze krater is ongeveer 300 meter in omtrek en is gevormd tijdens een enorme explosie in 1724. Deze explosie staat bekend als het begin van verschillende activiteiten, ook wel Mývatnseldar genoemd. Deze activiteiten duurden ongeveer 5 jaar en is de langste uitbarsting ooit gemeten in IJsland. De bodem van de krater heeft nog gekookt tot ongeveer 100 jaar na de explosie.

Het is heerlijk ontspannen in het Nature Bath bij Mývatn. Dit is een mineraalrijk bad (vergelijkbaar met de Blue Lagoon) gelegen in Jardbardshólar, vlakbij het pruttelende Námaskard. Van 15 mei t/m 30 september is het geopend van 09:00 tot 24:00 uur en in de overige maanden van 12:00 tot 22:00 uur.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kim Haarbrink Reisexpert

Toen ik voor het eerst langs de Zuidkust reed was ik overdonderd door de kleuren. Lavavelden bedekt met felgroen mos, zwarte spoelvlaktes en grijs-witte gletsjertongen die je van heel dichtbij kan bekijken.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Wij hadden het globale idee van onze reis naar IJsland. Askja heeft ons vervolgens goed geadviseerd en de reis en (fantastische) accommodaties verder geregeld....

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Heel erg de moeite waard ,maar ook hier ...de routebeschrijving. De bed en breakfast waren goed ."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "IJsland is een bijzonder mooi land om een keer te bezoeken, maar het is wel heel erg duur. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Dit was een mooie reis met veel prachtige landschappen. De accommodaties waren vrij eenvoudig. We hadden een Toyota Landcruiser gehuurd en waren daar bij het doorwaden...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "zou hem zo weer over willen doen"

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.