Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Reizen Antarctica

Een reis naar Antarctica is koud, mysterieus en machtig mooi. Door naar dit witte continent te reizen kom je terecht in een unieke omgeving vol indrukwekkende ijsbergen, gletsjers en besneeuwde bergketens.

Ontdek Antarctica - een paradijs voor elke natuurfotograaf! Elk jaar verzamelen zich in de voedselrijke wateren langs de kust enorme hoeveelheden pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels. Dit is een van de vele aspecten die een reis naar Antarctica uniek maken.

De toekomst van Antarctica is van cruciaal belang voor ons klimaat en het natuurlijke evenwicht van de wereld waarin we leven. Op alle reizen die wij aanbieden wordt hier veel aandacht aan besteed. Alle schepen moeten voldoen aan strenge milieueisen en bij landingen moeten we ons aan een aantal belangrijke regels ter bescherming van de natuur houden. Antarctica is uniek en ongerept en dat moet zo blijven!

Askja Reizen

Als echte Antarctica-kenner hebben wij een uitgebreid aanbod aan cruises naar Antarctica. Antarctica is ook prima te combineren met een bezoek aan de Falklandeilanden en South Georgia.

Wil je jouw Antarctica cruise combineren met een reis naar Chili en Argentinië, een van onze reizen uitbreiden of veranderen of een bijzondere excursie aan je reis toevoegen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Antarctica-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw cruise naar Antarctica. Onze deskundigen hebben Antarctica zelf bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale cruise naar Antarctica!

Cruise Antarctica
Welk schip voor jou de beste keuze is tijdens een Antarctica cruise is heel persoonlijk. We bieden allerlei schepen van verschillende rederijen aan, die variëren in grootte en comfort. We hebben ze onderverdeeld in kleine expeditieschepen, middelgrote expeditieschepen en luxe expeditieschepen.

Kleine expeditieschepen vervoeren 42 tot circa 96 passagiers. Kenmerken van deze schepen zijn: ijsversterkte romp; klein, internationaal gezelschap, flexibel inspelen op omstandigheden ter plaatse goed mogelijk; optimaal tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; hutten met eigen of gedeelde voorzieningen, meer op comfort gericht dan op luxe. De schepen die hieronder vallen zijn: Akademik Sergey Vavilov, Akademik Ioffe, Spirit of Enderby, Polar Pioneer, Ocean Nova en Ushuaia.

Middelgrote expeditieschepen hebben plaats voor 100 tot circa 114 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, beperkt aantal passagiers en grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; veel tijd voor landingen; informele sfeer; avontuurlijk karakter; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten (meestal) met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Ortelius, Sea Spirit en Plancius.

Luxe expeditieschepen dit zijn comfortabele, ijsversterkte expeditieschepen met plaats tot circa 318 passagiers. Kenmerken zijn: internationaal gezelschap, grotere vloot Zodiacs om te kunnen inspelen op de omstandigheden ter plaatse; meer comfort en grotere algemene ruimtes; comfortabele tot luxe hutten met eigen voorzieningen. De schepen die hieronder vallen zijn: Sea Adventurer, Ocean Diamond en Fram en Midnatsol.

Beste reistijd Antarctica en klimaat Antarctica
Antarctica is per schip alleen bereikbaar in de periode tussen november en maart. Voor de Ross Zee regio is die periode zelfs iets korter. Elke tijd heeft zijn eigen charme. In het voorjaar, als het ijs begint te smelten bouwen vogels hun nest en maken pinguïns elkaar het hof. Temperaturen liggen in deze periode tussen -5 en -10°C op het Antarctisch schiereiland en 5 à 10°C op de Falkland eilanden en South Georgia. In de zomer (december en januari) liggen de temperaturen rond het vriespunt op het Antarctisch schiereiland; half januari komen de eerste jonge pinguïns uit het ei en werpen zeehonden en pelsrobben hun jong. Het wrodt er ook bijna niet donker. In februari krijgen jonge pinguïns hun eerste zwemlessen, het is de tijd dat zeeluipaarden en orka’s het goed hebben, voedsel te over! Over het algemeen is maart de toptijd voor het zien van walvissen, al kun je die het hele seizoen door tegenkomen. In het najaar, februari en maart worden de dagen korter en tovert het avondlicht onwaarschijnlijk mooie luchten tevoorschijn. 

