Godafoss

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Godafoss

Tussen Mývatn en Akureyri ligt de waterval Godafoss. De waterval is 12 meter hoog en prachtig van vorm. Het is één van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland. Lees verder...

Thorgeir Ljósvetningagoði was de wethouder in het parlement van Thingvellir in het jaar 1000. Hij had het recht te bepalen welke religie door de IJslanders zou worden aangenomen. Hij besloot dat iedereen het Christelijke geloof moest volgen. Dit is zeer opmerkelijk, aangezien hij zelf heiden was. Nadat hij weer huiswaarts keerde na het maken van deze beslissing besloot hij om alle afgodsbeelden die hij bezat in de waterval te gooien. De naam Goðafoss (de waterval van de goden) is afgeleid van deze gebeurtenis. Het is aan te raden om vanaf de ringweg naar de Goðafoss te lopen, omdat ook de kloof waar de rivier door stroomt zeer indrukwekkend is met fraaie rots vormen en allerlei kleine watervalletjes.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Product Manager IJsland
Flora van Ralen-Joosten Product Manager

Ik zeg altijd “IJsland is verslavend” en dat zeg ik uit eigen ervaring! De rust, ruimte, overweldigende natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke eten zorgen ervoor dat ik elke keer weer besluit terug te gaan.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "wijs mensen op het hoge prijsniveau van de levensstandaard."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "We hebben een negen daagse IJslandreis in Zuid IJsland gemaakt. Voorbereiding, maatwerk en adviezen van Askja waren zeer goed. auto, accommodaties waren goed. Geboekte...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Heel veel gezien op korte tijd. Prachtig hoe alles in de winter is bedekt met een laagje sneeuw. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Mooi land veel natuur en zeer afwisselend"

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Om aan te raden "

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 21 sep.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

zondag 6 okt.
Locatie: Arnhem
Informatiedag IJsland

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.