Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Reis boeken

Op al onze reizen zijn de ANVR-reisvoorwaarden van toepassing. Ook zijn we aangesloten bij de SGR en deelnemer aan het Calamiteitenfonds. Hier zetten we nog eens duidelijk voor je op een rij met welke eventuele extra kosten je te maken krijgt als je bijvoorbeeld je reis wilt wijzigen of annuleren.

Reis boeken

Je kunt je reis telefonisch of per e-mail boeken, maar natuurlijk ook online. Na het boeken betaal je 25% van de reissom aan. Als voor bepaalde reizen een andere aanbetaling is vereist, zullen we dit voorafgaand aan de boeking vermelden. Tegelijk met de aanbetaling dient, indien van toepassing, de verschuldigde premie voor de annuleringsverzekering te worden voldaan. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek zijn voldaan.

Bij de reissom inbegrepen

Bij Askja zie je per reis duidelijk wat bij de reis is inbegrepen en wat niet. In de reissom zijn alle onvermijdelijke toeslagen en kosten inbegrepen. Alle luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen per 1 december 2020 bijvoorbeeld, maar ook als het ontbijt of andere maaltijden in de reissom opgenomen zijn vind je dat gemakkelijk terug. Ook staat per reis aangegeven welke excursies in de reissom zijn inbegrepen.

Reserverings- en wijzigingskosten

Askja rekent € 37,50 reserveringskosten per boeking voor alle gepubliceerde pakketreizen. Als je alleen een accommodatie boekt, berekenen we € 75 reserveringskosten per boeking. Voor het wijzigen van een bestaande reservering betaal je € 35 wijzigingskosten per persoon. De bijdrage voor het Calamiteitenfonds is € 2,50 per boeking (per 9 reizigers) en de bijdrage voor het SGR is € 5 per persoon.

Uitrusting en gezondheid

Voor sommige van onze reizen zijn goede uitrusting en kleding van groot belang. Heb je hier vragen over, bel ons dan even. Voor de aanschaf ervan verwijzen we je naar gespecialiseerde buitensportzaken. Heb je bepaalde gezondheidsproblemen, dan raden we je aan om voordat je boekt met je huisarts te overleggen. Neem bij twijfel even contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat mogelijk is.

Minimale groepsgrootte

Als bij een van onze eigen Nederlandstalige groepsreizen het vereiste minimumaantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet kan doorgaan, laten we je dat uiterlijk 3 weken voor vertrek weten. Je kunt dan kosteloos omboeken naar een andere reis. Restitutie van de reissom is natuurlijk ook mogelijk.

Alleen reizen

Op onze groepsreizen kun je ook als alleengaande mee. Je kunt een eenpersoonskamer boeken of een kamer delen met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Komt het door de groepssamenstelling zo uit dat je op een eenpersoonskamer wordt ingedeeld, dan berekenen we in sommige gevallen een toeslag door. Neem hiervoor contact met ons op.

Duurzaamheid

Aandacht voor de natuur is bij Askja vanzelfsprekend. Het is de verbindende factor tussen al onze bestemmingen. We zijn ons ervan bewust dat alles wat we doen invloed heeft op de natuur, het milieu en de lokale bevolking. Zo ook reizen. En laten we die nou net organiseren.

Als reiziger laat je altijd een voetafdruk achter. Die willen we zo klein mogelijk maken, door duurzaam en groen te zijn. Als je groen wilt doen, moet je groen denken. Daar werken we met z’n allen elke dag weer hard aan. Hoe? Askja steunt Future For Nature, een stichting die jonge, getalenteerde en ambitieuze natuurbeschermers ondersteunt die zich inzetten voor het behoud van wilde dieren en planten. Als je bij Askja boekt, dragen wij een vast bedrag af aan Future For Nature. Het bedrag wordt door Future For Nature gebruikt om jonge natuurbeschermers in staat te stellen om hun krachten te bundelen, samen lokale natuurprojecten uit te voeren en tegelijkertijd van elkaar te leren.

Voorbehoud

De meest actuele prijzen vind je op onze website. Artikel 4 van de ANVR-reisvoorwaarden staat ons toe wijzigingen in de vervoerskosten (inclusief brandstofkosten) en verschuldigde belastingen door te berekenen. Als het even kan, proberen we dat natuurlijk te vermijden. Op reizen binnen de Europese Unie is BTW verschuldigd. Op deze reizen is de BTW in de prijs inbegrepen. Andere buitenlandse reizen zijn vrij van BTW. Als de BTW-voorschriften worden gewijzigd, past Askja de prijzen aan.

Links

https://www.mountainreporters.com

https://www.naturescanner.nl

https://www.we12travel.nl

https://www.rondreis.nl

https://www.27vakantiedagen.nl

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.