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Antarctica blog!

Onze reizen in Antarctica

We hebben 7 reizen voor je. Reizen waar de natuur altijd centraal staat. Stuk voor stuk uniek, dus.

20 Apr 2017 - Antarctica

Over pinguïns, ijsbergen en metershoge golven

Een stukje schrijven over mijn ervaringen op Antarctica? Nat Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Astrid Westers

Reisexpert

Heb je nog vragen?

Stel ze dan gerust. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je benieuwd bent hoe koud het nou precies kan worden op Antarctica. Of wat er voor maaltijden worden geserveerd op onze scheepsreizen.

Ik wil mailen
 • Askja review
  Review van 14-02-2024
  "Mooie rondreis met uitstekende boot"
 • Askja review
  Review van 24-02-2023
  "De reis was geweldig en goed verzorgt!"
 • Askja review
  Review van 10-03-2020
  "de cruise naar Antarctica met de Plancius was zo gaaf.. Begon al met een upgrade , super aardige expeditie leden en met name de expeditie leidster .. Het eten was goed geregeld .. het is toch een hele organisatie om 10 dagen voor alle opvarende alles naar het zin te maken en volgens mij is dat gelukt .. "
 • Askja review
  Review van 16-01-2020
  "Een mooie reis zoals je maar één keer in je leven maakt. Stuk voor stuk geslaagde landingen, prachtige landschappen en leuke ontmoetingen met de lokale fauna."
 • Askja review
  Review van 03-12-2019
  "Base camp Antartica met Oceanwide is een grote aanrader. Klein schip (120 passagiers) en actief Antartica verkennen onder leiding van een expeditieleider die dit al 14 jaar doet met een top team om haar heen. Een must-do als je naar Antartica wilt gaan."
 • Askja review
  Review van 22-04-2019
  "Deze reis is voor mijn onvergetelijk! Een genot om op de Plancius te verblijven, inspirerend wat we te horen en te zien gekregen hebben via de lezingen. De wildlife en het landschap was geweldig. Een aanrader voor wie van natuur houdt."
 • Askja review
  Review van 18-12-2018
  "De reis is zeer goed bevallen en alles verliep volgens plan en weersomstandigheden. Wel hebben wij vastgesteld dat een cruise niet onze manier van reizen is en waarschijnlijk nooit zal worden. Voor ons zaten er in de reis teveel dode momenten, waar de organisatie wel niets kan aan doen. Als je van punt A naar punt B moet varen gaat daar de nodige tijd over."
 • Askja review
  Review van 04-04-2018
  "super ervaring, mag wel wat meer beweging, wandelen."
 • Askja review
  Review van 21-01-2018
  "Falkland Islands, South Georgia & Antarctica is een fantastisch reis! Een van de meest complete en enkel te verwoorden in superlatieven: Zes soorten robben, ontelbare Vogels waaronder Zes soorten pinguïns, Twee soorten walvissen (ongeveer 36 stuks gezien gedurende onze expeditie), immense gletsjers, hoge ijsbergen en ijsdekens.... Indrukwekkend! Deze reis zette ik voet op mijn 7e continent! Een avontuur om nooit te vergeten!"
 • Askja review
  Review van 29-11-2017
  "Niemand kan miljoenen pinguïns op South Georgia iets anders vinden dan FANTASTISCH!"

Dingen

die je gedaan moet hebben

11 Mei 2017 - IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Alaska, Lapland

Moederdag: De leukste dingen voor vrouwen op onze bestemmingen!

Komende zondag is het zo ver, dan is het weer Moederdag. De Lees verder

03 Jun 2016 - Spitsbergen en Antarctica

Over doorgezaagde schepen en helikopterplatforms

Bootreizen worden de laatste jaren steeds populairder. Ook A Lees verder

14 Apr 2016 - Oost-Canada, IJsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Al

De beste Askja plekken om walvissen te spotten

Het is iets wat je tenminste één keer in je le Lees verder

10 Apr 2024 - Lapland

Lapland in maart: de beste reistijd volgens de Finnen

Eind maart vertrokken we met drie Askja-collega’s (Mon Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.