Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Op en Top Rockies

  • • De Canadese Rockies
  • • Actieve reis voor wandel en natuur liefhebbers
  • • De nationale parken inclusief Waterton NP
Duur 18 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.905

Trek je wandelschoenen aan, neem wat te eten en drinken mee en verken de prachtige Rocky Mountains en andere hoogtepunten van West Canada. Als eerste bezoek je Waterton National Park en later in de reis de nationale parken van Banff en Jasper. Naast de gebaande paden hebben we ook minder bekende plekken voor je uitgekozen, zoals in Yoho National Park en in het Wells Gray Park. Een ideale, actieve vakantie voor de avontuurlijke wandelaar.

Wandelen in de Canadese Rockies is voor de echte wandelaar een droom. Waterton National Park biedt één van de mooiste dagwandelingen van heel Canada aan met de Crypt Lake Trail. De volgende dag rijd je dwars door het park, en daarbij een stukje in de Verenigde Staten, over de spectaculaire Going-to-the-Sun Road. Via Yoho en Emerald Lake rijd je naar Wells Gray Park, nog niet zo druk als de parken in de Rockies maar zeker zo mooi. Bergweiden zijn gehuld in een zee van wilde bloemen en watervallen storten zich hier naar beneden. Er is een ruim aanbod aan wandelingen, bijvoorbeeld de beklimming van Trophy Mountain door de kleurrijke bloemenweiden in de zomer. Jasper National Park biedt zoveel moois dat je een keuze zult moeten maken. Adembenemdende uitzichten volgen, watervallen en de met sneeuw bedekte toppen van de Rockies bepalen je uitzicht. De Plain of the Six Glaciers Trail in Lake Louise is een klassieker: deze wandeling is ook prima afsluiter van de reis.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Calgary en ophalen huurauto: Na aankomst in Calgary haal je de huurauto op en rijd je naar je eerste hotel in de omgeving van het vliegveld waar je de eerste nacht verblijft. Hier heb je de tijd om eerst even te acclimatiseren voordat je de volgende dag de Canadese Rockies tegemoet rijdt.
Dag 2 - Via ‘Head-Smashed-In Buffalo Jump' naar Waterton National Park: De rit naar Waterton duurt ongeveer 3,5 uur. Je kunt de ochtend de tijd nemen om in Calgary enkele bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste highlights bevinden zich op loopafstand van je hotel, zoals de Calgary Tower, het Olympic Plaza, Chinatown en Eau Claire Market. Na aankomst in Waterton adviseren wij je even een bezoek te brengen aan het Visitor Center waar ze je allerlei gratis informatie kunnen geven over de omgeving en over de wandeling voor de volgende dag. 
Dag 3 - Crypt Lake Trail in Waterton Park: Je kunt er vandaag voor kiezen om één van de meest spectaculaire wandelingen van de Rockies: de Crypt Lake Trail. De tocht is vrij vermoeiend maar wie over een gemiddelde tot goede conditie beschikt en geen hoogtevrees heeft kan de tocht probleemloos lopen. De tocht is 18 kilometer lang (retour) met 690 meter hoogteverschil, gemiddelde wandelaars doen ongeveer 7 uur over de tocht.
Dag 4 - Going-to-the-Sun Road naar Fernie: Je eindbestemming vandaag is Fernie in British Columbia, te bereiken op twee manieren. Je kunt hier rechtstreeks naartoe rijden maar een stuk mooier en langer is de route dwars door het Amerikaanse deel van het park, namelijk Glacier National Park. Je steekt de grens met Amerika over en dient hier circa USD 12 per persoon te betalen (contant). Het is één van de mooiste bergroutes in Noord Amerika, Je rijdt via Columbia Falls en Whitefish en rijdt daarna weer terug naar Canada. De Going-to-the-Sun Road gaat pas open als alle sneeuw weg is, dit is meestal begin Juli.
Daniëlle Meijer

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Autohuur: in de prijs is een huurauto van Avis inbegrepen.Voor meer details verwijzen wij u naar de website van Avis

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 17 overnachtingen in lodges, hotels en inns inclusief ontbijt waar aangegeven (LO)
• 17 dagen huurauto naar keuze van Avis inclusief LDW verzekering (eigen risico CAD 300-500 per gebeurtenis, exclusief lokale belasting), WA verzekering tot CAD 1.000.000, ongelimiteerde kilometers, belastingen en 1 bestuurder.
• lokale belastingen
• ondersteuning door onze lokale agent
• uitgebreide reisinformatie
• digitaal Engelstalig roadbook
• reserveringskosten €37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage €5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen
 vlucht Amsterdam - Calgary -  Amsterdam (kunnen bijgeboekt worden)
• overige maaltijden
• brandstof en parkeergelden
• indien een standaard SUV van Avis en meer dan 200 km per dag: 0,25$ per extra gereden kilometer (ter plaatse te voldoen)
• entreegeld parken
• optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Optionele excursies

De volgende excursies passen prima in je reisprogramma en zijn optioneel bij te boeken.

  • Glacier Skywalk & Ice Explorer Athabasca Glacier

    3 uren vanaf € 85

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.