Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 18 Dagen

Op en Top Rockies

Terug Bekijk samenvatting

Trek je wandelschoenen aan, neem wat te eten en drinken mee en verken de prachtige Rocky Mountains en andere hoogtepunten van West Canada. Als eerste bezoek je Waterton National Park en later in de reis de nationale parken van Banff en Jasper. Naast de gebaande paden hebben we ook minder bekende plekken voor je uitgekozen, zoals in Yoho National Park en in het Wells Gray Park. Een ideale, actieve vakantie voor de avontuurlijke wandelaar.

Dag 1 (ca. 10 km)

Accommodatie: Sandman Hotel Calgary Airport - Standard Room (LG)

Aankomst Calgary en ophalen huurauto

Na aankomst in Calgary haal je de huurauto op en rijd je naar je eerste hotel in de omgeving van het vliegveld waar je de eerste nacht verblijft. Hier heb je de tijd om eerst even te acclimatiseren voordat je de volgende dag de Canadese Rockies tegemoet rijdt.

Dag 2 (ca. 275 km)

Accommodatie: Aspen Village Inn - Standard Room (LG)

Via ‘Head-Smashed-In Buffalo Jump' naar Waterton National Park

De rit naar Waterton duurt ongeveer 3,5 uur. Je kunt de ochtend de tijd nemen om in Calgary enkele bezienswaardigheden te bezoeken. De meeste highlights bevinden zich op loopafstand van je hotel, zoals de Calgary Tower, het Olympic Plaza, Chinatown en Eau Claire Market. Na aankomst in Waterton adviseren wij je even een bezoek te brengen aan het Visitor Center waar ze je allerlei gratis informatie kunnen geven over de omgeving en over de wandeling voor de volgende dag. 

Dag 3

Accommodatie: Aspen Village Inn - Standard Room (LG)

Crypt Lake Trail in Waterton Park

Je kunt er vandaag voor kiezen om één van de meest spectaculaire wandelingen van de Rockies: de Crypt Lake Trail. De tocht is vrij vermoeiend maar wie over een gemiddelde tot goede conditie beschikt en geen hoogtevrees heeft kan de tocht probleemloos lopen. De tocht is 18 kilometer lang (retour) met 690 meter hoogteverschil, gemiddelde wandelaars doen ongeveer 7 uur over de tocht.

Dag 4 (ca. 512 km)

Accommodatie: Stanford Inn - Standard Room (LO)

Going-to-the-Sun Road naar Fernie

Je eindbestemming vandaag is Fernie in British Columbia, te bereiken op twee manieren. Je kunt hier rechtstreeks naartoe rijden maar een stuk mooier en langer is de route dwars door het Amerikaanse deel van het park, namelijk Glacier National Park. Je steekt de grens met Amerika over en dient hier circa USD 12 per persoon te betalen (contant). Het is één van de mooiste bergroutes in Noord Amerika, Je rijdt via Columbia Falls en Whitefish en rijdt daarna weer terug naar Canada. De Going-to-the-Sun Road gaat pas open als alle sneeuw weg is, dit is meestal begin Juli.

Dag 5

Accommodatie: Stanford Inn - Standard Room (LO)

Vrije dag Fernie

Vandaag heb je de hele dag de tijd te relaxen en het schilderachtig stadje Fernie te bekijken. Fernie biedt ook mogelijkheden om een fietstocht te maken of een riverraft te maken. Als je graag een wandeling wilt maken raden wij je aan de Fernie Ridge Walk te lopen, een prachtige maar stevige dagwandeling voor geoefende wandelaars. Je wordt beloond met verbluffende uitzichten van de Rocky Mountain Trench in het Westen en de Front Ranges van Alberta in het oosten. Houd wel goed het weer in de gaten, onweersbuien kunnen snel opkomen en sneeuwbuien zijn zelf in juli niet zeldzaam. De tocht start bij het Fernie Alpine Resort, 5 kilometer ten zuiden van het stadje.

