Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Vakantie Noorwegen

Ruige natuur, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculaire uitzichten: nergens in Europa krijg je zo’n onbegrensd gevoel van vrijheid als tijdens je rondreis Noorwegen. 

Ontdek Noorwegen! In Noorwegen zijn de bergen machtig, de gletsjers koud en de zee blauwer dan je ooit hebt gezien. Een vakantie in Noorwegen is in alle opzichten uniek. Tijdens een reis naar Noorwegen kom je terecht in een land dat voor een kwart wordt bedekt door bossen - de rest bestaat uit bergen, rivieren en meren. De kust van Noorwegen spreekt tot de verbeelding met zijn spectaculaire fjorden en ongeveer 15.000 eilanden. De kans om tijdens een wintervakantie in Noorwegen het noorderlicht te zien geeft nog een extra dimensie aan je reis.

Askja Reizen
Als echte Noorwegen-kenner hebben wij een ruim aanbod aan individuele rondreizen in het zuiden en noorden van Noorwegen voor je. Je overnacht in hotels, huisjes of rorbuer: de traditionele vissershuisjes in het noorden van Noorwegen. Een vakantie in Noorwegen is ook prima te combineren met een bezoek aan de Lofoten. Je breidt je reis naar Noorwegen dan gewoon uit tot een autorondreis Noorwegen en de Lofoten.

Wil je zelf je reis samenstellen, een van onze reizen uitbreiden of aanpassen, of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Laat je inspireren door een bestaande reis of leg ons je wensen voor.

Een van onze Noorwegen-kenners maakt graag een reisvoorstel voor je met een aanbieding voor jouw autoreis naar en door Noorwegen. Ze hebben Noorwegen vaak bezocht en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van jouw ideale vakantie in Noorwegen. Daarnaast heeft Askja een uitgebreid aanbod aan bootreizen langs de Noorse kust.

Beste reistijd en klimaat
Juni tot en met september is de beste reistijd voor heel Noorwegen, waarbij het in het zuiden natuurlijk warmer is dan op de Lofoten en Vesterålen en in de nog noordelijkere gebieden. Het oosten, dat achter de bergen ligt, heeft in de zomer een vrij droog en zonnig landklimaat. In het westelijke fjordengebied heerst een zeeklimaat met meer neerslag. Toch heeft Noorwegen dankzij de Warme Golfstroom een aangenamer klimaat dan je aan de hand van de ligging zou verwachten. De zomers zijn mild, met in het zuiden een gemiddelde temperatuur tussen de 18 en 22°C en in het noorden tussen de 11 en 14°C. Vooral in de berggebieden kunnen het weer en de temperatuur snel veranderen. Over het algemeen is juni tot en met september de beste reistijd voor heel Noorwegen.

Regio’s en bezienswaardigheden
Ruige berggebieden, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculair uitzicht: nergens in Europa krijg je zo’n onbegrensd gevoel van vrijheid als in Noorwegen. Reis daarom zelf naar de fjorden, de poolcirkel of nog veel verder voor een unieke natuurvakantie. Noorwegen is een uitgestrekt land met een variatie aan betoverend mooie landschappen. Askja Reizen biedt reizen aan naar zowel het zuiden als het noorden van Noorwegen. Het zuidelijke deel van Noorwegen heeft een zeer gevarieerd landschap met diepe fjorden, grote gletsjers en ijskappen, hoge bergketens, hoogvlaktes en een scherenkust. In Noord-Noorwegen domineren kleine vissersdorpjes, smalle fjorden, bergen en eindeloze toendra’s het landschap. Ook wonen er de Samen, de oorspronkelijke Noorse bewoners. ’s Zomers zorgt de middernachtzon ervoor dat het hier niet duister wordt. Het gebied biedt tal van mogelijkheden voor het spotten van walvissen, adelaars, zeevogels en de koningskrab. Of je er nu voor kiest om de ongerepte natuur op je gemak te verkennen of voor meer activiteit. Noorwegen verveelt nooit.

