Godafoss

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Godafoss

Tussen Mývatn en Akureyri ligt de waterval Godafoss. De waterval is 12 meter hoog en prachtig van vorm. Het is één van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland. Lees verder...

Thorgeir Ljósvetningagoði was de wethouder in het parlement van Thingvellir in het jaar 1000. Hij had het recht te bepalen welke religie door de IJslanders zou worden aangenomen. Hij besloot dat iedereen het Christelijke geloof moest volgen. Dit is zeer opmerkelijk, aangezien hij zelf heiden was. Nadat hij weer huiswaarts keerde na het maken van deze beslissing besloot hij om alle afgodsbeelden die hij bezat in de waterval te gooien. De naam Goðafoss (de waterval van de goden) is afgeleid van deze gebeurtenis. Het is aan te raden om vanaf de ringweg naar de Goðafoss te lopen, omdat ook de kloof waar de rivier door stroomt zeer indrukwekkend is met fraaie rots vormen en allerlei kleine watervalletjes.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert IJsland
Kirsten van Kaathoven Reisexpert

Op IJsland kom ik altijd volledig tot rust. Het lijkt alsof de tijd hier stil staat en niets er toe doet, behalve genieten van het moment en de natuur.

Reviews - gemiddelde score voor IJsland: 9.1/10

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Het land was boven verwachting."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Mooie reis door het binnenland van IJsland. Prachtige wandelingen. Goed georganiseerd, goede maaltijden."

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Reis voldeden helemaal aan mijn verwachtingen. Prima reisleider, goede hotels, ook minder bekende plaatsen bezocht. "

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Een prachtige intensieve reis. Veel gezien en veel meegekregen van het indrukwekkende landschap.De tochten - met name de drie laatste) waren door de enorme sneeuwval...

  • IJsland (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Ruim aanbod van verzorgde reis tot alleen vervoer per boot."

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.