Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

03 Augustus 2023 - West-Canada

De 10 leukste activiteiten in en rondom Vancouver

Terug
Portret Tamara Stuijt
Tamara Stuijt

Weet veel over: IJsland, Nieuw-Zeeland, Alaska en West-Canada

De stad Vancouver ligt tegen besneeuwde bergtoppen, wordt omgeven door kilometers kustlijn en is bezaaid met weelderige groene parken. Het is de perfecte plek om je reis door West-Canada te starten (of te eindigen). Deze blog geeft je een indruk van wat deze veelzijdige stad je te bieden heeft.

Praktisch: vanaf de luchthaven naar het centrum

Is Vancouver het beginpunt van je reis door West-Canada? Dan reis je zonder twijfel vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad. Er zijn verschillende manieren om in de stad komen, maar het makkelijkste is per huurauto of SkyTrain.

Als je per huurauto reist, dan is het makkelijk om deze direct op te halen bij aankomst op de luchthaven. Zo hoef je op de dag dat je Vancouver verlaat niet meer naar een verhuurkantoor, maar kun je direct op pad. Het voordeel van een huurauto is tevens dat je gedurende je verblijf in Vancouver wat plekken kunt bezoeken die net buiten het centrum gelegen zijn. Het is wel aan te raden voor vertrek te kijken naar een parkeerplaats in het centrum. Heeft de accommodatie een parkeerplaats voor gasten of is er een parkeerplaats in de buurt? En wat zijn hier de kosten voor? Zo ga je goed voorbereid op pad en sta je ter plekke niet voor verrassingen.

Heb je bij vertrek van de luchthaven nog geen huurauto tot je beschikking? Dan is reizen naar het centrum per SkyTrain erg gemakkelijk. Wanneer je de luchthaven uitloopt, kun je de bordjes al spotten die je naar het perron brengen. Je hebt geen kaartje nodig, maar kunt met je credit card betalen en door de poortjes om zo op het perron te komen. De SkyTrain vertrekt om en nabij elke zeven minuten en brengt je in ongeveer een half uur naar het centrum van Vancouver. Op de dag dat je Vancouver verlaat voor het vervolg van de reis kun je de huurauto ophalen bij een stadsdepot van de verhuurder.

Eenmaal in Vancouver aangekomen zijn er tal van leuke activiteiten te ondernemen in en rondom het centrum van de stad. Hieronder zetten we de 10 leukste activiteiten voor je op een rij!

1. Struin langs het water bij Vancouver Harbour

In de haven van Vancouver is altijd wat te zien! Wandel langs het water of ga op een bankje zitten en bekijk het komen en gaan van watervliegtuigjes, boten en grote (cruise)schepen. Bij Canada Place kun je een bezoek brengen aan FlyOver Canada, waarbij je aan boord van een virtueel vliegtuig gaat en over verschillende, indrukwekkende landschappen van Canada vliegt. Voor een heerlijke lunch kun je goed terecht bij Cactus Club Cafe Coal Harbour.

2. Maak een fietstocht door Stanley Park

Een leuke activiteit om te doen tijdens je verblijf in Vancouver, is fietsen! Een groot deel van downtown Vancouver is voorzien van gemarkeerde fietspaden en daarom erg geschikt voor fietsers. Je kunt individueel op pad gaan en fietsen huren, maar je kunt ook een fietstour boeken onder begeleiding van een gids. Beide opties kunnen georganiseerd worden door bijvoorbeeld Cycle City Tours and Bike Rentals. Wanneer je op eigen gelegenheid gaat fietsen, krijg je een plattegrond van de stad waarop staat aangegeven hoe de gemarkeerde fietspaden precies lopen. Het is een aanrader om helemaal rond Stanley Park te fietsen.

3. Wandel door de leuke wijk Gastown en spot de Stoomklok

Gastown is een knusse en gezellige wijk om doorheen te wandelen. Je vindt er leuke boetiek winkeltjes en restaurants. Omdat Gastown een historische wijk is, vind je er gebouwen in veel verschillende stijlen. De bekendste plek in de wijk is waarschijnlijk de Gastown Steam Clock: een klok die op stoom loopt en zich elk kwartier laat horen.

