Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Avonturenweek Brändön Lodge

  • • Sneeuwscootertocht op dichtgevroren zee
  • • Kleinschalig
  • • Verblijf in een huisje
Duur 8 Dagen

Soort Zweeds lapland en avonturenweek

Prijs (vanaf) € 2.595

Avonturenweek in kleinschalige lodge aan bevroren zee

De vakantiewoningen liggen aan de kust van Zweeds Lapland, waar ’s winters de zee dichtvriest. De huisjes zijn rustig gelegen en de omgeving biedt mogelijkheden voor fantastische excursies, zowel op de bevroren zee als door besneeuwde bossen. Een huskysafari, noorderlicht sneeuwschoenwandeling, ijsvissen en rit per sneeuwscooter zijn voor je geregeld.

Vanuit je vakantiehuisje kijk je uit over de eilandjes voor de kust van Luleå en de dichtgevroren zee. Per sneeuwscooter ga je de Archipel ontdekken. Hier begint de open zee en wordt ijs en sneeuw samengeperst en dat levert buitengewoon kolossale kunstwerken op. Onderweg passeer je kleine vissersplaatsjes en de vaargeul die ’s winters door ijsbrekers wordt open gehouden. In de avond maak je een sneeuwschoenwandeling met een gids op zoek naar het noorderlicht. De gids vertelt over de omgeving, het noorderlicht en leert je een kampvuur maken in de sneeuw. Bij de huskyfarm staan enthousiaste sledehonden klaar, waarmee je een geweldige rit gaat maken.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Luleå, rit naar lodge: Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar Luleå, gelegen aan de kust van Zweeds lapland. Vanaf de luchthaven word je naar je huisje bij de Brändön Lodge gebracht. Vanuit je huisje kijk je uit over de archipel van Luleå en de Botnische Golf. Nadat je bent ondergebracht in je huisje volgt het diner in het restaurant.
Dag 2 - Sneeuwscootertocht (ca. 4 uur): Na het ontbijt krijg je thermokleding, laarzen en een introductie van de gids over het besturen van de sneeuwscooter. Er staat een bijzondere sneeuwscootertocht op het programma, naar het uiterste eiland van de Luleå archipel. Hier kijk je uit over de bevroren Botnische Golf. Vanwege weer en wind wordt ijs en sneeuw hier samengeperst en dat levert buitengewone kolossale kunstwerken op. Onderweg vertelt de gids over de omgeving en het leven en stoppen we voor een lunch rondom het vuur.
Dag 3 - Vrije dag: Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding. Je kunt gaan ijsvissen of sneeuwschoenwandelen. Wie wil kan ook een excursie boeken. Zo kun je een tocht maken met een ijsbreker en dwars door meters ijs een vaargeul maken, je hoort het kraken van het ijs. Midden op zee stopt de ijsbreker en kun je het ijs op. De ijsbreker vertrekt vanaf Piteå en inclusief transfers duurt de excursie ongeveer vier uur. Wij raden je aan deze excursie vooraf te reserveren.
Dag 4 - Huskysafari (ca. 2 uur): Vandaag staat er een huskysafari op het programma. Je wordt opgehaald en naar een in de buurt gelegen huskyfarm gebracht. Je hoort het geblaf van de husky's die niet kunnen wachten om te vertrekken. Eerst volgt er nog een uitleg van de gids over het besturen van de slede. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede, de andere persoon zit in de slede. Bij de start stuiven de honden weg, maar al snel horen we alleen nog hun gehijg en het gekraak van de sneeuw onder hun poten en de slee. Geniet van de stilte terwijl je de husky's over bevroren meren en prachtige bospaden leidt.

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: bijna dagelijks van 6 januari t/m 26 maart.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht SAS Amsterdam-Stockholm-Luleå in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 185 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• vervoer vliegveld-lodge v.v.
• 7 nachten in een 4-pers.huisje op basis van volpension
• genoemde activiteiten (2 personen per sneeuwscooter, 2 personen per huskyslede)
• gebruik thermo-overall en laarzen
• Engelssprekende begeleiding
• informatiepakket|
• BTW
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen:
• optionele excursies
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p (N.B. in de voorjaarsvakantie zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• eigen risico sneeuwscooter-en huskytocht bij schade
• reserveringskosten 
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe