Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vakantie Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden rijzen steil op uit zee. Tijdens je vakantie zie je kleine dorpen met gekleurde huizen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook. Rust regeert!

Ontdek de Faeröer eilanden! Het is fantastisch om de ongerepte natuur op deze groene eilanden te beleven. De Faeröer liggen midden in de Atlantische Oceaan, ergens halverwege Noorwegen en IJsland.

Tijdens een vakantie op de Faroer zie je het vele groen van de grassen en mossen die op de basaltbodem groeien. Bomen zijn er niet. Doordat de Warme Golfstroom langs de archipel stroomt, heeft de eilandengroep een vrij mild klimaat, dat vergelijkbaar is met dat van IJsland. Dat betekent wisselvallig weer, waarbij zon, mist en regen elkaar snel afwisselen.

De Faeröer eilanden zijn prima te combineren met een rondreis IJsland. Je reist dan met je eigen auto met de Smyril Line naar de Faeröer en breidt je reis uit naar een rondreis Faeröer eilanden en IJsland.

Askja Reizen
Als echte Faeröer-specialist hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen naar de Faeröer en IJsland. Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Askja maakt graag een reis naar de Faeröer op maat voor je.

Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor. Een van onze Faeröer-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw reis naar de Faeröer. Ze hebben IJsland en de Faeröer vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie op de Faeröer en IJsland!

Beste reistijd en klimaat
Het weer op de Faeröer eilanden is onvoorspelbaar. Zon, regenbuien en mist wisselen elkaar af. De Faeröer eilanden hebben een vrij mild klimaat. Dat komt door de Warme Golfstroom, die langs de archipel stroomt. De temperatuur in de zomer ligt rond de 12°C. De beste reistijd is van mei tot september. De dagen zijn dan lang en er zijn veel vogels op de eilanden. Het weer is 's zomers over het algemeen beter dan in de herfst en de winter. Juli is de warmste maand, maar ook een maand met veel mist. Buiten de zomermaanden zijn veel musea en sommige accommodaties en eetgelegenheden maar beperkt geopend.

Regio’s en bezienswaardigheden
Iedereen die naar de Faeröer eilanden gaat staat versteld van het landschap. Dé bezienswaardigheid van de Faeröer. De eilanden rijzen steil op uit zee. Kleine dorpen met gekleurde huizen liggen op de schaarse delen kust die glooiend naar de zee reiken. Vogels voelen zich hier prima thuis en schapen ook.

Tórshavn
Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer eilanden. De stad ligt op het eiland Streymoy en er wonen ongeveer 20.000 mensen.

Het stadje heeft veel gekleurde huizen en huizen met grasdaken. Het is leuk om er rond te lopen en de cultuur op te snuiven. Er is een mooie haven waar, vooral op de dagen dat de Smyril Line aankomt of vertrekt, veel bedrijvigheid is. Het is de moeite waard om langs de kades en schepen te lopen. Vissers verkopen hun dag vangst, schepen worden geladen en vissersboten komen binnen. Ook zie je vaak roeisloepen, die aan het oefenen zijn voor de aankomende wedstrijden. Het roeien in deze boten is een nationale sport op de Faeröer. Vanaf de kade zijn mooie foto’s te maken met de stad op de achtergrond. In het oude centrum, Tinganes, staan veel 17e-en 18e-eeuwse pakhuizen. Deze gebouwen zijn gerestaureerd en worden tegenwoordig gebruikt door verschillende regerings- en overheidsdiensten. Ze zijn mooi rood geschilderd. Het voormalige fort Skansin ligt ten oosten van de haven en kijkt uit over de hele omgeving. Er staat een vuurtoren, een Brits kanon uit de Tweede Wereldoorlog en enkele historische Deense kanonnen. historisch museum, het openluchtmuseum of het Natuurhistorisch museum.

Nólsoy
In de directe omgeving van Tórshavn is het mooi wandelen. Neem bijvoorbeeld de ferry die je in nog geen 20 minuten naar het eilandje Nólsoy brengt. Een auto heb je daar niet nodig. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en het eiland heeft maar zo'n 250 inwoners. Nólsoy heeft de grootste kolonie stormvogels, al zijn die alleen 's nachts te zien. In de zomer kun je bij het toeristenbureau in Tórshavn een nachtelijke excursie naar het eiland boeken. Ook de vuurtoren is een bezoekje waard. Het was de eerste vuurtoren op de Faeröer eilanden.

