Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Rondreis IJsland

Een rondreis IJsland betekent ruige natuur, bijzondere natuurverschijnselen en uitgestrekte landschappen. Geen enkele andere bestemming is zo afwisselend en de afstanden tijdens je rondreis IJsland zijn nooit groot. 

Ontdek IJsland! Askja organiseert al jaren reizen naar IJsland, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. IJsland is een van de laatste stukjes onbedorven wildernis van Europa en gunt de bezoekers een kijkje in de keuken van de wordingsgeschiedenis van de aarde.

Tijdens een vakantie naar IJsland zie je warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen die een opmerkelijk contrast vormen met de ijskoude gletsjerrivieren en watervallen. En dat allemaal op maar drie uur vliegen van Nederland! Een rondreis IJsland is ook prima te combineren met een bezoek aan Groenland. Of ga met je eigen auto met de Smyril Line via de Faeröer en combineer je IJslandreis met de Faeröereilanden.

Autohuur IJsland
Veel mensen kiezen ervoor om IJsland per auto te verkennen. Het voordeel is dat je zelf je route en tempo bepaalt. Een auto huren op IJsland is niet goedkoop. Dat komt doordat een deel van de IJslandse wegen niet verhard is, waardoor een auto veel te lijden heeft tijdens je vakantie. Ook het korte verhuurseizoen speelt een rol. Toch is Askja Reizen steeds de goedkoopste wat betreft autohuur op IJsland.

Askja Reizen

Als echte IJslandspecialist hebben we een ruim aanbod aan groepsreizen en individuele rondreizen door IJsland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of het noorderlicht zien? Askja stelt jouw rondreis IJsland op maat voor je samen.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze reisexperts maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor je reis naar IJsland. Ze hebben het land vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie naar IJsland!

Beste reistijd en klimaat
Reizen naar IJsland kan het hele jaar, maar het klimaat, de toestand van de wegen en specifieke natuurverschijnselen bepalen wat er in een bepaalde periode gedaan kan worden. In juni, juli en augustus bloeien de meeste bloemen en vanaf mei tot begin augustus zijn er veel zeevogels op het eiland te zien. De laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan pas begin juli open, maar dan ligt ook echt heel IJsland aan je voeten. Het wordt nauwelijks donker en je kunt dus tot in de late uurtjes fotograferen of wandelen.

Steeds meer mensen ontdekken de schoonheid van IJsland in het voor- en najaar: het ontluikende groen en de eerste trekvogels, of de schitterende herfstkleuren en kans om het noorderlicht te zien. Bovendien zijn er in deze tijd van het jaar minder toeristen en is het aanzienlijk voordeliger. Het binnenland is in het voor- en naseizoen weliswaar onbegaanbaar, maar de kuststreken en de bijna 1400 kilometer lange ringweg zijn goed begaanbaar. Afhankelijk van de route kan het nodig zijn om een auto met vierwielaandrijving te huren op IJsland. Maar meestal volstaat een 2WD gewoon.

IJsland houdt zeker geen winterslaap: in en rondom Reykjavík is 's winters van alles te zien en te doen. De dagen zijn dan wel kort, maar er is ook een grote kans om in het donker het schitterende noorderlicht te zien.

Regio’s en bezienswaardigheden
De gouden cirkel is zonder twijfel het bekendste gebied op IJsland. Geysir, Gullfoss en Thingvellir zijn de hoogtepunten die door vrijwel elke IJslandreiziger wordt aangedaan. Het ligt niet ver van Reykjavík en het kan er druk zijn. Hou je van rust, ga dan zo vroeg of zo laat mogelijk.

Thingvellir Nationaal Park
Thingvellir is een plaats van zowel ecologisch, geologisch als historisch belang. Het park ligt aan de oever van het grootste meer in IJsland en wordt omringd door vulkanisch landschap en bergen. Ten oosten en ten westen begrenzen kloven en scheuren het gebied. Het park maakt deel uit van een verzakking tussen de twee platen van het Europese en het Amerikaanse continent. Elk jaar drijven de aardplaten verder uit elkaar en wordt het land iets groter.

Geysir
Aan weg #35 ligt Geysir, de bekendste geiser ter wereld. Het woord geiser komt hier vandaan. Geysir vormt het middelpunt van het geothermische park dat 3 km2 groot is. Vroeger spoot Geysir één keer per half uur, tegenwoordig is hij alleen in slapende toestand te zien. De kleinere Strokkur, is wel actief.