4. Ga op zoek naar walvissen

Er zijn veel plekken in Canada waar je een walvisexcursie kunt ondernemen en Vancouver is daar één van. Tijdens je boottocht kun je verschillende soorten walvissen spotten, maar ook een diversiteit aan zeevogels en andere zeedieren. Er zijn verschillende opties die we graag met je doornemen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

5. Breng een bezoek aan één van de stranden

Wellicht is het niet het eerste waar je aan denkt bij Vancouver of een stad an sich, maar Vancouver heeft mooie zandstranden die vooral tijdens de warme dagen erg populair zijn. In het centrum vind je de stranden in het westen, zoals English Bay Beach en Sunset Beach, maar je vind ze ook in Stanley Park (Second Beach, Third Beach). Ook erg leuk om een bezoek aan het strand te combineren met een fietstocht (zie punt 2). Als je het rondje Stanley Park namelijk begint in het noorden, bij de haven, kom je aan het einde van de route bij de stranden en kun je de tocht afsluiten met een strandbezoek.

6. Doe de Mail Run per watervliegtuig

Een unieke manier om kennis te maken met de locals aan de westkust van Canada is om mee te gaan met de Mail Run. Je vliegt vanuit de haven van Vancouver mee met een postvliegtuigje en landt bij kleine en geïsoleerde plaatsjes van de Gulf Islands om post of pakketjes af te geven of op te halen. Deze trip is iedere keer weer anders, want je route is afhankelijk van het schema van die dag.

7. Bezoek Grouse Mountain, ‘the peak of Vancouver’

Net buiten het centrum van Vancouver vind je Grouse Mountain. Door middel van de Skyride kun je naar de top, waar je kunt genieten van prachtige vergezichten over de stad. Je kunt er wandelingen maken, maar ook ziplinen, een bezoek brengen aan het Wildlife Refuge, een roofvogelshow bijwonen en meer. Voor tickets en meer informatie kun je een bezoek brengen aan de website van Grouse Mountain.

8. Ga met de watertaxi naar Granville Island

Granville Island is een trendy wijk waar je veel leuke winkels en restaurants kunt vinden. De wijk heeft een gezellige sfeer en gedurende de zomermaanden worden er verschillende evenementen georganiseerd. Wanneer je een bezoek wil brengen aan Granville Island is het aan te raden de watertaxi te nemen. Vanuit de haven bij Hornby vertrekt de Aquabus elke 15 minuten.

9. Wandel over de Capilano Suspension Bridge

Wellicht één van de bekendste plekken van Vancouver is de Capilano Suspension Bridge, gelegen in het gelijknamige park. Het park kent verschillende wandelmogelijkheden via boardwalks en hangbruggen die lopen door een natuurrijke omgeving. De Suspension hangbrug verbindt met zijn 137 meter het zuidelijke en noordelijke gedeelte van het park, dat door de Capilano rivier wordt gescheiden. De hangbrug bevindt zich op 70 meter ten hoogte van de rivier.

10. Bekijk Vancouver van bovenaf bij de Vancouver Lookout

Wanneer je van een indrukwekkend uitzicht wilt genieten over Vancouver moet je zeker een bezoek brengen aan de Vancouver Lookout, gelegen boven het Harbour Centre. Door middel van een glazen lift wordt je naar boven, op 168 meter hoog, gebracht, vanwaar je een panoramische blik kunt werpen op de stad. De Vancouver Lookout is iedere dag geopend van 10.00 – 19.00 uur. Maar bereid je bezoek goed voor, want de openingstijden kunnen soms afwijken. Wanneer je online tickets boekt, betaal je als volwassene CAD 18,25 per persoon (prijs van 2023).

Wanneer je na het bezoek aan de Vancouver Lookout nog op zoek bent naar een restaurant, dan is Steamworks Brewpub dichtbij en een aanrader. Hier kun je niet alleen heerlijk eten, maar ook een biertje proberen uit eigen brouwerij.

Reisexpert

Ik heb een passie voor reizen! En deze passie deel ik heel graag met anderen. Het liefst ben ik het hele jaar door op reis. Ik houd van afwisselende reizen met een perfecte mix van natuur, stad, cultuur, strand, activiteit en avontuur. Ik vind het leuk om ook anderen enthousiast te maken en te helpen bij het samenstellen van een mooie reis.

Weet veel over: IJsland, Nieuw-Zeeland, Alaska en West-Canada

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

31 Dec 2018 - West-Canada

Top 4 Nationale parken van West-Canada buiten de gebaande paden

Denk je aan West-Canada, dan denk je vooral aan de indrukwek Lees verder

17 Maa 2016 - West-Canada

Vancouver Island – het “vergeten” stukje Canada

“Wij willen graag een reis naar Canada maken en dan he Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.