Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

IJsland

Voorwaarden autohuur

Terug

Inbegrepen:
• onbeperkt aantal kilometers
• CDW en TP
• vliegveldtoeslag als je de auto ophaalt op de luchthaven van Keflavík (normaal ca. € 45)
• vervoer van één persoon tussen de accommodatie in Reykjavík en het verhuurbedrijf bij ophalen en inleveren
• inleveren van de huurauto bij een andere locatie dan waar je de huurauto hebt opgehaald (normaal €40 - € 150)
• extra bestuurders (normaal ca. € 55 per bestuurder)
• informatiepakket

Niet inbegrepen:
• brandstof
• eventuele extra’s die je ter plaatse bij Avis afrekent
• Auto Cascoverzekering om het eigen risico te beperken
• kosten voor het ophalen van de auto buiten openingstijden à ISK 10.000 (ongeveer € 83)

De vertrekdatum is bepalend voor het seizoenstarief. Een dag autohuur IJsland is 24 uur, geteld vanaf het moment waarop je de auto ophaalt.

Onderstaande kun je ter plekke bij Avis afsluiten en afrekenen:
• 4G MiFi draadloos modem, ideaal om onderweg internet te kunnen gebruiken om je route te vinden, informatie te zoeken op internet of je social media bij te houden à ISK 1.800 (ongeveer € 13,50) per dag, met een maximum van ISK 12.600 (ongeveer € 97)
• GPS, gebaseerd op een zeer gedetailleerde kaart van IJsland zodat je makkelijk de weg vindt, met kleurenscherm en stembesturing à ISK 1.800 (ongeveer € 13,50) per dag, met een maximum van ISK 12.600 (ongeveer € 97)
• RSN - Roadside Assistance, voor alles waarbij je onderweg extra hulp nodig hebt (bijvoorbeeld als je de sleutels in de auto laat liggen of als je zonder benzine komt te staan) à ISK 500 (ongeveer € 4) per dag, met een maximum van ISK  5.000 (ongeveer € 42)
• kinderzitje voor baby’s (tot 1 jaar) of voor kinderen van 0-13 kg (tot 4 jaar) ISK 7.000 (ongeveer € 53) per huurperiode en voor kinderen van 9-25 kg (vanaf 5 jaar) ISK 5.000 (ongeveer € 38) per huurperiode

Verzekeringen
Je kunt bij het boeken in Nederland de Auto Cascoverzekering afsluiten. Het is dan niet nodig om ter plekke de SuperCDW af te sluiten. De Auto Cascoverzekering dekt het eigen risico helemaal af en vergoedt bovendien schade aan ruiten, schade ontstaan bij achteruitrijden, schade door bevriezing/oververhitting van leidingsysteem, schade aan interieur, dakschade door laaghangende objecten, schade aan de onderkant incl. banden/wielen en schade (alleen voor 4WD’s) bij rivierdoorsteken. De premie bedraagt € 3,95 per dag plus € 6,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting. Als je interesse hebt in de Auto Cascoverzekering, bel ons dan even. Wij helpen je bij de keuze.

Als je via Askja Reizen een auto op IJsland huurt, zijn qua verzekeringen de CDW (Collission DamageWaiver) en TP (Theft Protection) al inbegrepen bij de prijs. De CDW-verzekering beperkt het eigen risico voor de categorieën A, D, N, O, B, L, E, M, XA en XN tot ISK 195.000 (ongeveer € 1.500) en voor de rest tot ISK 360.000 (ongeveer € 2.750). Ter plekke kun je bij het ophalen van de huurauto de zogenaamde superCDW-verzekering afsluiten, maar we raden je aan al voor vertrek (direct bij het boeken) de Auto Cascoverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd bij De Europeesche Verzekeringen. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan reken je ter plekke af en na terugkomst in Nederland dien je een claim in bij De Europeesche Verzekeringen. Het voordeel van de Auto Cascoverzekering boven de superCDW is dat je beter verzekerd bent voor minder premie.

Verhuurstations
Reykjavík, luchthaven van Reykjavík, internationale luchthaven van Keflavík, Akureyri, luchthaven van Akureyri, Egilsstadir, Isafjördur en Saudarkrokur. 

Algemene Voorwaarden
• Minimumleeftijd: 20 jaar voor categorie A, D, N, O, B, L, E, M, XD, F, P, H, J, G en K. Minimumleeftijd 23 jaar voor categorie C, XE, XG en XH. Op aanvraag en tegen een toeslag is een uitzondering voor jonge bestuurders mogelijk. Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs.
• Voor auto's met 9 passagiers of meer heb je een rijbewijs D nodig, of een rijbewijs B dat voor 1989 is uitgegeven. 
• Met 2WD-auto’s mag je niet op F-gemarkeerde wegen, de Kjölur nr. 35 en de Kaldidalur nr. 550 rijden. Als je toch wordt gezien op zo'n weg, wordt er een boete gegeven van ISK 100.000, ook al is er geen schade gereden.

Let op: voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een creditcard (géén prepaid creditcard)! De creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder van de auto. Een print van uw creditcard dient als borg en de creditcard wordt gebruikt om extra kosten af te rekenen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.