Gullfoss
Aan het einde van weg #35 ligt de Gullfoss waterval, de Gouden Waterval. Het water valt in twee trappen naar beneden, 32 meter de diepte in. De rivier Hvítá stroomt door het ravijn dat 2,5 kilometer lang en op sommige plaatsen wel 70 meter diep is.

Jökulsárlón gletsjermeer
In het gebied rond de Vatnajökull gletsjer sla je uiteraard het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón niet over. Als je bij het meer stopt en een eerste blik op de ronddobberende ijsbergen werpt, begrijp je waarom wij dit één van de mooiste plekken van IJsland vinden. Sprookjesachtig!  Struinend langs de oevers van het meer zie je steeds nieuwe ijsbergen in de meest wonderlijke vormen en kleurschakeringen. Aan de andere kant van de ringweg ligt een zwart strand. De ijsbergen die naar de zee drijven spoelen hier vaak weer aan op dit strand. Mooi fotomomentje. Het is ook een goede plek om zeehonden te spotten.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons IJsland blog!

Onze rondreizen in IJsland

Ter inspiratie hebben we 32 rondreizen IJsland voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

29 Maa 2024 - IJsland

De mooiste reisherinneringen van Askja-collega's

Het begon allemaal met die ene reis naar IJsland, in de zome Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 11-09-2023
  "Het was in een woord geweldig , De gids ,de chauffeur de groep ,het weer en natuurlijk het geweldige ijsland.. niet te geloven wat wij allemaal hebben gezien dat gun je iedereen !!!"
 • Askja review
  Review van 06-09-2023
  "ÏJsland is een mooi en bijzonder land. een ""bucket-list land"
 • Askja review
  Review van 15-08-2023
  "Mooie locaties en mooie reisroute met veel natuur, rust, stilte en ruimte."
 • Askja review
  Review van 12-08-2023
  "Fantastisch land. Zeker voor natuurliefhebbers."
 • Askja review
  Review van 11-07-2023
  "Wij maken graag verre en bijzondere reizen. IJsland is een bijzonder land met zeer vriendelijke mensen met ouderwets vertrouwen in de medemens. Wij hebben genoten van deze rondreis en hetgeen we van het land hebben gezien en beleeft."
 • Askja review
  Review van 09-07-2023
  "IJsland voldeed aan onze verwachtingen. Mensen de geïnteresseerd zijn in Vulkanen, kraters, rotsformaties, lava, gletsjers, Kloven, Geysers, natuurwandelingen komen volop aan hun trekken."
 • Askja review
  Review van 28-03-2023
  "Reis voldeed zeker aan de verwachtingen. Goede hotels, prima auto"
 • Askja review
  Review van 17-08-2022
  "De rondreis langs huisjes in IJsland was fantastisch! Alles was tiptop geregeld en we konden zorgeloos genieten van al het moois dat IJsland te bieden heeft."
 • Askja review
  Review van 04-03-2020
  "Een stukje ijsland wat in de wintermaanden nog niet zo bekend is. Ongerepte natuur waarbij de weersomstandigheden elke dag anders kunnen zijn en waar je dus terdege bewust van dient te zijn. Dit deel van ijsland is uniek en kun je niet vergelijken met de alpen, Scandinavische landen etc. Ik ben verliefd geworden op dit deel van ijsland en wil er graag ook in een ander jaargetijde weer naar terug."
 • Askja review
  Review van 03-03-2020
  "Prima organisatie, waar alles tot in de puntjes is geregeld."
Mývatn, IJsland
Landmannalaugar
Vatnajökull gletsjer
Warme beek, Landmannalaugar
IJsbergenmeer Jökulsárlón
Húsavík
Bij Látrabjarg

Dingen

die je gedaan moet hebben

25 Maa 2024 - IJsland

Excursies op IJsland

IJsland is bij uitstek een bestemming voor natuurliefhebbers Lees verder

18 Maa 2024 - IJsland

Reisverhaal: IJsland in februari

Reizigers Dennis en Karian vertrokken in februari naar IJsla Lees verder

06 Feb 2024 - IJsland

Reisleider Martine vertelt: op groepsreis naar IJsland

Ik ben Martine Bruin, één van de reisleiders v Lees verder

24 Nov 2023 - IJsland

De klassieke Laugavegur wandeltocht

Er wordt weleens gezegd dat het binnenland van IJsland buite Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.