Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Vakantie Schotland

Lang waren de Schotse eilanden de grens van de bekende wereld. Gek genoeg voelt dat nog steeds zo op je rondreis Schotland. De unieke cultuur en ruige kusten geven je tijdens je vakantie het gevoel dat je in een ver afgelegen gebied beland bent.

Ontdek Schotland per zeilschip! Zo dicht bij huis en toch zo ver van alles ontvouwt zich een compleet andere wereld. We kunnen ons wel voorstellen dat zeevaarders in de vroege middeleeuwen bang waren om voorbij Ierland van de aarde te vallen. Daar moest het einde van de wereld wel liggen!

Een reis met de Flying Dutchman is geen cruise en ook geen zeilvakantie, maar een onvergetelijke zwerftocht door de ongerepte natuur van Schotland. Het schip is een fantastisch middel om de boeiende natuur en schilderachtige havenplaatsjes van Schotland te ontdekken. Het is groot genoeg om een aangenaam verblijf te bieden en klein genoeg om verborgen plaatsen te verkennen. Een reis naar Schotland mag op geen enkele bucketlist ontbreken!

Askja Reizen

Askja heeft een geweldig aanbod aan scheepsreizen naar Schotland. Meevaren op een tweemaster is een bijzondere ervaring. Tijdens deze reizen wordt gezeild wanneer dat mogelijk is. Natuurlijk zal de motor ook vaak bijgezet worden om de reisdoelen te realiseren, want de nadruk van deze reizen ligt bij het verkennen van de eilanden.

Het is niet nodig ervaring te hebben met zeilen. De ervaren bemanning informeert en instrueert je graag. Meehelpen is leuk, maar absoluut niet verplicht. De sfeer is informeel en kleinschalig (maximaal 26 man). Geen 'captains dinners' dus en je kunt je smoking of baljurk thuislaten.

Een van onze Schotland-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar Schotland.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Schotland blog!

Onze reizen in Schotland

We hebben 1 reizen voor je. Reizen waar de natuur altijd centraal staat. Stuk voor stuk uniek, dus.

Onze reizen

  • Islay Whiskyfestival met de Thalassa

    8 dagenvanaf € 1299

    Bekijken

Karin Tolsma

Reisexpert

Heb je nog vragen?

Stel ze dan gerust. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je benieuwd bent hoe koud het nou precies kan worden op Schotland. Of wat er voor maaltijden worden geserveerd op onze scheepsreizen.

Ik wil mailen

Dingen

die je gedaan moet hebben

29 Jul 2019 - Schotland

Buiten Schot

Waarom Schotland van het massatoerisme verstoken blijft en w... Lees verder

11 Jan 2018 - Schotland

Schotland; ruige kusten, groene velden, kilts en doedelzakken, haggis en natuurlijk een van de bestemmingen van Askja Reizen!

Ik ben Elyanne, de stagiaire van Askja Reizen en vandaag nee... Lees verder

28 Dec 2016 - Schotland

Whisky ahoy!

Wat ooit begon als een wild idee in wijnhandel Yves Boode va... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer