Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Rondreis West-Canada

Een rondreis West-Canada betekent een overvloed aan overweldigende natuur. Maak kennis met de Rocky Mountains, azuurblauwe meren aan de Icefields Parkway en snelstromende rivieren. Een rondreis Canada blijft je je leven bij.

Bij een rondreis West-Canada kun je overal zomaar wild tegenkomen. Ga op zoek naar orka's en dolfijnen en geniet van het onverwachte moment waarop je zwarte beren, grizzlyberen, herten, elanden, berggeiten, visarenden, marmotten of gewoon leuke eekhoorns ziet.

Een orka- of walvisexcursie maken of grizzlyberen observeren in hun natuurlijke leefomgeving zijn ervaringen die eigenlijk niet mogen ontbreken in je rondreis West-Canada. Behalve al het natuurschoon in Canada is een bezoek aan kosmopolitische steden zoals Vancouver een aanrader. Door West-Canada reizen is reizen door het land van de onbegrensde mogelijkheden. Als je er eenmaal bent geweest, wil je zeker terug!   

Wil je meer zien dan alleen West-Canada? Onze reisexperts maken graag een combinatiereis voor je. Hierbij kun je denken aan Oost-CanadaAlaskaYukon of een stopover in IJsland.

Askja Reizen
Onze Canada-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van een individuele Canada-reis en maken daarbij gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Kies voor een rondreis Canada in comfortabele hotels of bespaar op je vakantiebudget met onze reis Verrassend en Voordelig naar West-Canada. Wil je helemaal in de watten gelegd worden? Dan raden we je onze rondreizen Canada in Bed & Breakfasts, Inns en luxe Lodges aan. Reis je met het hele gezin? Overweeg dan zeker onze rondreis Canada waarbij je in cabins en blokhutten verblijft. Door Canada reizen wordt nóg leuker als je kiest voor spannende excursies die voor altijd op je netvlies blijven staan.

Wil je zelf je vakantie naar Canada samenstellen? Laat je inspireren door een bestaande rondreis Canada of leg je wensen aan ons voor. Askja is namelijk dé specialist voor een rondreis Canada. Askja heeft al bijna 30 jaar ervaring in het verzorgen van op maat gemaakte reizen naar landen waar ruimte, stilte en indrukwekkende natuur de hoofdrol spelen. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je. Ze hebben Canada meerdere malen bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Canada.

Beste reistijd en klimaat
Je kunt West-Canada het hele jaar door bezoeken. Het klimaat, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat je in een bepaalde periode kunt doen. In juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot midden augustus zijn langs kust veel zeevogels te zien.

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van West-Canada in het voor- en najaar: het ontluikende groen en de eerste trekvogels in mei of de schitterende herfstkleuren en kans om het noorderlicht te zien in september en oktober. Bovendien zijn er dan weinig toeristen en is het aanzienlijk voordeliger. Delen van het binnenland kunnen in deze tijd van het jaar soms moeilijk begaanbaar zijn, maar in de kuststreken en langs alle doorgaande routes zijn volop mogelijkheden.

Door de enorme omvang heeft Canada verschillende klimaatzones. Langs de kusten heerst een zeeklimaat en het binnenland heeft een landklimaat met warme zomers en koude winters. In de tabel vind je de gemiddelde dagtemperatuur in de verschillende regio's.

Regio’s en bezienswaardigheden

Banff National Park (Alberta)
Twee jaar nadat drie spoorwerkers van het Canadian Pacific Railway warmwaterbronnen in dit gebied vonden, werd het uitgeroepen tot natuurreservaat. Het is hiermee het oudste nationale park van Canada. Het park is 6.641 km² groot en wordt ook wel de parel van de Rockies genoemd. Deze naam dankt het aan de grote verscheidenheid van natuurschoon in het gebied. Zo zijn er prachtige smaragdgroene meren, warmwaterbronnen, hoge bergpieken en bossen te vinden. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het bekende Peyto Lake en Johnston Canyon, beiden gelegen aan de Icefields Parkway richting Jasper.

Jasper National Park (Alberta)
Dit park werd in 1907 opgericht en is met een oppervlakte van 10.878 km² het grootste nationale park in de Rocky Mountains. In het park bevinden zich veel bergen, valleien, meren en het Columbia Icefield. Bekende plekken in het park zijn de Athabasca Falls, Mount Edith Cavell, Maligne Canyon en Maligne Lake, waar de bekende foto van het eiland (Spirit Island) in het meer gemaakt kan worden.

Glacier National Park (British Columbia)
Dit park is 1350 km² groot en kreeg zijn status als nationaal park al in 1886. Er zijn meer dan 400 gletsjers te vinden. In de zomer regent het er veel en in de winter vallen hier grote hoeveelheden sneeuw. Halverwege het park bevindt zich de Rogers Pass. Iets voorbij deze pas ligt de Time Zone: richting het oosten geldt de Pacific Time en richting het westen de Mountain Time.