Dag 6 (ca. 330 km)

Accommodatie: Prestige Hotel - Standard Room (LO)

Via Fort Steel naar Golden

Fort Steele is je eerste stop vandaag, gesticht in 1864 ten tijde van de goudkoorts. Het was op dat moment een levendig stadje met duizenden inwoners en is op dit moment een prachtig gerestaureerd spookstadje waar je teruggaat in de tijd van de goudzoekers. Je vervolgt de route via Radium Hot Springs en de eindbestemming is Golden.

Dag 7

Accommodatie: Prestige Hotel - Standard Room (LO)

Yoho National Park, Emerald Lake en Takakkaw Falls

Vandaag heb je de tijd om te genieten van het natuurschoon in Yoho National Park. Hoogtepunten van dit park zijn Yoho Valley, Emerald Lake en de 384 meter hoge Takakkaw Falls. Bij Emerald Lake kun je een natuurpad volgen rond het meer, deze wandeling is 5,2 kilometer lang. Daarna kun je naar de Takakkaw Falls vanwaar je wandelt naar Laughing Falls, deze wandeling is 3,8 kilometer enkele reis. Aan het einde van de dag ga je weer terug naar Golden. 

Dag 8 (ca. 146 km)

Accommodatie: Regent Inn - standard lodge room (LO)

Door het Glacier National Park naar Revelstoke

Nog veel meer hoogtepunten liggen op je te wachten. De Roger Pass in het Glacier National Park is één van de ruigste gebieden van West Canada. Het moderne Roger Pass Centre geeft veel informatie over dit prachtige met gletsjers bedekte gebied. Het heeft onder meer een theater, een zaal met spoorwegmodellen en een tentoonstelling over de natuurlijke historie. Rogers Pass Centre is het gehele jaar open en absoluut de moeite waard om even binnen te kijken. 

Dag 9

Accommodatie: Regent Inn - standard lodge room (LO)

Vrije dag Mount Revelstoke National Park voor Eva Lake Trail

Revelstoke is een oud spoorwegstadje, een uniek museum vertelt je de spoorweggeschiedenis van Canada. De Eva Lake Trail is een 12 kilometer lange trail, goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Je loopt door bossen en langs bloemenweides, je ziet sneeuwvelden tot ver in juli. De wandeling start op 1.920 meter hoogte aan Balsum Lake, bij de top van Mount Revelstoke. Wil je graag op een andere manier de natuur in gaan dan zijn er in Revelstoke ook volop mogelijkheden voor het maken van mountainbiketochten, riverrafts of een tocht per kano of kajak.

Dag 10 (ca. 335 km)

Accommodatie: BW Gateway to the Falls- Standard Room (LO)

Rit naar Wells Gray Park

Je doorkruist het centrale deel van British Columbia en rijdt via Via Salmon Arm en Kamloops naar Clearwater, gateway tot het Wells Gray Park. Na aankomst in Clearwater raden we aan een bezoek te brengen aan het Visitor Information Center voor de laatste informatie over de mogelijke wandelroutes. 

Dag 11

Accommodatie: BW Gateway to the Falls- Standard Room (LO)

Ga vandaag wandelen bij Trophy Mountain of Helmcken Falls

Het Wells Gray Provincial Park wordt ook wel het land van vulkanen en cowboys genoemd. Twee van de hoogtepunten van dit park zijn de Dawson Falls en de 137 meter hoge Helmcken Falls. Er zijn diverse trails te lopen in het park waaronder de Ray Farm/Mineral Springs Trail (3,9 kilometer), Bailey’s Chute/West Lake Loop Trail (4,1 kilometer) en de South Rim Trail (10 kilometer). Indien je liever kiest voor een dagwandeling raden we aan te gaan wandelen bij Trophy Mountain.

