Namibië

Land van uitersten

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
 • Deadvlei, Namibië
 • Omgeving Aus, Namibië

Namibië is een must voor natuurliefhebbers, zeker als je van spectaculaire, weidse landschappen houdt. Woestijnen, bergen en natuurparken: deze voormalige Duitse kolonie is een ongelofelijk veelzijdig land. Lees verder...

Ontdek Namibië! Namibië is landschappelijk gezien een land van uitersten: van hoge zandduinen en uitgestrekte woestijnen tot de wilde dieren in Etosha National Park.

Namibië is heel dun bevolkt en op sommige dagen kom je bijna niemand tegen. In het zuiden ligt Fish River Canyon, de op één na grootste canyon van de wereld. Namibië heeft ook een van de oudste woestijnen ter wereld: de Namib-woestijn met de bekende Sossusvlei.

Rondreizen door Namibië is vrij makkelijk, zeker als je meegaat met een van onze groepsreizen. Reis je individueel, dan kun je voor je vakantie in Namibië kiezen voor een huurauto of een terreinwagen.

Askja Reizen

Als echte Namibië-kenner heeft Askja een breed aanbod aan safari’s, individuele rondreizen en internationale groepsreizen naar Namibië. Een vakantie in Namibië is ook prima te combineren met een bezoek aan de Victoria-watervallen. Of breid je reis naar Namibië uit met een spectaculaire reis door Botswana!

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze rondreizen door Namibië uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie of safari in je autoreis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Namibië-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je, inclusief een aanbieding voor je safari door Namibië. Onze deskundigen hebben Namibië zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Namibië.

Beste reistijd en klimaat
Namibië is vooral een woestijn- en savanneland. Het klimaat wordt dan ook gekenmerkt door ongeveer 300 dagen zon per jaar. Hoewel het land het hele jaar goed te bezoeken is, wordt de winter (mei t/m september) voor Namibië als beste reistijd beschouwd, onder andere de dieren in de wildparken zich dan het best laten zien. Het weer is dan ook zeer aangenaam. Overdag heeft u een heldere, wolkeloze hemel, droge lucht, geen tot weinig regen en de temperatuur varieert van 22-30°C. ’s Nachts is het 5-10°C, maar het kan soms ook vriezen dus neem warme kleding mee voor ’s avonds. Meer dan 80% van de neerslag valt tussen november en maart en uit zich voornamelijk in onweersbuien waarbij het kwik kan oplopen tot 40°C.

Regio’s en bezienswaardigheden
Namibië staat vooral bekend om de verlaten woestijnlandschappen, de ruige kustlijn en de prachtige vergezichten, in combinatie met een vleugje safari. Onderweg kun je een wel heel bijzondere wegblokkade tegenkomen: de woestijnolifant.

Namibië is een van de droogste landen van Afrika en een echt woestijnland. Wereldberoemd zijn de zandduinen bij Sossusvlei in Namib Naukluft, een van de oudste woestijnen ter wereld. Door het spel van het zonlicht verandert het kleurenpalet in de loop van de dag van dieprood naar zacht pastel. In combinatie met de felblauwe lucht, witte zoutpannen en groene grassen is dit de droom van iedere fotograaf.

In de ruige rotswoestijn van Damaraland lijkt het alsof rotsblokken willekeurig uit de hemel naar beneden zijn gegooid. Dit is het leefgebied van de zeldzame woestijnolifant, die zich volledig heeft aangepast aan dit barre landschap. Behalve om de woestijn staat Namibië ook bekend om Etosha National Park. Deze enorme zoutvlakte maakt het makkelijk om in één oogopslag veel dieren te spotten. Olifanten, giraffes, neushoorns, leeuwen, zebra’s en verschillende soorten bokken wisselen elkaar af bij de waterpoelen.

Ben je op zoek naar ongerepte natuur met veel verschillende landschappen? Dan is Namibië dé bestemming voor jou. Je komt er weinig andere mensen tegen en waant je alleen op de wereld terwijl je geniet van de eindeloze uitzichten.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Namibië blog!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Namibië
Manuela Sutmuller Reisexpert

Wat ik zo bijzonder aan Namibië vind is het landschap. In dit prachtige Afrikaanse land staan juist de prachtige rotsformaties, overweldigende zandduinen en uitgestrekte woestijnen centraal.

Reviews - gemiddelde score voor Namibië: 9.0/10 - Lees meer reviews »

  • Namibië (askja)
   Review van 19 augustus 2019
   SCORE: 5/5

   "Namibië is een prachtig land om te reizen. "

  • Namibië (askja)
   Review van 19 oktober 2018
   SCORE: 4/5

   "We hadden meer tijd moeten nemen in het mooie landschappelijke Damaraland en de Sossusvlei"

  • Namibië (askja)
   Review van 15 oktober 2018
   SCORE: 5/5

   "Zie eerder gemaakte opmerkingen over accommodaties"

  • Namibië (askja)
   Review van 20 september 2018
   SCORE: 4/5

   "Een prachtige reis zeker de moeite waard. Bijzondere natuur"

  • Namibië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "mooi land, goede organisatie, veel verschil, goed programma"

  • Namibië (askja)
   Review van 7 september 2018
   SCORE: 5/5

   "Top reis. Houd rekening met matige wegen (we reizen uiteindelijk niet in Nederland), maar een geweldige natuur!!! "

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Skeleton Coast
Impression
Employee
Waterhole Okaukuejo
Impression
Employee
Waterholes in Etosha
Impression
Employee
Zand in je schoenen
Impression

Afbeeldingen (1/9)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met Askja Reizen of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom bij de presentaties op ons kantoor in Arnhem. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat voor je klaar. Wél verzoeken we je om je van tevoren in te schrijven.

zondag 17 nov.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Namibië

Aanmelden

zaterdag 25 jan.
Locatie: Rotterdam
Informatiedag Namibië

Aanmelden

Bekijk meer informatiedagen

Reisbrochure Askja

Vraag onze gratis brochures aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.