Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsland
Voorwaarden autohuur

Terug
Kies een pagina:

Inbegrepen:
• onbeperkt aantal kilometers
• CDW verzekering, WA verzekering, ongevallenverzekering en diefstalverzekering
• vliegveldtoeslag als je de auto ophaalt op de luchthaven van Keflavík (normaal ca. € 40)
• vervoer van één persoon tussen de accommodatie in Reykjavík en het verhuurbedrijf bij ophalen en inleveren
• één extra bestuurder (normaal ca. € 40 per bestuurder)
• inleveren van de huurauto bij een andere locatie dan waar je de huurauto hebt opgehaald (variërend van ISK 9.900 tot ISK 24.900, afhankelijk van de locatie)
• uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:
• brandstof
• eventuele extra’s die je ter plaatse bij Hertz afrekent
• 'afkoop eigen risico cascoverzekering' om het eigen risico te beperken
• kosten voor het ophalen van de auto buiten openingstijden à ISK 13.500

De vertrekdatum is bepalend voor het seizoenstarief. Een dag autohuur IJsland is 24 uur, geteld vanaf het moment waarop je de auto ophaalt.

Onderstaande kun je ter plekke bij Hertz afsluiten en afrekenen:
• 4G MiFi draadloos modem voor toegang tot internet in heel IJsland, maximaal 10 apparaten tegelijk en 2 GB data inclusief à ISK 1.900 per dag, met een maximum van ISK 13.300
• navigatie, gebaseerd op een zeer gedetailleerde kaart à ISK 1.500 per dag, met een maximum van ISK 10.500
• kinderzitje: infant seat  ISK 7.200, child seat (9-18 kg) ISK 4.800 of child booster (15-36 kg) ISK 1.900

Verzekeringen
Op IJsland zijn de aansprakelijkheidsverzekering en de ongevallenverzekering voor de bestuurder verplicht. Deze zijn daarom inbegrepen in de huurprijs. 
TP (Theft Protection) beperkt de financiële aansprakelijkheid van de huurder voor verlies of diefstal van het voertuig, zijn onderdelen en accessoires. Deze is inclusief. 
Als je via Askja Reizen een auto op IJsland huurt, is de CDW (Collission Damage Waiver) verzekering ook al inbegrepen bij de prijs. De CDW-verzekering beperkt het eigen risico voor gewone auto's tot 242.000 ISK en voor 4WD auto's en busjes tot 399.000 ISK. 

Je kunt bij het boeken in Nederland de Afkoop eigen risico cascoverzekering afsluiten. Het is dan niet nodig om ter plekke de zogenaamde SuperCDW af te sluiten. De Afkoop eigen risico cascoverzekering dekt het eigen risico helemaal af en vergoedt bovendien schade aan ruiten, schade ontstaan bij achteruitrijden, schade door bevriezing/oververhitting van leidingsysteem, schade aan interieur, dakschade door laaghangende objecten, schade aan de onderkant incl. banden/wielen en schade (alleen voor 4WD’s) bij rivierdoorsteken. De premie bedraagt € 3,95 per dag plus € 6,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting. Als je interesse hebt in de Afkoop eigen risico cascoverzekering, bel ons dan even. Wij helpen je bij de keuze.
Je bent dan verzekerd bij De Europeesche Verzekeringen. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan reken je ter plekke af en na terugkomst in Nederland dien je een claim in bij De Europeesche Verzekeringen.
Het voordeel van de Afkoop eigen risico cascoverzekering boven de superCDW is dat je beter verzekerd bent voor minder premie.

Verhuurstations
Internationale luchthaven Keflavík
Reykjavík en luchthaven van Reykjavík
luchthaven van Akureyri, Egilsstadir, Höfn, Isafjördur, Landeyjarhöfn en Westmaneiland Heimaey
Saudárkrókur, Bíldudalur en Skagaströnd 

Algemene Voorwaarden
• De bestuurder moet een geldig rijbewijs kunnen tonen, dat minimaal één jaar in zijn/haar bezit is. 
• Minimumleeftijd: 20 jaar voor 'gewone' auto's zoals categorie A, Y, B, B2, T, T1, E, P. Minimumleeftijd 23 jaar voor 4WDs en busjes, zoals categorie E1, E2, O, G1, C, XE en XG.. 
• Voor auto's met 9 passagiers of meer heb je een rijbewijs D nodig. 
• Met 2WD-auto’s mag je niet op F-gemarkeerde wegen, de Kjölur nr. 35 en de Kaldidalur nr. 550 rijden. Als je toch wordt gezien op zo'n weg, wordt er een boete gegeven van ISK 100.000, ook al is er geen schade gereden.

Let op: voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een creditcard (géén prepaid credit card)! De creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder van de auto. Een print van uw creditcard dient als borg en de creditcard wordt gebruikt om extra kosten af te rekenen.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.