Zuid-Afrika

Een wereld op zich

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Camp Figtree nabij Addo Elephant Park, Zuid-Afrika
 • Rhino Post Safari Lodge, Kruger, Zuid-Afrika

Wild kijken is een fantastische ervaring en Zuid-Afrika biedt daar ruim de gelegenheid voor. Bijzonder is ook de afwisseling tussen de uiteenlopende natuur en de gezellige, vaak historische plaatsjes. Lees verder...

Ontdek Zuid-Afrika! Het leuke aan Zuid-Afrika is haar veelzijdigheid. Elke provincie van Zuid-Afrika is weer anders. In Limpopo vindt u de rijke Venda en Shangaan cultuur. In Mpumalanga is de Panorama Route een lust voor het oog. Hier bevindt zich ook het bekende Krugerpark. Kwazulu Natal heeft mooie natuurreservaten en voor wandelliefhebbers de Drakensbergen. Voor een combinatie van wijngaarden, stranden, walvissen en rode rotsformaties bent u in de Westkaap aan het juiste adres.

Rondreizen door Zuid-Afrika is betrekkelijk makkelijk, zeker als u zicht aansluit bij een van onze internationale groepsreizen met maximaal twaalf deelnemers. Reist u individueel dan kunt u tijdens uw vakantie in Zuid-Afrika kiezen voor een huurauto of een terreinwagen. Daarnaast bieden wij ook camperhuur aan in Zuid-Afrika.

Een ervaring die niet mag ontbreken in een reis naar Zuid-Afrika is een of meerdere overnachtingen in een private game reserve. Grenzend aan bijvoorbeeld het bekende Krugerpark liggen diverse privé reservaten, waar vaak kleinschalige lodges verscholen liggen in de wildernis. In tegenstelling tot de nationale parken overnachten hier slechts enkele gasten, waardoor uw verblijf een heel persoonlijk tintje zal krijgen.

Askja Reizen
Als echte Zuid Afrika kenner heeft Askja een groot aanbod safari’s, individuele autorondreizen en internationale groepsreizen naar Zuid Afrika. Een vakantie in Zuid Afrika is ook prima te combineren met een bezoek aan de Victoria watervallen. Of breid uw Zuid-Afrika reis uit met een spectaculaire rondreis door Namibië of Botswana!

Wilt u zelf uw reis samenstellen, een van onze autorondreizen in Zuid-Afrika uitbreiden of veranderen, een bijzondere excursie of safari in uw autoreis opnemen? Laat u inspireren door een bestaande rondreis of leg ons uw wensen voor.

Een van onze Zuid-Afrika reisexperts maakt graag een reisvoorstel door Zuid-Afrika voor u inclusief een fantastische safari beleving. Zij hebben allemaal Zuid Afrika bezocht en kunnen u optimaal adviseren bij de keuze van uw ideale vakantie in Zuid-Afrika!

Beste reistijd en klimaat
Zuid-Afrika heeft een subtropisch klimaat langs de kusten en is warm en droog in het binnenland. Het land kan het hele jaar door bezocht worden. Door de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de jaargetijden precies omgekeerd als bij ons. In de zomer van november tot februari is het in Zuid-Afrika erg vochtig en vaak druk wat het toerisme betreft. Je kunt Zuid-Afrika het beste bezoeken in de overgangsmaanden september, oktober, maart en april. In het binnenland is het klimaat gematigd en het Kaapse Schiereiland heeft een mediterraan klimaat. Het Krugerpark, de Noord-Provincie en de kuststreken van KwaZulu-Natal zijn subtropisch. In de zomer kan het alleen erg heet zijn. Als het regent zijn het in de regel korte, maar hevige buien. In de zomer is de begroeiing dichter, dit kan het zicht op de wilde dieren beperken. Dat kan een nadeel zijn. Een voordeel is weer, dat er in deze periode veel jongen zijn, die in de lente zijn geboren.

