Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Groenland
Gekleurde huisjes, husky’s en ijsbergen in de zee

Terug
Kies een pagina:

Groenland is een reusachtig en magistraal mooi eiland. Het is grotendeels bedekt met een kilometers dikke ijskap. Alleen een deel van de kuststrook is ijsvrij. Daar wonen nog geen 60.000 mensen in vaak kleurrijke dorpjes.

Een reis naar Groenland wordt vaak gecombineerd met IJsland, maar je kunt ook via Denemarken vliegen. De oorspronkelijke bewoners van Groenland zijn de Inuit, die hun eigen traditionele cultuur hebben. Het landschap is ruw en indrukwekkend. Het zuiden van Groenland is ideaal voor wandelaars. IJsbergen zie je altijd, maar het gebied rond de Diskobaai (in het westen) is dé regio van het ijs. Ontdek Groenland! Rondreizen op Groenland is een belevenis op zich. Er zijn nauwelijks wegen: alleen in de steden en dorpen lopen wat straten. Nuuk is de hoofdstad én de enige stad met enkele stoplichten. Een huurauto biedt dus geen mogelijkheden. Al het vervoer gaat per boot, vliegtuig en helikopter. Zo maak je een heel ander soort reis en zie je Groenland altijd op een bijzonder manier.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.