Dag 12 (ca. 320 km)

Accommodatie: Jasper Inn & Suites - Standard Room (LG)

Via Mount Robson naar Jasper National Park

Vandaag weer een dosis prachtige natuur, nu naar Jasper in de Rocky Mountains. Je rijdt langs het Wells Gray Park omhoog naar het noorden zo’n 210 kilometer door eenzame bossen richting Valemount en Mount Robson, de hoogste berg van de Rockies. Vanaf Mount Robson is het nog en korte rit naar Jasper waarbij je bovenop de Yellowhead Pass de provincie British Columbia verlaat en Alberta inkomt. Het is nu een uur vroeger.

Dag 13

Accommodatie: Jasper Inn & Suites - Standard Room (LG)

Vrije dag Jasper National Park

Op circa 12 kilometer rijden van Jasper ligt de spectaculaire Maligne Canyon. Deze canyon is ruim 50 meter breed en op sommige plekken soms maar 2 meter breed. Er zijn diverse korte wandelingen mogelijk. Je volgende stop voor vandaag wordt Maligne Lake, gelegen op 48 kilometer van Jasper. Dit bekende meer is ruim 22 kilometer lang en 97 meter diep en daarmee het langste en diepste meer in de Rockies. Het bekende Spirit Island ligt in dit meer maar is alleen vanaf de boot te zien. Is het een heldere dag dan raden we aan om een tochtje met de Jasper Tramway te maken naar de top van Whistler’s Mountain. Vanaf het bergstation op 2.500 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de weide omgeving. 

Dag 14

Accommodatie: Jasper Inn & Suites - Standard Room (LG)

Vrije dag Jasper National Park

Is het een heldere dag dan raden we aan om een tochtje met de Jasper Tramway te maken naar de top van Whistler’s Mountain. Vanaf het bergstation op 2.500 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de weide omgeving. Een bezoek aan de gletsjer en het ijsbergenmeertje van Mount Edith Cavell is ook zeker de moeite waard. Een kort pad voert over morene naar een uitkijkpunt waar je schitterend uitzicht hebt over het dal en de bergen.

Dag 15 (ca. 290 km)

Accommodatie: Brewster's Mountain Lodge - Standard Room (LO)

Schitterende rit over de Icefields Parkway naar Banff

Vandaag rijd je over de Icefields Parkway, één van de beroemdste en mooiste bergwegen ter wereld en één van de hoogtepunten van deze reis. Je passeert de Athabasca gletsjer, een onderdeel van de Columbia Icefield, het grootste ijsveld van de Rocky Mountains. Onderweg naar Banff kom je nog een aantal prachtige meren tegen, zoals het veel gefotografeerde Peyto Lake, Waterfowl Lake en Herbert Lake met zijn bijzondere echo. Vervolgens rijd je door naar Canmore nabij Banff waar je de aankomende nachten verblijft. 

Dag 16

Accommodatie: Brewster's Mountain Lodge - Standard Room (LO)

Bezoek Lake Louise vandaag

Lake Louise is een van de bekendste meren van de Rockies en wordt elke zomer door duizenden toeristen bezocht. Probeer hier vroeg in de ochtend aan te komen; dan is het nog lekker rustig. 

Dag 17

Accommodatie: Brewster's Mountain Lodge - Standard Room (LO)

Wandel de Plain of the Six Glaciers Trail

De Plain of the Six Glaciers is een van de populairste wandeltochten in deze omgeving maar dat is niet voor niks. Onderweg passeer je Lake Agnes Teahouse (hier verkopen ze heerlijke zelgemaakte koekjes), vergeet ook zeker niet af en toe over je schouder naar beneden te kijken waar het meer inmiddels turkoois gekleurd is.

Dag 18 (ca. 144 km)

Rit naar Calgary, inleveren huurauto en einde van de reis

Je rijdt naar de luchthaven en levert de huurauto weer in. Helaas is hiermee ook een einde aan deze reis gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.