Klimaat
Het weer in Zuid-Afrika is over het algemeen zonnig en plezierig. In de meeste provincies regent het 's zomers, met uitzondering van de Westkaap, waar het juist 's winters (in hun Zuid-Afrikaanse winter) regent. Zomer en winter zijn in Zuid-Afrika omgekeerd aan dat van ons in Europa. De winter loopt globaal van mei tot en met augustus, de lente van september tot en met oktober, de zomer van november tot in februari en de herfst van maart tot april. Deze herfstperiode is overigens wel een heerlijke periode, waarin het over het algemeen, zeker in de regio rondom Kaapstad minder druk is, maar met een nog steeds aangename temperatuur. De Westkaap kent een Middellandse Zeeklimaat  met milde winters, hoewel er wel eens sneeuw valt in de hoger gelegen gebieden van de Kaapprovincie en in de bergen van Natal. Verder is het oosten tropisch warm en vochtig, de Drakensbergen wat meer gematigd. Het noorden (Kalahari) en het westen (Alexanderbaai) heeft een woestijnklimaat.

Regio’s en bezienswaardigheden
Wild kijken is een fantastische ervaring en Zuid-Afrika biedt daar ruim de gelegenheid voor. Bijzonder is ook de afwisseling tussen de veelzijdige natuur en de gezellige, vaak historische plaatsjes.

Krugerpark en omgeving
Dit park ligt in het oosten van Zuid-Afrika tegen de grens met Zimbabwe en Mozambique. Het park is opgericht door Paul Kruger in 1890 en had toen een oppervlakte van 4600 km2, maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en bekendste wildpark in Zuid-Afrika met de grootste verscheidenheid aan wilde dieren op 19.685 km2. De Big Five zijn er zeker te vinden. Het park is bijna 350 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 60km. Het Krugerpark biedt 2000 km aan wegen en 4x4 routes en 23 kampen met accommodaties van eenvoudig tot luxe. Er zijn verschillende toegangshekken: Malelane en Crocodile Bridge aan de zuidkant, de Numbi en Paul Kruger Gate bereikbaar vanuit Hazyview en de Orpen Gate vanuit Phalaborwa en Punda Maria.

Addo Elephant Park
Het Addo Elephant National Park is gelegen in de Sundays River Valley. Het park herbergt een beschermde kudde van meer dan 400 olifanten, die eens over de velden van de Oost Kaap liepen. Het is een prachtig park met een schitterende flora. De olifanten overleven door de aanwezigheid van de ‘pink-flowered spekboom’ (Portulacaria Afra). Dit is een plant die wel drie meter hoog wordt en dient als overheerlijk olifantenmaal. De eerste kolonisten die in het Addo gebied kwamen wonen, slachtten meteen een groot deel van de olifantenkuddes af omdat de dieren vaak hun velden en plantages verwoestten. Het aantal dieren bleef in de loop der jaren afnemen, totdat er nog maar een tiental olifanten over waren. Ter bescherming van deze kleine groep werd het Addo Elephant Park in 1931 opgericht. Het hoofd restcamp ligt vlabij het park en heeft diverse mogelijkheden van overnachten allemaal voorzien van kookfaciliteiten, handdoeken en de in Afrika veelgebruikte ‘braai’. U kunt kiezen voor een nachtje in een guesthouse, chalet, rondavel of safaritent. Het kamp heeft een winkeltje, restaurant, zwembad en receptie waar u verschillende gamedrives kunt boeken. Nieuw is de ondergrondse wildlife viewing hide.

Een dag op safari
Uit eigen ervaring raden wij u aan minimaal 2 nachten te verblijven om zo volledig te kunnen genieten van de lodge, haar hartelijke personeel, het voortreffelijke eten, de goede service en bovenal natuurlijk de prachtige natuur en het unieke wild.

