Spitsbergen

Opstap naar de Noordpool

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Zeilschip Antigua, Spitsbergen
 • IJsbeer, Spitsbergen

Spitsbergen is een geweldig en indrukwekkend natuurland waarvan meer dan de helft is bedekt met ijs. De enorme gletsjers behoren tot de mooiste ter wereld. Lees verder...

Ontdek Spitsbergen! Spitsbergen is de naam die de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz in 1596 aan deze eilandengroep gaf. Hij was de eerste ontdekker, maar het kan heel goed zijn dat de Vikingen er al in 1194 kwamen. Een reis naar Spitsbergen mag op geen enkele bucketlist ontbreken.

Reis naar Spitsbergen, dat op slechts 1300 km van de Noordpool ligt en waar maar 2800 mensen in vijf kleine tot zeer kleine nederzettingen wonen.

Askja Reizen

Als echte Spitsbergen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan cruises en scheepsreizen naar Spitsbergen. Bijzonder is de driemaster Antigua, waarmee Askja zomerreizen naar Spitsbergen aanbiedt. De Antigua is heel kleinschalig en heeft slechts 16 hutten. Het schip brengt je op plekken langs de kust van Spitsbergen waar andere schepen niet of nauwelijks kunnen komen.

Op Spitsbergen bevinden zich enkele verlaten nederzettingen, die stammen uit de tijd van de eerste bewoning. In de uiterste noordwesthoek van Spitsbergen ligt bijvoorbeeld Smeerenburg, de nederzetting die het symbool werd van de 17e-eeuwse Nederlandse walvisvaart.

Wil je een van onze reizen verlengen of een speciale fotografiereis maken? Leg ons je wensen voor. Een van onze Spitsbergen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Spitsbergen. Ze hebben Spitsbergen zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Spitsbergen!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Spitsbergen
Anouschka Zweers Reisexpert

Overal om je heen, stilte. Je wilt eigenlijk ieder moment vastleggen op een foto, maar vergeet het door overweldigende natuur om je heen. En dan zie je je eerste ijsbeer, dat vergeet je nooit meer!

Reviews - gemiddelde score voor Spitsbergen: 9.0/10 - Lees meer reviews »

  • Spitsbergen
   Review van 10 oktober 2017
   SCORE: 5/5

   "Spitsbergen is een fantastisch reisdoel. We hebben helaas minder gezien dan we mochten verwachten. We hadden gekozen voor de fotoreis eind september. Achteraf hadden...

  • Spitsbergen
   Review van 10 oktober 2017
   SCORE: 3/5

   "Tijdens deze fotoreis in september is er duidelijk veel minder kans op wildlife. Zelfs de vogels hebben we nouwelijks gezien. Als dat ons van te voren goed was...

  • Spitsbergen
   Review van 4 oktober 2017
   SCORE: 4/5

   "Ries naar Spitsbergen-Groenland was mooi. Wel is het wat minder ´nieuw´ wanneer je ook al naar Antarctica bent geweest, maar dat doet niets af aan de kwaliteit....

  • Spitsbergen
   Review van 11 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Als je Spitsbergen wilt zien moet je met de Antigua gaan. Punt."

  • Spitsbergen
   Review van 9 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Geweldige reis in kleinere groep. Overweldigende natuur."

  • Spitsbergen
   Review van 8 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Wij hebben een heel bijzondere reis gehad, enorm veel gezien, zowel dieren als prachtige landschappen -fjorden en gletsjers- en genoten van de gastvrijheid van...

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Lenin op Spitsbergen?
Impression
Employee
Ultiem genieten
Impression
Employee
Mislukte expeditie
Impression
Employee
Hoe is het mogelijk?
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zaterdag 27 jan
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Spitsbergen

Aanmelden

donderdag 1 feb
Locatie: Arnhem
Informatiedag Spitsbergen

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.