Onze rondreizen op de Faeröer eilanden

Ter inspiratie hebben we 6 rondreizen Faeröer voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct aanvragen of liever maatwerk?

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • Askja review
  Review van 10-09-2023
  "We hebben de individuele reis door faröer gedaan met een huurwagen en dit is echt voor wie houd van avontuur en natuur een aanrader "
 • Askja review
  Review van 16-08-2023
  "Prachtige eilandengroep, prachtige reis. Als je van wandelen en natuur houdt, is dit een geweldige locatie!"
 • Askja review
  Review van 26-07-2023
  "De Faeröer zijn in een woord prachtig!! Het is (gelukkig) nog niet echt ontdekt door de toerist en er zijn ook nog maar weinig toeristische voorzieningen. Maar je komt natuurlijk vooral voor de natuur en die stelt niet teleur. De mensen zijn hartelijk. We komen er graag weer terug."
 • Askja review
  Review van 23-08-2022
  "Bijna alle ""hoogtepunten""waren in de reis opgenomen. Goede en duidelijke informatie-verstrekking."
 • Askja review
  Review van 17-08-2022
  "Ongelooflijke landschappen en natuur. Wel ruig weer. Beperkte hotel infrastructuur, maar echt voor wandelaars."
 • Askja review
  Review van 09-10-2019
  "De Faeröer eilanden zijn ontzettend mooi, al moet je wel van natuur en vooral schapen houden. Je kunt er heerlijk wandelen, papegaaiduikers en andere mooie vogels kijken en van het landschap genieten. Culinair is de keuze wel vaak beperkt, behalve in de hoofdstad. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en spreken allemaal Engels. Een groot deel van de eilanden is bereikbaar via tunnels en bruggen, maar neem ook zeker een keer een ferry, gewoon omdat het kan. Alleen op de toeristische plekken kom je meer mensen tegen, maar op de meeste wandelroutes ben zo goed als alleen. Nadeel is wel dat je goed moet oppassen dat je in de mist niet het pad kwijtraakt, want dan kan het lastig terugvinden zijn. Hoe dan ook een aanrader!"
 • Askja review
  Review van 03-09-2019
  "Mooie reis gehad naar de Faeröer Eilanden."
 • Askja review
  Review van 21-08-2019
  "Een complete reis om de Faroer eilanden te ontdekken."
 • Askja review
  Review van 19-08-2019
  "Prachtige eilanden, met veel natuurschoon. We wilden al jaren naar deze bestemming en we hebben mede door de diverse pekken waar de huisjes lagen veel van de Faroer gezien. We waren blij dat we voor de huisjes gekozen hadden zodat we zelf onze aaltijden en ontbijt konden klaarmaken,want er was toch nog veel niet open (net nog voor het begin van het seizoen."
 • Askja review
  Review van 01-08-2019
  "Het is een heel erg mooi land, met fijne vriendelijke mensen. Het was gelukkig nog niet heel erg druk. Juist het feit dat er nog niet zoveel mensen zijn heeft toegevoegde waarde. Alles is goed te bereiken. De wandelroutes kunnen lastig te vinden zijn. Vooral wanneer het mistig is. Al met al hebben we een hele mooie vakantie gehad."
Kerkje bij Saksun
Adam Burton

Dingen

die je gedaan moet hebben

08 Okt 2019 - Faeröer eilanden

Onze favoriete plekken op de Faeröer

Zodra we de Faeröer naderen per vliegtuig zijn we al he Lees verder

16 Maa 2017 - Faeröer eilanden

Over ongerepte natuur en schapen op de Faeröer Eilanden

‘Wáár ga je naartoe?’ Was de eerst Lees verder

24 Dec 2019 - IJsland, Alaska, Faeröer eilanden, IJsland, Laplan

De 9 beste Instagram shots van 2019

Ja ja, ook Askja Reizen moet er aan geloven. Instagram is hi Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.