Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Zweden
Zweedse keuken

Terug
Kies een pagina:

De Zweedse keuken is smaakvol en verrassend en zorgt ervoor dat de culinaire tradities van het Scandinavische land naar voren komen. De Zweedse keuken heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en omvat nu diverse internationale invloeden.

Vis en vlees

Met zijn uitgestrekte kustlijn en overvloed aan zoetwatermeren, is het geen verrassing dat de Zweedse keuken een sterke focus heeft op visgerechten. Verse en smaakvolle vis, zoals zalm, haring en forel, zijn vaak te vinden op de Zweedse eettafels. Naast vis is vlees ook een belangrijk onderdeel van de Zweedse keuken, waarbij rundvlees, varkensvlees en wild populair zijn. Dit wordt vaak geserveerd met aardappelen en groenten.

Culinaire specialiteiten Zweden

Hoewel er enige gelijkenis is tussen de Zweedse keuken en die van Noorwegen en Finland, heeft Zweden zijn eigen specialiteiten. Een bekend voorbeeld is gravad lax, een zorgvuldig gemarineerde zalm die vaak wordt geserveerd met mosterdsaus, dille en knäckebröd (krokant brood). Een andere traditionele Zweedse lekkernij is köttbullar, de beroemde Zweedse gehaktballetjes. Deze kleine balletjes van gekruid vlees worden meestal geserveerd met aardappelpuree, veenbessen en een romige bruine saus, waardoor ze een smaakvolle maaltijd vormen. Voor de zoetekauwen is er kanelbulle, een lekker kaneelbroodje dat vaak wordt gegeten bij een kopje koffie of thee.

Kreeftenfeest

Noemenswaardig is het Kreeftenfeest, dat plaatsvindt rond eind augustus. Er is geen vaste datum aan verbonden, maar het is in elk geval altijd na de kräftpremiären (kreeftpremère). Samen met vrienden en familie zit je aan tafel welke vol staat met enorme schalen rivierkreeft. Daarbij wordt vaak bier of brandewijn gedronken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.