Steden
Oslo is de hoofdstad van Noorwegen en telt een half miljoen inwoners. Behalve ten zuiden van Oslo wordt Oslo in alle andere richtingen omringt door groene heuvels en bergen. Binnen de stadsgrenzen van Oslo bevinden zich 40 eilanden en veel parken en open gebieden, die er samen voor zorgen dat de stad heel groen is. 
  
Bergen, de stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen. Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen en is een populair beginpunt voor reizigers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Bryggen, het middeleeuwse handelscentrum van Bergen dat in het huidige centrum van Bergen ligt, is zeker een bezoek waard.

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees ons Noorwegen blog!

Onze rondreizen in Noorwegen

Ter inspiratie hebben we 38 rondreizen Noorwegen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

19 Jul 2021 - Noorwegen

Zijn er in Noorwegen veel muggen?

Het is tijdens infodagen (kent u ze nog?) en webinars zo&rsq Lees verder

Onze infodagen

Benieuwd naar de persoonlijke ervaringen van onze reisexperts? Snappen we. Kom naar één van de infodagen en we vertellen u alles over uw toekomstige bestemming.

Alle info op een rij

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk?

Al onze reizen zijn op maat te maken. En dan bedoelen we ook écht op maat. Laat ons dus door middel van dit formulier je wensen weten en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag.

Ik heb liever maatwerk
 • Askja review
  Review van 10-09-2023
  "Noorwegen vonden wij top. Mooie natuur, over het algemeen goede wegen en mooi aangelegde uitzichtpunten."
 • Askja review
  Review van 15-08-2023
  "Noorwegen is en blijft ons favoriete vakantieland. De natuur is de mooiste ter wereld"
 • Askja review
  Review van 13-04-2023
  "De reis die Askja aanbod was compleet en goed geregeld."
 • Askja review
  Review van 28-03-2023
  "Prachtige reis! Echt een aanrader."
 • Askja review
  Review van 28-03-2023
  "Lofoten en Vasterälen zijn mooie bestemmingen. Geef duidelijk aan dat er geen enkele garantie is op het zien van het Noorderlicht. Rondreis met huurauto is zeker aan te bevelen, zie je gewoon veel meer dan alleen maar op één plek te blijven en vergeefs te wachten op het Noorderlicht. En zoals wordt aangegeven, Noorwegen is erg duur."
 • Askja review
  Review van 28-03-2023
  "Goed verzorgt. Prima excursies Alles prima geregeld"
 • Askja review
  Review van 14-03-2023
  "Mooie reis die goed geregeld was."
 • Askja review
  Review van 11-09-2022
  "Wat een fantastisch mooi land. We hadden super veel geluk met het weer: maar 3 dagen regen in 5 weken. Van Noord naar Zuid zulke mooie wegen en plaatsen. Vooral ook de Lofoten vonden wij prachtig!"
 • Askja review
  Review van 22-08-2022
  "Voor bijzondere akkomodaties en de persoonlijke benadering is Askja een uitstekende reisorganisatie en kan ik ze iedereen die graag een 'bijzondere' bestemming wil, aanraden. "
 • Askja review
  Review van 20-08-2022
  "Senja, Lofoten en Vesteraelen is een juweeltje in Noorwegen. Toch weer heel anders dan het zuiden van Noorwegen"
Atlantische route
Rendieren, Noord-Noorwegen
Flåmsbanen
Rødøyløva berg, Helgeland
Papegaaiduiker
Reine, Lofoten
Vesterålen

Dingen

die je gedaan moet hebben

05 Sep 2019 - Noorwegen

Senja: het onontdekte Noorse paradijs

Tijdens een bezoek aan mijn oud-werkgever Askja Reizen loop Lees verder

06 Aug 2019 - Noorwegen

Waarom Noorwegen in het voorjaar een uitstekend idee is

Het is begin mei wanneer ik mijn mailbox open en de vraag kr Lees verder

06 Maa 2019 - Noorwegen

Orka’s, noorderlicht en herfstkleuren vanaf de Antigua in Noord-Noorwegen

Wist je dat je Noord-Noorwegen en de Lofoten heel goed in de Lees verder

08 Aug 2018 - Noorwegen

Noorwegen, over de top!

Wat waren de fjorden en hoge bergen van Noorwegen weer indru Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.

;