Vancouver
De bergen en de warme zeestroming zorgen voor een mild klimaat. In de winter vriest het er nauwelijks en 's zomers is het vaak bewolkt en regent het regelmatig. Een van de opvallendste gebouwen in Vancouver is de Canada Place, die gebouwd werd ter gelegenheid van de Expo-wereldtentoonstelling in 1986. In het centrum van de stad kun je oude wijken zoals Gastown en Chinatown bezichtigen. Om weer even tot rust te komen, is een bezoekje aan Stanley Park met zijn totempalen zeker de moeite waard.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Canada blog!

Onze rondreizen in West-Canada

Ter inspiratie hebben we 23 rondreizen West-Canada voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

03 Aug 2023 - West-Canada

De 10 leukste activiteiten in en rondom Vancouver

De stad Vancouver ligt tegen besneeuwde bergtoppen, wordt om Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Daniëlle Meijer

Reisexpert

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
  • Askja review
    Review van 17-08-2022
    "De minder toeristische route via Waterton was een zeer goede keuze. Veel minder druk dan de bekendere parken zoals Banff. De checklist met kleding leek onlogisch maar als je er bent geweest snap je waarom. We hebben werkelijk alle kledingstukken zoals muts, handschoenen, regenjas, dikke jas, korte broek, waterdichte schoenen, enz nodig gehad. Helaas hadden wij weinig accommodatie (slechts 1) met een zwembad."
  • Askja review
    Review van 20-10-2019
    "prima reis, Revelstoke had een dagje korter gemogen"
  • Askja review
    Review van 16-10-2019
    Dit-was-een-gebied-dat-ik-graag-een-keer-wilde-zien.-Al-reizende-stelde-ik-vast-dat-een-aantal-locaties-wel-erg-toeristisch-waren.-Troost:-voor-september-schijnt-het-nog-erger-te-zijn.-Complimenten-voor-buschauffeur.
  • Askja review
    Review van 12-10-2019
    "Een hele goede reis voor als je niet met een camper wilt rondtrekken, maar wel een goede Canada-beleving wilt hebben. Omdat de meeste accommodaties in blukhutten of houten huisjes was, hadden we toch echt een buitengevoel. In de reis zitten de highlights van West-Canada en de omgevingen zijn afwisselend. Het reistempo is wel erg hoog. Op sommige plaatsen (bv. Jasper) een extra nachtje boeken is aan te raden."
  • Askja review
    Review van 02-10-2019
    "Super droom reis gehad. Goed georganiseerd door Askja. We gaan zeker nog eens bij Askja boeken."
  • Askja review
    Review van 15-09-2019
    "reis is afwisselend, het is prettig op newfoundland 2 nachten per plek te hebben, prachtig land, heerlijke accommodaties, met als besten: harbourview nabij Digby met de supervriendelijke *** en de Lighthouse Inn met ***, die heel lief en hartelijk was"
  • Askja review
    Review van 07-09-2019
    "Askja kon ons helpen aan een camper die eerst niet meer beschikbaar leek. Ze hebben moeite voor ons gedaan. "
  • Askja review
    Review van 02-09-2019
    "We hebben genoten van een prachtige reis, overweldigende natuur en vriendelijke mensen. Het verblijf in de ""cabins"" was erg leuk! Wat we ook fijn vonden is dat we de gelegenheid hadden te koken en over wat meer ruimte konden beschikken dan in de meeste hotels. Wij kunnen deze reis in Canada echt aanraden."
  • Askja review
    Review van 01-09-2019
    "Wij vonden het heel prettig dat onze auto klaarstond en alle accomodaties vastlagen. Zo hadden wij tijd om van de natuur te genieten zoals we ons dat hadden voorgesteld. Het is een heel relaxed land om te reizen, het enige is dat je hopelijk geen moose voor je auto krijgt. Daar hebben we ook nog een EXTRA verzekering voor afgesloten bij Avis."
  • Askja review
    Review van 30-08-2019
    "route zelf bepaald, Askja hulp bij vinden accomodatie."
Foto: Nelu Goia

Dingen

die je gedaan moet hebben

01 Mei 2023 - West-Canada

Beren spotten bij de Knight Inlet Lodge

Het is één van de pareltjes uit ons bureaulaat Lees verder

09 Jan 2023 - West-Canada en Canada

Pareltje in de natuur: een luxe verblijf in het Sonora Resort

Het Sonora Resort ligt op het prachtige Sonora Island. Dit i Lees verder

13 Dec 2022 - West-Canada en Canada

Vancouver Island in september

Dit jaar ging ik voor de 7de keer naar Canada op vakantie en Lees verder

11 Okt 2022 - West-Canada, Canada en Oost-Canada

Walvissen spotten in Canada

Canada is bij uitstek het land voor het zien van walvissen! Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.