Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

IJsland

Land van ijs en vuur

Terug

Ruige natuur, bijzondere natuurverschijnselen en uitgestrekte landschappen kenmerken IJsland. Geen enkele bestemming is zo afwisselend en de afstanden tijdens een rondreis IJsland zijn nooit groot. 

Askja Reizen organiseert al jarenlang reizen naar IJsland en dat doen we met veel plezier. Het land kent een enorme verscheidenheid aan bijzondere natuurverschijnselen en landschappen. De reisafstanden zijn nooit groot, zodat je op één dag meerdere prachtige gebieden kunt bezoeken. Heel veel natuur is gelukkig nog niet door mensenhanden beroerd. Tijdens je reis in IJsland zie je warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen, die een opmerkelijk contrast vormen met de ijskoude gletsjerrivieren en watervallen. IJsland is ook dé bestemming voor iedereen die van rust en ruimte houdt.

Reizen naar IJsland kan het hele jaar, maar het klimaat, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat je in een bepaalde periode kunt doen. In juni, juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot begin augustus zijn er veel zeevogels op het eiland te zien.

IJsland houdt zeker geen winterslaap: in en rondom Reykjavík is 's winters van alles te zien en te doen. De dagen zijn wel kort, maar er is ook een grote kans om in het donker het schitterende noorderlicht te zien. Reizen door IJsland in de winter is dan ook goed mogelijk.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer