Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

09 Januari 2023 - West-Canada en Canada

Pareltje in de natuur: een luxe verblijf in het Sonora Resort

Terug
Portret Kim Burgers
Kim Burgers

Weet veel over: Canada, Alaska, Yukon, Lapland, Nieuw-Zeeland

Het Sonora Resort ligt op het prachtige Sonora Island. Dit is een van de Discovery Islands voor de westkust van Britisch Columbia. Het Sonora Resort is alleen bereikbaar per watervliegtuig, helikopter of watertaxi. Je gaat dus echt naar een pareltje midden in de natuur.

Met de watertaxi naar het resort

Ons bezoek aan het Sonora Resort begon in Campbell River. Na een overnachting vaar je met de watertaxi van het resort in 1.5 uur door een prachtige omgeving naar het resort. Onderweg zie je soms zelf een (blow van een) walvis. Bij aankomst word je warm ontvangen en je gelabelde tassen gaan regelrecht naar je verblijf. Een luxe die wij niet gewend zijn. In de welkom hal word je onthaald met een glaasje bubbels en krijg je uitgebreide informatie over je verblijf in het resort en de diverse activiteiten. Je ontvangt een mooie map met allemaal informatie van het resort.

Zeehonden en zeeleeuwen spotten vanuit je kamer

Daarna word je naar je verblijf gebracht waar de kamer tiptop voor je geregeld is. De koelkast is volledig gevuld met versnaperingen en drankjes. Er komt je niets te kort. Uitkijkend uit ons raam van de kamer zagen wij op een afstandje de zeehonden en zeeleeuwen luieren op de rotsen. Het water is prachtig blauw en zo helder dat je mooie paarse zeesterren erin kan bewonderen. Na een mooie wandeling over het eiland konden we aansluiten voor het luxe diner.

Verzorgde maaltijden en behulpzaam personeel

De eetzaal kijkt uit prachtig over het water en is mooi ingericht. Je kunt hier alle maaltijden nuttigen. De maaltijden zijn keurig verzorgd en de gerechten zijn heerlijk bereid. Het personeel is erg behulpzaam en zorgt voor een optimaal comfort. De wijnen die worden geschonken zijn heerlijk en tegen bijbetaling kan je zelf ook nog kiezen uit een van de talloze wijnen op de wijnkaart.

Veel faciliteiten

Geniet in de avond van de luxe Spa op het terrein, een filmpje in de bioscoopzaal, een potje tennissen in de overdekte tennishal of speel een potje shuffle board (een soort sjoelen). En voor wie nog moet werken is er zelfs een business zaal ingericht.

Outdoor activiteiten: vissen, gletsjers en beren kijken

De volgende dag kan je bij een meerdaags verblijf meerdere outdoor activiteiten ondernemen. Voor het resort liggen tal van bootjes klaar die je mee nemen op je geboekte vis (zalm) trip, berenexcursie en wildernisexcursies. Of ga met de helikopter op avontuur naar een gletsjer. De excursies zijn met kleinschalige groepjes en ervaren begeleiding. De excursies zorgen naast het luxe verblijf op dit prachtig afgelegen eiland voor de optimale wildernis beleving.

Helaas was het voor ons een bliksem bezoek dus hebben wij alleen een mooie wandeling kunnen maken op het eiland, de zeehonden en zeeleeuwen kunnen bewonderen en een stukje op de mountainbike rondgefietst. Het gevoel van begin tot het eind op het Sonora Resort bij ons was het gevoel van onthaasten en puur genieten van de prachtige natuur en dieren die er leven. Even weg van de massa en genieten van het comfort wat deze plek je biedt.

Reisexpert

Een mooie reis maken is voor mij ieder jaar weer ‘mijn stip op de horizon’. Ik ben een enorme natuur- en dierenliefhebber en schiet graag reisfoto’s. Na 14 jaar werken in de jeugdzorg is mijn hobby voor reizen inmiddels mijn beroep geworden. En mag ik mijn kennis en passie van Alaska, Canada en Lapland waar ik meermaals geweest ben, met alle plezier met anderen delen.  

Weet veel over: Canada, Alaska, Yukon, Lapland, Nieuw-Zeeland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

24 Aug 2022 - West-Canada, Oost-Canada en Canada

De verschillen tussen West- en Oost-Canada

Je wilt op reis naar Canada. Je informeert bij anderen en ki Lees verder

11 Okt 2022 - West-Canada, Canada en Oost-Canada

Walvissen spotten in Canada

Canada is bij uitstek het land voor het zien van walvissen! Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.