Het is van belang dat u op de dag van uw eerste overnachting uiterlijk om 14:30 uur, maar liever eerder, aankomt bij de lodge. Nadat u bent ingecheckt kunt u zich nog even opfrissen op de kamer en wat warme kleding meenemen voor de middag/avondsafari. Want om ongeveer 15:00 uur worden er in de lounge koffie, thee en lichte versnaperingen geserveerd. Nadat de voorkeur voor uw ‘sundowner’ drankje is opgenomen vertrekt u voor een safari. Meestal is dit per safarijeep, maar het kan ook (afhankelijk van de lodge) een wandelsafari zijn. Gemiddeld duurt de gamedrive circa drie uur en er wordt gestopt op een mooie plek om onder het genot van een drankje de zon onder te zien gaan. Dit is de befaamde ‘sundowner’.Na uw terugkeer in de lodge neemt u plaats voor het diner. Dit kan aan een grote tafel zijn, waar ook de ranger en de gastheer en -vrouw van de lodge u zullen vergezellen. Maar het kan ook een bushdiner bij het kampvuur buiten zijn. Deze plek noemt men de ‘boma’.

Na een goede nachtrust wordt u alweer vroeg gewekt door de ranger. U verzamelt zich om circa 05:30 uur voor koffie en een biscuit voor de eerste trek. Dan gaat u weer op safari, op zoek naar de wilde dieren die het reservaat rijk is. Er wordt onderweg ook nog een koffiestop verzorgt, waarna u om circa 09:30 uur weer terugkomt op de lodge voor een uitgebreid ontbijt.

Tijdens de hitte van de middag heeft u de tijd voor uzelf. U kunt op uw kamer blijven, maar ook gebruik maken van de openbare lounges om daar bijvoorbeeld te lezen of misschien wel een verfrissende duik te nemen in het zwembad. In die tussentijd wordt er in sommige lodges ook nog een overheerlijke lunch geserveerd.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze reisexperts kennen uw favoriete land op hun duimpje en helpen u graag met het samenstellen en boeken van uw reis.

Reisexpert Zuid-Afrika
Debby Rosengarten Reisexpert

Mijn eerste safari ervaring was tijdens een vakantie in Zuid-Afrika. Lekker ontspannen bij een lodge en het wild observeren dat komt drinken bij de waterpoel, dat is voor mij pas genieten!

Reviews - gemiddelde score voor Zuid-Afrika: 9.1/10 - Lees meer reviews »

  • Zuid-Afrika
   Review van 22 augustus 2017
   SCORE: 5/5

   "Wij zijn zeer tevreden over het hele verloop van begin tot eind van de reis. Mensen met kennis hebben ons daar in begeleid."

  • Zuid-Afrika
   Review van 20 maart 2017
   SCORE: 5/5

   "Voor een reis écht op maat moet je bij Askja zijn!"

  • Zuid-Afrika
   Review van 2 september 2016
   SCORE: 4/5

   "Houdt rekening met erg lange reisdagen en weinig vrijetijd."

  • Zuid-Afrika
   Review van 3 december 2015
   SCORE: 4/5

   "Vooral het gespecialiseerd zijn van ASKJA en haar medewerkers voelt heel goed. Gelukkig hebben we ASKJA weer herontdekt. Wij hebben alleen ervaring met hun camperaanbod....

  • Zuid-Afrika
   Review van 2 november 2015
   SCORE: 4/5

   "Zuid-Afrika is een prachtig land met hele mooie en bijzondere natuur. Hoewel wij kwantitatief iets meer dieren hadden verwacht, hebben wij optimaal genoten van...

  • Zuid-Afrika
   Review van 25 augustus 2015
   SCORE: 5/5

   "Colourful manornwas goed, de huurauto was goed geregeld en de omgeving was fantastisc."

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Swingen in de kerk
Impression
Employee
Beklim de Tafelberg
Impression
Employee
Genieten van wijn
Impression
Employee
Timbavati op z'n best
Impression

Afbeeldingen (1/12)

Informatiedagen

Wilt u kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem, om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis, de koffie staat voor u klaar. Wél verzoeken wij u vooraf in te schrijven.

zondag 26 nov
Locatie: Amsterdam
Informatiedag Zuid-Afrika

Aanmelden

zaterdag 27 jan
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Zuid-Afrika

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op uw deurmat.